Sjokoladekuler med nøttesmør

Er du glad i sjokolade? Liker du den mørk eller lys? Søt eller salt? Du kan lære å lage sunnere sjokolade akkurat som du selv liker best! Jeg holder kurs for Økosjokolade, ønsker du å være med på kurs, se her eller følg med på facebook, jeg legger ut alle kurs på facebook siden min. Du kan også gjerne kontakte meg hvis du ønsker deg kurs på dagtid eller hjemme hos deg. Send meg en mail, legg igjen en kommentar her eller  kontakt meg på messenger.

Men i dag skal du få oppskrift på disse nydelige sjokoladekulene. Eller snopekulene, godiskulene, brownie trøflene – kjært barn har mange navn! Det spiller ingen rolle hva du kaller de, de smaker helt utrolig nydelig! Og du finner mange andre sånne oppskrifter på bloggen, se linker nederst i innlegget ;)

 

Sjokoladekuler

  • 120 g dadler
  • 2 store ss mandelsmør (eller annet nøttesmør)
  • 2 ss kokosolje
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 ss lucuma pulver
  • 1 ss yaconsirup eller lønnesirup
  • litt vaniljepulver
  • et par klyper salt

—> Kjør dadlene i food processor til de klistrer seg som en ball. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til alt er blandet godt sammen. Rull til kuler i passende størrelse, dryss evt med kakaopulver. Kan spises med en gang, men jeg liker best konsistensen når de har blitt avkjølt. Oppbevares i tett boks i kjøleskap eller frys.

Nyt! De er veldig gode sammen med en kopp te.

 

 

 

 

 

 

Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.