Kraftkopp

Kraft er supermat og er enkelt å bruke i hverdagen for å løfte maten jeg lager, både næringsmessig og smaksmessig. Jeg synes f.eks. supper er kjedelige greier uten kraft i. Jeg pleier å putte kraft i supper, gryter og sauser og jeg koker også ris og quinoa i kraft.
Mange drikker kraft i kopp og synes de smaker strålende med bare salt og urter. Jeg har aldri egentlig likt å drikke kraft, før jeg prøvde denne metoden du får oppskrift på her. Den gjør en kopp med kraft om til en nydelig opplevelse. Bare prøv! :)
kraftkopp1
Jeg synes en kraftkopp passer ved siden av både frokost og lunsj, eller som en enkel og varmende kveldsmat.
kraftkopp4
  • Kraftkoppnok til 2 kopper
  • 2 kopper langtidskokt kraft
  • 1 ss tørket brennesle
  • 1 ts basilikum
  • 1/2 ts timian
  • 1 ts astragalus pulver
  • noen dryss havsalt og pepper
  • evt. cayenne
  • 2-4 ss kokosmelk/fløte
– Varm opp kraften i en liten panne samen med urter og krydder. La det stå og trekke på lav-medium varme i 10-15 minutter. Jeg siler av urtene så jeg får bort de største bitene, de har uansett trukket i kraften, som en te.
– Hell i passende kopper og ha i 1-2 ss kokosmelk eller fløte for en nydelig og kremet kopp kraft.
– Nyt! Viktig ;)
Hvorfor bør man innta kraft egentlig? Kort fortalt støtter det fordøyelsen og gjør mage og tarm glad. Den inneholder mye protein, nærmere bestemt gelatin (kokt kollagen), som bygger nye celler til alt fra hud, hår, negler, sener, ledd osv. Den er rik på mineraler som kalsium og magnesium, noe A,D,E og K vitaminer, og aminosyrene glysin (betennelsesdempende, antioksidant, m.m.), prolin (bryter ned proteiner og bygger nye muskelceller) og glutamin (hjelper til å bygge opp igjen tarm og tarmceller). I tillegg til å styrke bein, tenner, hjelpe på hud og hår, kan det redusere leddsmerter, hjelpe fordøyelsen og virke beroligende og nærende. Så kok kraft!
Hvordan og hvorfor lage kraft har jeg skrevet et innlegg om tidligere, det kan du lese her.
kraftkopp3
Lager og bruker du kraft? Hvorfor/hvorfor ikke? :)

 

 

 

 

Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.