Påskegodis speilegg

Skal det være et deilig speilegg eller to i påskeegget?? :)
IMG_20170415_131405_673
Gelegodis er fortsatt poppis her i huset og vi lager det til både hverdag og fest. I tillegg til å smake godt er det nesten som sunt å regne, ettersom det inneholder lite sukker og verdifull og næringsrik gelatin, som bidrar med aminosyrer og proteiner som er bra for tarmen, hjernen og stor sett hele kroppen!
Til påske lager vi alltid gul gelatingodis, og i år har vi funnet på en ny variant. Skikkelig påskete og ganske morsom. Jeg satt og tenkte på at jeg skulle lage gelegodis mens jeg scrollet gjennom instagram en dag, og der dukket det opp en gul påskeskål stappfull av sånne speilegg du finner i smågodt hylla. Der ble ideen til disse søte små gelegodisene til, og det var utrolig enkelt. Her får du oppskriften om du også har lyst å prøve :)
IMG_20170415_133215_573
Påskegodis  – gelegodis formet som speilegg
  • GUL BASE:
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 2 ss kokosmelk
  • 2 ss gelatin
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 dl ferskpresset appelsinsaft
  • HVIT BASE:
  • 1 boks (250 ml) kokosmelk
  • 1 stor ss honning
  • 2 ss gelatin
– Bland sammen ingrediensene i hver sin liten panne og smelt på lav varme til all gelatinen er oppløst.
– Så er det tid for å være litt tålmodig. Vanlig gelegodis er det bare å helle i former, men her må du vente til den har blitt litt tjukkere, ellers vil alt flyte utover. Pass på å røre i den så den blir jevnt tjukkere. Den skal ikke bli klumpete.
– Når gelatinen har stivnet litt, slik at den holder fasongen, legger du små teskjestore klatter med den hvite basen på et bakepapirkledd brett. Du trenger bare legge det rett ned på, så flyter det litt utover i den fasongen det vil.
– Sett bretter kaldt til det hvite er stivnet. Den gule min brukte litt lenger tid på å bli tjukkere så det passer jo fint. Legg en pitteliten klatt med gult oppå det hvite og sett til avkjøling en gang til. Når det er stivnet er det bare å ha det i glasse ller boks og oppbevare kaldt til det skal spises.
IMG_20170415_133000_525
Så enkelt er det, og ungene synes de var veldig morsomme :) Det blir litt til overs av den gule, men den kan du bare putte i noen former om du vil, slik som jeg har gjort her.
IMG_20170415_132651_371
GOD PÅSKE! :)
Flere oppskrifter på gelegodis:
Gelatin av god kvalitet kan du kjøpe hos naturligliv.no og flere andre plasser!

 

 

 

Anita

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.