Bringebær gelegodis – dyppet i sjokolade

Disse er bare helt fantastiske!

Gelegodis har blitt veldig populært over alt ser jeg, her finner du oppskriften på de første jeg lagde for snart 6 år siden. De er fortsatt populære i vårt hus også, og du finner mange varianter på bloggen her, både  med klementin, jordbær & mango, sjokopudding og her finner du oppskrifter med kokosmelk og betennelsesdempende gurkemeie og appelsin.

Men disse! Å, de er gode. Bringebær er mitt favorittbær, og disse er jo eksepsjonelt nydelige når de i tillegg dyppes i sjokolade. Himmel!

 

  • Bringebær gèlègodis med sjokoladetrekk
  • 2 dl bringebær
  • 2 dl vann (kan også bruke jun, kombucha el. vannkefir)
  • 1/2 dl sitronjuice
  • 3 ss gelatin
  • 2 ss honning eller yaconsirup
  • evt. noen dråper stevia for mer søtt

– Jeg har brukt frosne øko bringebær, så jeg varmer dem med 1 dl vann og sitronjuice og gir dem et lite oppkok. Så har jeg jeg dem gjennom en sil for å få bort frøene. Bruk en skje og press dem gjennom silen. Ha bringebærpurèen tilbake i kjelen.

– Ha gelatinen i 1 dl av det kalde vannet og la den svelle noen minutter. Smelt den så i den varme bringebærblandingen uten å varme den mer. Smak til med litt honning eller yaconsirup til du synes smaken er god.

– Hell gèlèblandingen i ønsket form, enten små søte figurformer, eller en stor form, så kan du kutte i biter etterpå. Avkjøl.

– Om du vil kan smelte litt mørk sjokolade, f.ek.s 85% økologisk mørk sjokolade, eller hjemmelaget – og så dyppe gèlègodisen i det. Nam!

TIPS! Husk å sette gelegodisene kaldt en god stund, så de er skikkelig kalde, og avkjøl den smeltede sjokoladen litt før du dypper dem i sjokoladen. Er sjokoladen varm og gelegodisen romtemperert tenker jeg de fort kan smelte litt ;) Men det var ikke noe problem å dyppe dem i litt avkjølt sjokolade, selv om jeg bare hadde hatt dem i kjøleskapet, så du trenger ikke fryse dem.

 

Gèlègodisen er veldig god å spise akkurat som den er, frisk og fin med bringebær og litt sitron. Så det er ikke noe must å ha sjokolade på, men godt er det!

 

Nyt!

 

 

Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.