Om Anita |

collageintrobilde

 

Jeg heter Anita og bor i Florø sammen med mann og to barn på 7 og 3 år -og snart kommer barn nr. 3, i mai 2015.

Jeg har siden vi fikk barn vært over gjennomsnittet opptatt av sammenhengen mat og helse. De siste 6-7 årene har vi stort sett levd så økologisk og holistisk som mulig. Det er viktig for meg å lære barna om sammenhengen mat og helse, at hvordan vi lever påvirker oss både mentalt, fysisk og psykisk. Livsstilssykdommer er rundt oss som aldri før, kjemikalier finnes i alt fra barneleker, matvarer, vaskemidler, møbler og medisiner. Som mamma synes jeg det er viktig å få fram hvor skadelig dette er for de små, spesielt, men for oss alle sammen. Derfor blogger jeg om det her, for å dele min kunnskap og erfaring med andre, både mødre, fedre, besteforeldre, små barn og store barn. Mitt håp er at flere og flere blir klar over og bevisst på hva de putter i seg og på seg.

Derfor utdannet jeg meg til Holistic Health Coach – helse og livsstils coach – hos Institute for Integrative Nutrition i New York, i 2013/2014. Jeg synes fokuset til skolen er veldig bra, at det ikke bare er mat som er helse, men alle sider ved livet. Det holistiske synet på helse er noe jeg tror på og var hovedgrunnen til at jeg valgte skolen. Dette er noe jeg selv har erfart, at man kan spise så sunt man bare vil og ikke nødvendigvis være på topp helsemessig likevel. Det er ikke bare matens om styrer helsa di! 

Jeg har de siste årene vært innom ganske mye forskjellig, alt fra kjernesunt og glutenfritt, raw food, supermat, juicing til å gå tilbake til tradisjonelt kosthold med tradisjonelle tiberedingsmetoder av melkemat, kjøtt, fisk, fermentert mat og surdeigsbakst. Mye annet fra de tidligere årene er også med meg videre, om enn i et annet perspektiv enn før. Jeg prøver å få til en fin balanse av av de forskjellige tingene jeg tror på og synes er viktige. Jeg tror på økologisk, hel, ekte, ren, hjemmelaget, deilig mat  ♥

Her på bloggen finner du mange gode oppskrifter på herlig mat, drikke og snop, og også tips og artikler om det jeg brenner for. Har du spørsmål er det bare å ta kontakt!

Ønsker deg verdens beste dag og håper at du finner noe du liker her ♥

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *