Kategorier
Kost och hälsa

Valnötskulor doppade i mörk choklad

Nästa gång sötsuget knackar på dörren, testa detta recept på chokladdoppade valnötskulor och njut av varje bit!

När suget efter något sött dyker upp, kan man lätt tappa kontrollen och välja ohälsosamma alternativ. Dessa kulor är inte bara ljuvligt goda, men de är också rika på näringsämnen från valnötter som omega-3-fettsyror, antioxidanter och proteiner. Att doppa dem i mörk choklad lägger till en extra dimension av sötma samtidigt som man får i sig nyttiga antioxidanter. Dessa små delikatesser är både mer näringsrika och godare än vanligt godis. Så nästa gång sötsuget knackar på dörren, testa detta recept och njut av varje bit!

Ingredienser:

 • 200 gram valnötter
 • 10 färska dadlar, urkärnade
 • 1 tesked vaniljextrakt
 • En nypa salt
 • 200 gram mörk choklad (minst 70% kakao)
 • Lite kokosolja (valfritt, för en smidigare konsistens)
 • Kokosflingor eller hackade nötter för dekoration (valfritt)

Instruktioner:

 1. Förberedelse: Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de är gyllene och doftar gott. Låt dem svalna.
 2. Mixa ingredienserna: I en matberedare, kombinera valnötter, dadlar, vaniljextrakt och salt. Mixa tills en kladdig massa bildas. Om du vill ha en smidigare konsistens kan du tillsätta en sked kokosolja.
 3. Forma kulorna: Använd dina händer för att rulla massan till små bollar. Placera dem på ett bakplåtspapper och ställ in i frysen i ca 20 minuter, så att de hårdnar lite.
 4. Smält chokladen: Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Rör om tills chokladen är helt smält.
 5. Doppa kulorna: Ta ut valnötskulorna från frysen. Doppa varje kula i den smälta chokladen, rulla dem eventuellt i kokosflingor eller hackade nötter och lägg tillbaka på bakplåtspappret.
 6. Låt stelna: Placera chokladdoppade kulor i kylskåp tills chokladen har stelnat, cirka 30 minuter.

Servera och njut av denna härliga, nyttigare behandling!