Kategorier
Sport och träning

Upplev Premier League i London

Den engelska fotbollsligan Premier League är allmänt ansedd som den bästa i världen och om du ska åka hit på fotbollsresa så är London ett bra alternativ. Här finns flera av toppklubbarna och du får samtidigt möjlighet att uppleva en av världens häftigaste städer.

London är bland annat hem för klubbarna Tottenham, Arsenal och Chelsea. Alla tre är topplag och i klubbarna finns massor av färgstarka profiler.

Att uppleva stämningen på en engelsk fotbollsarena är något jag verkligen kan rekommendera. Det är en stark upplevelse även om man inte är det minsta intresserad av fotboll. Publiken sjunger och inramningen blir helt enkelt en smula magisk. Fotboll är stort här och det kommer du utan tvekan att märka när du kommer hit.

Besök gärna någon av alla de supporterpubar som brukar ligga i anslutning till arenorna. Här får du uppleva verklig supporterkultur och uppladdningen brukar börja redan timmar före matchstart. Ölen flödar och stämningen kan ibland bli hätsk, så se till att ha på dig en överdragströja om du håller på bortalaget och bär deras matchtröja eller halsduk.

Hur fixar man Premier League-biljetter?

Det kan vara svårt (och dyrt) att få ta i biljetter till de absoluta toppmatcherna i Premier League. Utanför arenan kan svartabörsbiljetter kosta tusentals kronor. Så om du vill se en riktig toppmatch i London rekommenderar jag att du bokar dina matchbiljetter redan när spelprogrammet för Premier League släpps i juli.

Det finns egentligen två sätt att lägga upp sin Fotbollsresa till London. Antingen letar du rätt på en färdig paketresa där hotell, resa och matchbiljetter ingår. Detta är att rekommendera om det är första gången du är på Fotbollsresa.

Det andra alternativet är att du ordnar allt själv. Det är egentligen inga större konstigheter men det underlättar betydligt om du har varit i London tidigare. Det bästa är att börja med att leta upp biljetter till en match som ni vill se och sedan fixa resa och boende. Om ni bara är ute efter att titta på fotboll så är det bästa att hitta ett hotell som ligger i närheten av arenan, men ska ni stanna i flera dagar och även göra andra saker i London är det så klart inte lika viktigt exakt var hotellet är beläget.