Sjokoladeegg med kremfyll

Her skal du få oppskrift på små, nydelige påskeegg med deilig kremete fyll. Dette tror jeg kanskje er den enkleste oppskriften som finnes, du kan faktisk, om du vil, lage den med kun to ingredienser! Med kun to ingredienser blir de veganske, har du i et par ingredienser til blir de enda mer kremete og enda sunnere etter min mening. Men det kan du jo bedømme selv, her får du uansett begge oppskriftene :)

paskeegg1

 • Kremfyll til sjokoladeegg versjon 1, vegansk
 • 2 ss cashewnøttsmør
 • 3 ss lønnesirup
 • – Enkelt og greit, visp sammen i en liten skål og fyll i sjokoladeformer.

Den neste utgaven er enda bedre, fordi den inneholder smør! Nydelig, usalta, kremmykt øko smør. Og så bytta jeg ut 1 ss lønnesirup med 1 ss honning. Du kan jo bruke bare honning eller bare lønnesirup som du vil.

 • Kremfyll til sjokoladeegg versjon 2, min favoritt;)
 • 2 ss cashewnøttsmør
 • 2 ss lønnesirup
 • 1 ss honning
 • 1 stor/toppa ss mykt, usalta smør
 • evt. en klype vanilje og en klype salt om du vil
 • – Visp sammen til nydelig, kremete fyll og ha i sjokoladeformer.

paskeegg6

Slik fyller du i eggene: Jeg fylte først eggeformen med pittelitt sjokolade, fryste den, hadde i fyllet (kun i midten, ikke ut til sidene!) og helte sjokolade over der igjen. Dette er den enkleste metoden for fylte sjokolader når fyllet er såpass stivt at det holder fasongen slik som dette og ikke flyter ut på sidene.

Det beste med begge disse fyllene er at de ikke blir harde selv om de oppbevares i kjøleskapet. Litt fastere, men fortsatt mykt og godt. Så den rå sjokoladen kan fint oppbevares der og likevel har du mykt, deilig fyll i sjokoladeeggene når du får lyst til å spise en bit eller to ;)

paskeegg5

 • Rå sjokolade, lagde jeg ganske enkelt sånn:
 • 150 g. kakaomasse
 • 75 g. kakaosmør
 • 40 g. lønnesirup el. annen søtning.
 • 1 ts vanilje
 • en klype salt
 • Smelt alle ingredienser i et vannbad og pisk godt sammen.

Disse søte små påskesjokoladene utrolig enkle å lage, krever ikke en haug av ingredienser og smaker nydelig. Har du ikke tid eller ork til å lage din egen rå sjokolade kan du jo bare smelte god kvalitetssjokolade og bruke i stedet. Tusen ganger sunnere enn påskesnopet fra butikken uansett! Men rå sjokolade er best altså ;)

paskeegg2

Sånn til hverdags lager jeg mitt eget nøttesmør med bløtlagte/tørka nøtter og kokosolje blandet i, men til godterilaging liker jeg å bruke Artisana sitt cashewnøttsmør, det er så silkemykt som man kan få det og av super kvalitet. Fås hos Økosjokolade, på iherb og i en del helsekoster.

Her finner du oppskrift på masse annet godt til påske. I mitt egg blir det både gelegodis, bringebærremser, flere sjokolader, nøttetrøfler og disse hvite påskeeggene du ser på bildet. De skal du også få oppskrift på litt senere ;)

Ha en nydelig dag og herlig påskeferie til dere som allerede har begynt på den :)

Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.