Kategorier
Resor

Upplev Italien med egen bil

Italien är ett helt fantastiskt land. Det italienska köket är känt över hela världen för sina fantastiska smaker och här i olivoljans hemland har verkligen maten en central plats.

Allt fler svenskar upptäcker Italien som resmål och eftersom det ligger inom bekvämt avstånd väljer många att ta bilen dit. Det blir en trevlig tur ner genom Europa och även om du bara har en vecka till ditt förfogande så får du se och uppleva massor av spännande och vackra platser.

Resan börjar ofta med en kort färjetripp till Tyskland. Det är ett bekvämt sätt att korsa Östersjön, även om Öresundsbron givetvis har seglat upp som ett fullgott alternativ. Det som många hävdar är den största fördelen med att ta båten är att du får en stund avkoppling från bilkörningen. Du ska nämligen sitta många timmar bakom ratten när du väl når kontinenten.

Du kommer att behöva övernatta en eller ett par gånger på vägen ner, beroende på hur lång sträcka du har ork att tillryggalägga per dag. Det är ofta ett bra val att bestämma det på förhand. Då kan du nämligen se till att boka hotellövernattningar redan innan avresan. Det kan vara tryggt att ha någonstans att bo när du anländer till en ny stad, kanske sent på natten. Vissa gillar att inte planera något alls i förväg. Det är givetvis också ett alternativ, men bli inte allt för förvånad om du tvingas övernatta i bilen eftersom det på vissa platser inte är det lättaste att få hotellrum. Det hela beror givetvis lite på hur äventyrslysten du är och hur bekväm du vill att din resa genom Europa ska bli.

Vilken väg du väljer att ta ner genom Europa har vi svårt att veta, men vi kan garantera dig att du kommer att få en vacker och intressant nerresa. Väl framme i Italien kan du exempelvis uppleva den ofantligt vackra Gardasjön, historiskt intressanta Rom och givetvis ta del av den italienska matkulturen. Just maten blir för många ett bestående minne och det är vanligt att man efter en semestervistelse i landet inspireras även i sin egen matlagning. Svensk kost med italienska influenser kan vara en riktig höjdare!