Kategorier
Resor

Besök en julmarknad i år!

Julmarknader bär med sig en känsla av nostalgi, värme och gemenskap. Dessa evenemang, som firas över hela världen, har djupa historiska rötter och representerar en mångfald av kulturer och traditioner. Låt oss ta en resa genom fyra utmärkta julmarknader som varje resenär bör överväga att besöka.

Kategorier
Resor

Fyndiga inköp i bordershop

Att köpa öl och vin utomlands är ett riktigt bra spartips för dig som vill hålla lite extra i slantarna. Speciellt om du ska köpa stora kvantiteter inför till exempel ett bröllop eller födelsedagsfest så finns det stora pengar att spara på att resa till en bordershop för att göra dina inköp. Prisnivån är nämligen en helt annan än vad vi är vana med hemma i Sverige och dessutom får du en liten trevlig dagsresa till någon av orterna i norra Tyskland.

Kategorier
Resor

4 anledningar att åka till Italien

Vad tänker du på när du hör ordet Italien? Många tänker på pizza och andra på fotboll. Någon tänker på vin medan ytterligare någon kanske tänker på maffian? Vilka associationer du än får så tänkte jag i den här artikeln lyfta fram några saker som jag tycker är fantastiska i mitt favoritland Italien!

Kategorier
Resor

Tyskland – en bortglömd granne

Tyskland är ett smidigt land att resa till. En stor anledning till det är att man enkelt kan ta bilen från Sverige. Välj mellan flera olika färjeförbindelser eller ta svängen via Öresundsbron och Danmark. Oavsett vad du väljer så är du i Tyskland på bara några timmar. Bor du långt söderut i Sverige så går resan ännu fortare.

Kategorier
Resor

Upplev Italien med egen bil

Italien är ett helt fantastiskt land. Det italienska köket är känt över hela världen för sina fantastiska smaker och här i olivoljans hemland har verkligen maten en central plats.

Kategorier
Resor

Bordershopping – smidigt och enkelt

Fredag eftermiddag. Helgen står för dörren och i vanlig ordning stressar du hem från jobbet för att hinna fixa allt som ska handlas. Det finns dock en av de obligatoriska butikerna som inte riktigt har hängt med när tiderna har förändrats och som envisas med att stänga tidigare än alla andra. Du har säkert redan räknat ut att jag snackar om Systembolaget, ett av de återstående statliga monopolen i Sverige.

Kategorier
Resor

4 tips på trevliga resmål i Europa

När man börjar leta lämpliga resmål för sin nästa resa så är det lätt att man börjar med att kika på avlägsna platser och fjärran länder. Det är dock ganska sannolikt att det fortfarande finns platser i Europa som du inte har besökt. Vår egen världsdel kan erbjuda väldigt mycket och ofta är smidigare och billigare att ta sig till en europeisk storstad än att exempelvis ge sig iväg till New York eller Peking.

Kategorier
Resor

3 mytomspunna platser

Runt om i världen finns flera mytomspunna platser och jag tänkte i den här artikeln presentera några av de mest kända. Myterna kring de här platserna bör nog tas med en rejäl nypa salt, men det är onekligen intressant att läsa om alla dessa mer eller mindre mystiska platser. Konspirationsteorier har funnits i alla tider och människan har i bland en väldigt livlig fantasi. Eller ligger det trots allt en gnutta sanning i allt som sägs om följande mytomspunna platser?

Kategorier
Resor

Koppla av med minisemester

Ett av de allra bästa sätten att koppla av och att komma bort från den grå vardagen är att resa bort. Det är mycket svårare att verkligen glömma bort sina problem hemma i huset eller lägenheten, det tror jag att vi alla kan känna igen oss i.

Kategorier
Resor

Ta färjan!

Idag kan vi ju utan problem ta bilen till Europa genom att välja Öresundsbron som färdväg. Men det är ändå något speciellt med att åka båt. Det finns flera färjelinjer från Sverige som snabbt och smidigt tar dig till Tyskland, Polen, Danmark eller Baltikum.