Jordbær og mango gelegodis

Dette tror jeg er den beste gelegodisen vi har lagd her i huset, både jeg og ungene digger den. Smaker skikkelig fruktgodis og har perfekt konsistens.Den kombinerer hel mango og jordbær, i tillegg til litt urter med immunstyrkende effekt, og det kan jo være fint på denne tiden av året.gelegodis1
Jeg bruker de fine økologiske, frosne bærpakkene fra Rema 1000 Kolonihagen. Så digg med mer økologisk i butikkene! Jeg bruker også hyllebærsirup, som du kan finne oppskrift på her, i tillegg til litt kirsebærjuice. Sistnevnte kan erstattes med mer hyllebærsirup om du vil. Eller omvendt, alt etter hva du har.
gelegodis3
JORDBÆR & MANGO GELEGODIS
 • 1 pk jordbær (250 g)
 • 1 pk mango (250 g)
 • saft av 1 sitron
 • 2 dl vann + 5 ss gelatin
 • 2 ss kirsebærjuice/konsentrat (tart cherry juice)
 • 4 ss hyllebærsirup
 • 2-3 ss honning eller lønnesirup
 • evt. et lite dryss ingefær om barna liker det
Tin gjerne jordbær og mango før du lager, så blir det enklere. 
 1. Bland gelatin og vann i en kjele. Når den har trukket til seg vannet etter noen minutter, kan du begynne å smelte den på medium varme. Pass på å røre så den ikke setter seg fast. Skal ikke koke.
 2. Når den er varm tilsetter du de andre ingrediensene (bortsett fra honning)  så de får samme temperatur. Skal kun varmes så gelatinen er helt smelta, ikke koke eller bli for varm.
 3. Kjør alt med stavmikser så det blir en glatt masse.
 4. Dersom du vil bruke honning kan du gjøre det til slutt. Pass på så den ikke er for varm, vi vil jo ta vare på alle fine enzymer og gode stoffer i honningen.
 5. Hell i små søte former, eller gjør det enkelt og hell i en stor – så kan du skjære opp i firkanter når den er stivnet.
gelegodi2
Gelegodis eller gelatingodis om du vil, er veldig fin i nisteboksen eller som snacks til kidsa. De får i seg gelatin som hjelper fordøyelsen, og er bra for tarm, hjerne, hud, hår og negler. Det er som kraft, bra for utrolig mye, det kan du lese mer om her.

 

 

 

 

Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.