Adaptogen styrkedrikk for barn

Barn har også vanskelige perioder i livet. Kanskje er det stress på skolen eller hjemme, mange krav til å prestere, vanskelige perioder i vekst, familiemedlemmer som er syke eller dør, krangel med venner eller bare generelt en slitsom periode eller overgang til noe nytt. Det er helt normalt, og ikke noe som nødvendigvis trenger å behandles. Men generelt så er jeg stor fan av å kunne styrke, med milde og naturlige ting, slik som urter og adaptogener.
adapt1b
Adaptogener virker ikke spesifikt på et område av kroppen, men er generelt styrkende og motvirker stress. Jeg har skrevet mer om adaptogene urter her. Du kan også besøke rolv.no for å lese mer om de enkelte urtene.
Denne blandingen av adaptogener har jeg i et lite glass og gir mine små når jeg føler de har behov for det. Den har mild smak og jeg putter den enten i en smoothie eller lager styrkende kakao med litt ekstra futt i :) Urtene har jeg kjøpt hos gojiking.co.uk, lakrisrotpulveret er fra okosjokolade.no.
adapt4
  • Adaptogen styrkeblanding for små kropper
  • 2 ss astragalus pulver
  • 2 ss eleuthero (sibirsk ginseng/russisk rot)
  • 2 ss maca pulver
  • 1 ss ashwagandha pulver
  • 1 ss lakrisrot pulver
– Bland alt i et tett glass, merk med navn, innhold og dato.
– Bruk 1/2-1 teskje per barn, ved behov. Kan brukes i smoothie, eller varm drikke som f.eks. kakao. Oppskrift på kakao uten melk finner du her.
Jeg anser urtene som trygge å bruke fra 2 år. Er barnet ditt sensitivt eller har allergier, husk å les deg godt opp på hver enkelt urt først, hvilken familie planten tilhører osv. Generelt er adaptogener trygge og gode urter å bruke for både små og store.
adapt3
Jeg har latt meg inspirere av Meagan sin fine oppskrift, som du finner her, jeg har bare endret den litt etter eget behov og ønske :)
adapt1
Denne kan så klart brukes av voksne også, da kan du bruke 2-3 ts etter behov :)

 

 

 

 

 

Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.