Kategorier
Kost och hälsa

Blåbär – naturens egen superhjälte

Blåbär har länge varit älskade för sin söt-syrliga smak och sin förmåga att förvandla allt från pannkakor till pajer till kulinariska mästerverk. Men bortom köket gömmer sig en värld av hälsofördelar som gör detta bär till mer än bara en smaklig godbit. Blåbär kan anses vara ett ”superlivsmedel”, och allra bäst hämtar du dem direkt från skogens eget skafferi.

Kategorier
Kost och hälsa

Hemgjorda energibars

Superlivsstils goda energibars

Genom att göra dina egna energibars kan du njuta av en näringsrik snack som är både läcker och hälsosam!

Kategorier
Kost och hälsa

Min fina juicemaskin

Jag vill ta ett ögonblick för att dela min senaste förälskelse med er – min nya juicemaskin! För er som följer mig på sociala medier har ni säkert sett en sneak peek eller två av de färgglada skapelser jag trollat fram de senaste veckorna. Och nu är det dags att dyka djupare in i ämnet och ge er lite insikt i varför jag tycker att denna maskin är en riktig game-changer för min hälsorutin.

Kategorier
Kost och hälsa

Valnötskulor doppade i mörk choklad

När suget efter något sött dyker upp, kan man lätt tappa kontrollen och välja ohälsosamma alternativ. Dessa kulor är inte bara ljuvligt goda, men de är också rika på näringsämnen från valnötter som omega-3-fettsyror, antioxidanter och proteiner. Att doppa dem i mörk choklad lägger till en extra dimension av sötma samtidigt som man får i sig nyttiga antioxidanter. Dessa små delikatesser är både mer näringsrika och godare än vanligt godis. Så nästa gång sötsuget knackar på dörren, testa detta recept och njut av varje bit!

Kategorier
Kost och hälsa

Björnbärsglädje – en favoritsmoothie

Om du någonsin har längtat efter en smakfull och näringsrik dryck för att kickstarta din dag eller som ett uppfriskande mellanmål, leta inte längre! Vår björnbärssmoothie är inte bara otroligt god, men den är också packad med nyttigheter som gör underverk för kropp och själ.

Kategorier
Kost och hälsa

Grönt är skönt

Att äta grönt är inte bara en trendig hälsorörelse, utan det är också ett avgörande steg mot bättre hälsa, välbefinnande och livslängd. Men varför är grönsaker och frukt så viktiga för oss?

Kategorier
Kost och hälsa

Naturliga sötningsmedel

I dagens hälsomedvetna samhälle söker allt fler efter alternativ till det traditionella, raffinerade sockret. Inte bara för att minska kaloriintaget, utan också för att uppmärksamma de potentiella hälsofördelar som naturliga sötningsmedel kan erbjuda.

Kategorier
Kost och hälsa

Löpning har blivit en folkrörelse

Fler och fler svenskar börjar med löpning och det är nu en av våra absolut populäraste sätt att motionera. Löpningen har verkligen blivit en folkrörelse och lopp som Göteborgsvarvet och Lidingöloppet lockar fler deltagare än någonsin tidigare.

Kategorier
Kost och hälsa

Mat som är nyttig, god och enkel att laga

Dina kostvanor påverkar i allra högsta grad din hälsa både fysiskt och mentalt. Det handlar dels om vad du äter, dels om hur du gör det. Förutom alla viktiga näringsämnen som vitaminer, mineraler, proteiner och fibrer är det också viktigt att kunna äta i lugn och ro och att verkligen njuta av maten. För det krävs bra recept, härliga råvaror och en god portion kärlek.

Kategorier
Kost och hälsa

Må toppen med superfood

För dig som är intresserad av en hälsosam livsstil och kostföring är supermat något som är värt att sätta tänderna i. Att vara medveten om vad du stoppar i munnen är säkert redan viktigt för dig, och med superfood ger du dig själv extra mycket näring. Så vad är egentligen supermat och hur kan den bidra till en bättre hälsa?