Kategorier
Resor

Koppla av med minisemester

Ett av de allra bästa sätten att koppla av och att komma bort från den grå vardagen är att resa bort. Det är mycket svårare att verkligen glömma bort sina problem hemma i huset eller lägenheten, det tror jag att vi alla kan känna igen oss i.

En weekendresa till något mysigt hotell eller en minisemester till någon trevlig europeisk huvudstad är bara några exempel på enkla sätt att för några dagar fly verkligheten och förhoppningsvis komma hem utvilad och redo att med nya krafter ta tag i sina arbetsuppgifter och problem.

Man kan givetvis slå på stort och boka en charterresa till Mallorca eller Kanarieöarna men jag skulle faktiskt vilja hävda att om du bara är ute efter att koppla av går det precis lika bra med Säffle eller Mariestad. Det viktigaste är att du kommer bort från din hemmiljö. Sen finns det ju så klart andra fördelar med att resa bort till någon tropisk paradisö, men tänkt på att prislappen blir en helt annan.

Att ge sig i väg på en längre utlandssemester kräver massor av planering och framför allt en massa packning. En minisemester kräver i stort sätt ingen planering. Du behöver inte lägga massa tid på att packa och du behöver ingen framförhållning. Om du bestämmer dig för att sticka iväg kan du vara iväg redan samma dag.

En koppla-av-semester skiljer sig från en vanlig semester på några viktiga punkter.

  • Du är primärt inte ute efter upplevelser. Bry dig därför inte så himla mycket om vart du reser. Fokusera mer på att hitta ett bra mysigt och prisvärt hotell än att det finns sevärdheter och liknande på orten.
  • Det är mycket billigare. Den enda kostnaden, förutom mat är egentligen en eller ett par hotellövernattningar. Att du inte tar någon större ekonomisk risk gör att du kan chansa mycket mer. Du behöver inte göra någon direkt research över resmålet – det är bara att boka. Hittar du ett bra hotell kan du med fördel återvända dit fler gånger. Annars är det bara att testa något nytt nästa gång.