Kategorier
Resor

4 anledningar att åka till Italien

Vad tänker du på när du hör ordet Italien? Många tänker på pizza och andra på fotboll. Någon tänker på vin medan ytterligare någon kanske tänker på maffian? Vilka associationer du än får så tänkte jag i den här artikeln lyfta fram några saker som jag tycker är fantastiska i mitt favoritland Italien!

Colloseum i Rom

Här kan du mer än på någon annan plats känna historiens vingslag. I det en gång så mäktiga Romarriket var detta en skådeplats för de grymma men ändå så fascinerande gladiatorspelen. Även om den gamla amfiteatern har tagit en del stryk av tidens tand så är det fortfarande ett imponerande byggnadsverk som du absolut inte får missa om du är i Rom.

Det italienska köket

Den italienska maten är känd över hela världen för att hålla hög kvalitet. Pasta och pizza i all ära men det italienska köket erbjuder så mycket mer än så. När du är Italien ska du våga ge dig iväg från turiststråken och försöka att verkligen uppleva den lokala italienska matkulturen. Den håller verkligen världsklass.

Gardasjön

Områdena kring Gardasjön (Lago di Garda) hör till de allra vackraste i hela det avlånga landet. De branta sluttningarna ner mot sjöyan är hissnade vackra och här kan verkligen själen få ro. Runt sjön finns flera turistorter och du kan ta dig mellan dem genom mysiga små färjor som trafikerar sjön dagligen. Gardasjön lämpar sig också utmärkt för den som gillar att surfa eftersom det ofta råder gynnsamma vindförhållanden här.

Fotbollen

Det går inte att skriva en artikel om Italien utan att nämna fotboll. Här är nämligen fotboll en religion och varje (nåja, nästan) italienare följer sitt favoritlag med enormt stor passion. Här finns massor av klassiska klubbar och får du möjlighet ska du passa på att uppleva stämningen på någon av storklubbarnas arenor. Det är en stor upplevelse – även om du inte är det minsta intresserad av fotboll.