Kategorier
Resor

3 mytomspunna platser

Runt om i världen finns flera mytomspunna platser och jag tänkte i den här artikeln presentera några av de mest kända. Myterna kring de här platserna bör nog tas med en rejäl nypa salt, men det är onekligen intressant att läsa om alla dessa mer eller mindre mystiska platser. Konspirationsteorier har funnits i alla tider och människan har i bland en väldigt livlig fantasi. Eller ligger det trots allt en gnutta sanning i allt som sägs om följande mytomspunna platser?

Loch Ness i Skottland

Loch Ness är känt över hela världen för sitt sjöodjur som går under namnet Nessie. Om hon verkligen existerar är väl tveksamt, men många säger sig ha sett henne. Miljön kring den långsmala sjön i Skottland bidrar till mystiken och vare sig det existerar något sjöodjur eller inte så är det en fantastisk plats att besöka

Bermudatriangeln

Bermudatriangeln är en plats där väldigt många fartyg har förlist eller försvunnit genom åren, ofta under väldigt mystiska förhållanden. Även flera flygplan har försvunnit från radarskärmarna när de flugit över det här området. Det har spekulerats i om det möjligen kan vara gas som då och då frigörs från havsbotten som gör att vattnet och luften förlorar sin bärkraft och får fartyg att utan förvarning sjunka till havets botten. Konspirationsteoretikerna är givetvis övertygade om att utomjordingar har ett finger med i spelet också.

Bermudatriangeln är belägen i norra Atlanten och fick sitt namn från en boktitel på 70-talet.

Area 51

Här snackar vi verkligen mystik. Area 51 är en amerikansk militärbas i nevadaöknen som konspirationsteoretiker är nedslagsplats för ett kraschat UFO. Området är avspärrat för allmänheten och sekretessen kring vad som egentligen pågår innanför staketen är väldigt hård. Troligtvis handlar det om militär experimentverksamhet som exempelvis test av nya vapenslag eller liknande, men inte desto mindre är tvivlarna många. Vissa hävdar att staten har infångade rymdvarelser och att man försöker utvinna nya tekniker och material från resterna av det kraschade rymdskeppet.