Løvetann muffins

Disse søte muffinsene serverte jeg i en bursdag, og alle forsvant på noen minutter. Løvetannen på toppen var det ikke så mange som ville spise, men det var plenty med løvetann inni muffinsene også, og alle små og store synes de var gode :)

 

 

Løvetann er en fantastisk urt, gratis mat og medisin, mer næringsrik enn både spinat og salat du betaler dyrt for i butikken. Likevel er den forhatt av så mange, mange bruker evigheter på å få den bort fra plenen, når du egentlig burde la den stå til biene eller plukke den selv og spise. Hele løvetannen er spiselig, fra rot til blomst! Den er nyttig for kroppen, hjelper både leveren og nyrene i sin jobb med avgiftning, og gir deg både blodrensende og styrkende krefter om du spiser den. Den er god for fordøyelsen med sine bitterstoffer, inneholder mer vitamin A enn gulrøtter, gir deg også B, C, D vitaminer og mineraler som kalium, jern, sink og kalsium. Du burde rett og slett takke denne villblomsten som vokser så villig om våren og tilbyr sine gode egenskaper like utenfor døren din.

Så plukk løvetann og spis løvetann!

 

 

Så, til muffinsoppskriften! Du trenger noen håndfuller blomster til denne og jeg plukker av det gule på blomsten og bruker kun det i denne oppskriften.

 

Løvetannmuffinsca. 12. stk.

  • 100 g smør
  • 2 dl kokosblomstsukker
  • 2 egg
  • 2 dl siktet speltmel eller spiret bokhvetemel
  • 2 dl løvetannblomster, kun det gule
  • 1 dl kokosmelk, mandelmelk el.l.
  • 1 ts ingefærpulver
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • – Smelt smør og avkjøl. Pisk egg og kokosblomstsukker til eggedosis. Bland i resten av ingrediensene og ha i 12 muffinsformer. Stek på 175 grader i ca. 15 minutter. Følg med siden ikke alle stekeovner er like.

Jeg pyntet mine muffins med kokossmør-glasur, løvetann og engkarse.

Jeg har testet oppskriften både speltmel og spiret bokhevtemel her, begge deler funker fint. For mindre søte, mer hverdagsmuffins kan du gjerne halvere sukkermengden uten problemer.

 

 

Hva bruker du løvetann til? Del gjerne!

 

 

Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.