Chaga Is Latte

Vi har vært bortskjemte med en varm og fin sommer i år, og det er utrolig nydelig. Da melder behovet for kalde ting seg – iskaffe, iste, iskrem, pinneis… Best å nyte mens man kan! ;)
I denne is kaffe latten har jeg brukt chaga og dandy blend i stedet for vanlig kaffe. Chaga får du kjøpt på helsekosten, ferdig tørket, eller du kan plukke den selv om du vil. Jeg koker den til en sterk te i rundt to timer, dobbel mengde chaga til den mengden vann som står på pakningen. Den blir omtrent som kaffe i fargen. Så oppbevarer jeg chaga teen/konsentratet i et glass med lokk i kjøleskapet. Perfekt til både chaga tonics og denne nydelige iskaffen.
IMG_20160614_120948
 • Chaga Is Latte
 • 1 dl sterk chaga te, ferdig kokt og avkjølt
 • 1,5 dl kaldt vann
 • 0,5 dl kokosmelk eller upasteurisert fløte
 • 1 ss dandyblend
 • 15-30 dråper ashwagandha ekstrakt (kan sløyfes)
 • 1-2 ts honning/lønnesirup/kokossukker
 • en klype vanilje og en klype salt
 • en liten håndfull isbiter
 • Rør alle ingrediensene godt sammen i et glass eller en shaker. Smak til hvor søtt du vil ha det, jeg liker ikke at den er alt for søt, så du vil kanskje ha i mer enn meg. Tilsett isbiter og nyt chaga is latten din – helst i nydelig sommervarme sånn som nå :)
Både chaga og ashwagandha er adaptogene urter, dvs. de tilpasser seg kroppens behov. De er naturlig medisin i så forstand. De kan f.eks. både være oppkvikkende og beroligende, alt etter hva du trenger, og gir ofte balanse i en stresset og sliten kropp. Adaptogene urter øker kroppens motstand mot stress, virker immunstyrkende og balanserende på ulike systemer i kroppen, både immunforsvaret, nervesystemet og hjerte og karsystemet.
Sitat fra rolv.no: «Chaga er en sopp med en kaffelignende smak. Den er et adaptogen som virker immunregulerende, krefthemmende, svulsthemmende, genbeskyttende, generelt styrkende (tonikum), blodrensende, blodsukkersenkende, smertestillende, magestyrkende, leverstyrkende, betennelseshemmende, bakteriehemmende og virushemmende. Soppen utgjør den kraftigste naturlige antioksidanten som er kjent. Av alle medisinske sopper har chaga trolig det største mangfoldet av medisinske egenskaper.»
Les mer om chaga her og ashwagandha her.

IMG_20160516_153712

 

Anita

One Comment

 1. Nam! Jeg har enda ikke fått prøvd meg på Chaga, men skal det nå snart. Har ei venninne som har fått dilla, så skal få prøve det hos henne først også kjøper jeg det selv hvis det er noe jeg tror vil gjøre meg godt. Har jo bare hørt masse bra om det.
  Håper du nyter sommeren sammen med familien din <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.