Kategorier
Kost och hälsa

Löpning har blivit en folkrörelse

Fler och fler svenskar börjar med löpning och det är nu en av våra absolut populäraste sätt att motionera. Löpningen har verkligen blivit en folkrörelse och lopp som Göteborgsvarvet och Lidingöloppet lockar fler deltagare än någonsin tidigare.

Kategorier
Kost och hälsa

Mat som är nyttig, god och enkel att laga

Dina kostvanor påverkar i allra högsta grad din hälsa både fysiskt och mentalt. Det handlar dels om vad du äter, dels om hur du gör det. Förutom alla viktiga näringsämnen som vitaminer, mineraler, proteiner och fibrer är det också viktigt att kunna äta i lugn och ro och att verkligen njuta av maten. För det krävs bra recept, härliga råvaror och en god portion kärlek.

Kategorier
Kost och hälsa

Må toppen med superfood

För dig som är intresserad av en hälsosam livsstil och kostföring är supermat något som är värt att sätta tänderna i. Att vara medveten om vad du stoppar i munnen är säkert redan viktigt för dig, och med superfood ger du dig själv extra mycket näring. Så vad är egentligen supermat och hur kan den bidra till en bättre hälsa?

Kategorier
Kost och hälsa

Så fungerar rawfood

Benämningen rawfood betyder ”rå mat” och beskriver väl vad denna slags kostföring handlar om. Du äter mat i dess mest ursprungliga form och undviker allt som har med upphettning och bearbetning att göra, vare sig det gäller exempelvis stekning eller pastörisering.

Kategorier
Kost och hälsa

Fyra smarta sätt att bli sockerfri !

Att socker är fullt av tomma kalorier, är dåligt för tänderna och kan leda till övervikt är säkert något du redan känner till. Men det är ju så gott! Om du gillar sötma är du långt ifrån ensam, och det är ingen slump att livsmedelstillverkare ofta tillsätter socker för att ge en bättre smak åt allt från mjölk och müsli till såser och frysta bär. Vill du bli sockerfri, eller åtminstone dra ner på sockerintaget, finns det dock flera tillvägagångssätt!

Kategorier
Kost och hälsa

Kokosgrädde kan ersätta vispgrädde

Kokosgrädde är ett trevligt och veganskt alternativ till vispgrädde. Kokosgrädde är egentligen en fet variant av kokosmjölk. När du vispar den fluffig med en elvisp så så får du ett resultat som både ser ut som och som kan användas på samma sätt som sitt animaliska alternativ.

Kategorier
Kost och hälsa

Vi mår bra av solljus – men var försiktig!

Solen får oss att må bra, det är vetenskapligt bevisat och man behöver bara gå till sig själv och känna efter så vet man direkt att det ligger väldigt mycket i det påståendet. Solen frigör ämnen i vår kropp som bland annat gör oss glada och pigga. Framför allt är det ljuset som påverkar oss i positiv mening och långa ljusa dagar är därför bra för vårt välbefinnande.