Kategorier
Resor

Tyskland – en bortglömd granne

Tyskland är ett smidigt land att resa till. En stor anledning till det är att man enkelt kan ta bilen från Sverige. Välj mellan flera olika färjeförbindelser eller ta svängen via Öresundsbron och Danmark. Oavsett vad du väljer så är du i Tyskland på bara några timmar. Bor du långt söderut i Sverige så går resan ännu fortare.

Till Tyskland kan man resa av många olika anledningar. Många åker i oktober för att till exempel uppleva den stora oktoberfesten i München som är en fullständig orgie i god mat och öl. Vill du inte ta bilen själv så behöver du inte leta speciellt länge innan du hittar en lämplig bussresa till festligheterna.

Bundesliga

En liten bortglömd resekategori när det gäller Tyskland är fotbollsresorna. Ligan (Bundesliga) här är riktigt, riktigt bra och stämningen på arenorna är fantastisk. Intresset för fotboll är stort i landet och både landslag och klubblag har haft stora framgångar internationellt de senaste åren.

Färja Sverige-Tyskland

Från Sverige kan du ta dig till vårt södra grannland genom ett antal olika färjelinjer. Från Trelleborg kan du ta färjan till Travemünde, Sassnitz eller Rostock. Från Göteborg kan du åka till Kiel och från Malmö finns det direktförbindelse med Travemünde. Den färja som snabbast tar dig till Tyskland är Ystad-Sassnitz, en båtresa på ca 2,5 timmar. Längst tid tar resan Göteborg-Kiel, men då kan du å andra sidan passa på att roa dig på färjan under de 14 timmar som överresan tar.

Upplev Tyskland

Vi vill verkligen passa på att uppmana till att du passar på att uppleva landet när du är där. Många åker bara färjan över, fyller bilen med billig sprit och åker sedan raka vägen hem. Vi fördömer inte detta agerande på något sätt, men det är onekligen lite synd att inte passa på att ta del av den tyska kulturen och maten när man ändå gör resan. För många svenskar är nämligen Tyskland fortfarande ett i mångt och mycket outforskat land.