Mine julegavetips

Jul kan av og til bli litt for mye av det gode. Jeg synes man har kommet litt for langt bort fra «det er tanken som teller». Mange både små og store i dag forventer digre gaver under treet, men det er minst like fint med noe lite som man kan bruke, eller faktisk virkelig har bruk for. Gjenbruk er også veldig bra, man kan kjøpe mye fint brukt som så vidt er brukt. Jeg har f.eks. pusset opp et dukkehus, med nye tapeter og nye møbler, til et av barna mine. Det gleder jeg meg veldig til å gi! Jeg hadde satt stor pris på en gjenbruks gave selv! Eller noe hjemmelaget, det er lite som slår en hjemmestrikket genser eller et par gode tjukkesokker altså. Så mye arbeid og kjærlighet ligger bak.
En annen ting som er veldig fint er å gi gaver som kan spises, f.eks. hjemmelaget snop eller julekaker. Du kan putte dem i et fint glass eller en eske og det er en kjempefin gave. Du kan lage gelatingodis, godiskuler, pepperkakekuler, sjokolade med julesmak eller cake pops. Du finner også mange nydelige jule oppskrifter i e-boka, som du kan kjøpe her. Den er også fin å printe ut og gi til noen som gave hvis du ikke liker å lage snop selv ;) Og så er det også lov å kjøpe noe digg fra en av disse butikkene under her.
Det er nemlig fortsatt også mulig å handle gaver på nett. Jeg har sett litt forskjellige datoer, men posten sier den 16. desember for at du garantert får pakken din før jul. Noen butikker lover å levere varene helt opp til den 18. desember, så sjekk gjerne før du bestiller. Det er også veldig fint å støtte små bedrifter som jobber hardt. Her har du noen forslag fra meg til fine butikker, jeg vet at jeg ønsker meg mange ting fra flere av disse butikkene i alle fall!
  • Økosjokolade. Hvis du lager sjokolade selv (og det burde du! ;)), er dette butikken å handle fra! Produktene deres finnes også på helsekosten, og er de beste kakaoproduktene etter min mening. De har også nøtter, tilsetningsingredienser m.m. Mine favoritter, bortsett fra kakaoprodukter, er lucumapulver, gojibær og yaconsirup.
  • Naturkilden. Favoritter er bivokslys, kollagen, hudkrem pluss, drikkeflaske og karafler, krystaller og matoppbevaring uten plast. Har også hørt mye bra om hudpleien og bæretøyet.
  • Naturligliv. Mange gode mat og snacksprodukter, tilskudd og andre ting, bl.a. gelatin til gelegodis ;) Perfekt å gi bort noe man kan spise til foreldre, besteforeldre, tanter osv.
  • Rein hudpleie. Mange herlige produkter, mine favoritter er ringblomstsalve, stumpesalve og håndsalve. Og shampo!
  • Vossabia. Kamillebalsam er nok laget med magi, jeg er helt overbevist om det! Om du ikke tror på magi, så er det uansett verdt å prøve den, storfavoritt hos oss! Har hørt mye bra om shampoen også, men ikke prøvd selv.
  • Altshop. Her finner du , i tillegg til mat og kosttilskudd, mer alternative varer som strålingsbeskyttelse, jordingsprodukter og en av mine favoritter – og en veldig fin gave! – saltlamper som forbedrer inneklimaet.
Og bøker! Jeg er veldig glad i bøker. Jeg vet at vi lever i en travel tid der e-bøker og lydbøker er flittig brukt, jeg har de jeg også. Men det er noe helt spesielt å bla i en bok laget av papir altså. Disse tre her kan du fint legge under treet i år, varmt anbefalt av meg!
Fermentering og Den moderne jeger, av Gry Hammer. Favorittbøker fra Gry, fin for alle som er interessert i sunnere mat og livsstil.
Alchemy of herbs, av Rosalee de la Forêt. Nydelig bok om urter og praktisk bruk av dem i hverdagen.
Jeg ønsker dere alle en nydelig juletid!

 

Sammenlign bankene og spar penger på sambla.no.

 

 

 

 

Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.