Sitron limonade

Du trenger ikke koke sukkersirup og styre så fælt for å lage en god og forfriskende drikke for store og små i sommervarmen. Denne enkle limonaden rører du sammen på et par minutter.  Alt du trenger er en mugge, isbiter, en sitron og litt søtt ;)
IMG_20160614_115700
Jeg gir limonaden min et lite piff ved å ha i probiotisk myse også, men det er absolutt ikke nødvendig, du kan sløyfe det om du ikke har. For deg som lurer og ikke vet, myse er den blanke væsken som du får når du siler hjemmelaget (ikke pasteurisert) yoghurt eller kefir gjennom et klede. Da får du tjukkere yoghurt, evt. ostemasse som kan brukes som kremost, og myse. I gamle dager drakk man gjerne myse når man holdt på med hardt arbeid utendørs i sola. Myse er styrkedrikk for store og små!
Jeg bruker en mugge på ca. 1,5 liter vann. Den fyller jeg 3/4 full med iskaldt vann og isbiter, og deretter har jeg i følgende ingredienser:
  • saft av 1 stor sitron, 2 om de er små
  • 2-3 ss lønnesirup eller honning
  • en god klype salt
  • 1/2 dl myse fra yoghurt eller kefir (kan sløyfes)
  • Skvis saften ut av sitronen og rør alle ingrediensene sammen i muggen. Server med en gang.
PicMonkey Collage
Du må nesten smake til med søtning etter din egen smak, denne er ikke kjempesøt altså. Vi liker at det er syrligere på smak. Lønnesirup løser seg lett opp, men har du tjukk og god honning kan det være litt mer røring som må til. Da er et triks å løse opp honning i den rene sitronsaften før du har det i vannet. En dråpe eller to med stevia vanilje er også veldig godt oppi.

 

 

 

 

Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.