Påskemarsipan med appelsinsmak

Dette er min favorittmarsipan, samme som jeg lager til både jul og påske. Jeg er ikke så glad i eggehvite i hjemmelaget marsipan, synes den lager en bismak. Så dette er en utrolig enkel måte å lage marsipan på, og krever egentlig bare 2 ingredienser, honning og mandler. Den er derfor fin for de som er allergiske mot egg. Denne varianten har appelsinsmak, siden det er påske, men det er helt valgfritt.

Marsipan med appelsinsmak

 • 200 g malte mandler
 • 2-3 ss honning
 • 1 ss myk kokosolje (kan sløyfes)
 • 2-3 ss appelsinsaft
 • skall av 1/2 appelsin
 • Bruk en gaffel eller hendene og kna honningen inn i mandelmelet. Ha i appelsinsaft, appelsinskall og kokosolje og kna til du har en fin og fast marsipandeig. Juster evt. med mer honning om du synes deigen er for tørr. Den skal ikke smuldre, men heller ikke være alt for klissete.
 • Form til fine kuler, egg eller stenger. Dypp i sjokolade eller spis dem som de er. Jeg har dyppet mine i mørk 85% sjokolade, smeltet med 1 ss kokosolje, og pyntet med litt påskegul glasur som du får oppskrift på under her.
 • Hvis du vil ha gul marsipan bruker du litt gurkemeiepulver i!

Jeg brukte Coop sitt mandelmel i disse, og også deres øko honning, den er tykk og god. Jeg har tidligere brukt mandelmel kjøpt på helsekost, men styr da unna fettredusert mandelmel. Du kan også male mandler selv, med eller uten skall, men jeg synes det er så styrete å skolde de at kjøpt mandelmel er finfint å bruke en gang i blant.

Gul glasur – kokossmørglasur

 • 4 ss smeltet kokossmør
 • 1/4 ts gurkemeiepulver
 • (1/2 ts honning for søtsmak)
 • Bland inn gurkemeiepulveret i kokossmøret til fargen er helt jevn. Rill over sjokolade, muffins eller andre ting du vil pynte litt. Stivner som sjokolade og melis når den er avkjølt.
 • Genialt som sukkerfri glasur på muffins eller kaker. Du kan også søte den med litt honning om du vil ha den søt, f.eks. på muffins.
 • Du kan selfølgelig ha glasuren helt hvit, som kokossmøret, eller farge med andre ting. F.eks. hvetegress=grønn, rødbetepulver eller juice=rosa, blåbærpulver eller saft=lilla.

Jeg heier på hjemmelaget snop i påskeegget, som vanlig!  Her får du noen andre favoritter:

Hva har du som påskegodis favoritt? 

 

 

 

 

Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.