Kategorier
Resor

Bordershopping – smidigt och enkelt

Fredag eftermiddag. Helgen står för dörren och i vanlig ordning stressar du hem från jobbet för att hinna fixa allt som ska handlas. Det finns dock en av de obligatoriska butikerna som inte riktigt har hängt med när tiderna har förändrats och som envisas med att stänga tidigare än alla andra. Du har säkert redan räknat ut att jag snackar om Systembolaget, ett av de återstående statliga monopolen i Sverige.

Alla har vi stått i en fredagskö på bolaget och varje gång lovar man sig själv att aldrig mer gå dit vid samma tid som alla andra. Likväl står man där nästa fredag igen. Och nästa. Och nästa…

Alla problem, även detta, har givetvis en lösning. I det här fallet stavas lösningen bordershop. Smidigare, enklare, roligare – och framför allt billigare. En eller ett par shoppingturer om året till Tyskland täcker alkoholbehovet för de allra flesta. Om inte så dricker du för mycket, eller har du för liten bil…

Bor du i södra Sverige är det löjligt enkelt. Det enda du behöver göra är att avsätta en heldag. Ta gärna med några vänner, så vågar jag utlova en trevlig utflykt. Det finns framför allt två rutter som jag brukar rekommendera när du ska åka och handla i bordershop.

Hur tar jag mig till Bordershoppen?

  1. Ta färjan från Trelleborg till Sassnitz. Resan går fort och du hittar allt du behöver direkt i anslutning till färjeterminalen.
  2. Ta dig till Danmark via Öresundsbron eller med färjan till Helsingör. Kör sedan ner till Rödby, en bilresa på omkring två timmar. Från rödbyhavn tar du sedan båten över till Puttgarden, ett verkligt mecka för alla som vill handla billig alkohol. Båtresan tar ca trekvart och går hela dygnet runt i båda riktningarna.

För att göra det hela så smidigt som möjligt är det bra att boka allt på förhand. Rederierna har ofta erbjudanden så kolla alltid in deras hemsidor innan avresan. Även i bordershoppen kan du hitta verkliga fynd om du lägger lite tid på att surfa runt och kontrollera priserna.

Så boka in en bordershopresa till Tyskland redan idag och se till att du har stått i en fredagskö på Systembolaget för sista gången!