Sjokopudding godis!

sjokoladepuddinggodis1
Gelegodis er veldig populær godis i vårt hus, ingen har blitt lei enda vi har laget dem i mange år nå :) Vi bruker forskjellige sitrusfrukter som sitron, appelsin eller grapefrukt (min favoritt, ungene liker ikke), bær (hele eller bare saften av), mango (mos med stavmikser), kokosmelk – både alene og i ulike kombinasjoner alt etter hva vi har lyst på. Her for litt siden fikk jeg en lys idè og lagde gelegodis av noe kakao som var til overs. Dermed var sjokopudding godis født. Disse er melkefri og laget av kokosmelk, men du kan lage dem med hvilken som helst melk. De smaker som sjokoladepudding og ungene mildt sagt digger dem.
Gelatin kan du få i deg fra langtidskokt kraft, eller gelatinpulver som du kan putte i smoothie, sauser, gryter, varm og kald drikke osv. Uansett om du får i deg kraft jevnlig eller ikke, så bør du også putte i deg og barna gelatin, enten i mat, drikke eller her som fristende godis.
Mange har inntrykk av at gelatin er noe ekkelt, fordi det lages av bein, hud, føtter osv. Dette er tull, gelatin er supersunt og absolutt noe du bør få i deg jevnlig. Men velg gjerne noe av kvalitet, se linker nederst her. Gelatin inneholder blant annet lett fordøyelige aminosyrer og kollagen, og hjelper både fordøyelsen og mange andre prosesser i kroppen. Den er enkelt sagt bra for omtrent alt – hud, hår, hjernen, mage, tarm m.m. Den finnes påståelig i luksus hudpleie som kollagen, men du må faktisk spise kollagenet for at det skal gjøre noen nytte. Les mer om gelatinens fortreffeligheter hos en av mine favoritt bloggere her.
sjokopuddinggodis2
 • Sjokopudding godis
 • 2 dl kokosmelk
 • 1 dl vann
 • 5 ss gelatin
 • 1 toppa ss rått kakaopulver
 • 3 ss kokosukker
 • noen dryss vaniljepulver
 • ei klype salt
– Visp sammen alle ingrediensene i en kjele mens de er kalde/romtemperatur, slik at gelatinen får svelle litt.  Varm opp blandingen over middels varme til gelatinen smelter. Avkjøl litt og hell i former, evt. en stor form så kan du dele i biter når den er stivnet. Sett i kjøleskap for avkjøling og oppbevar sjokopudding godisen der frem til den skal spises.
Disse er veldig fine å sende med i matboksen, gelatin gjør at omtrent all mat fordøyes lettere. Den er derfor super for både små og store sensitive mager.
gelegodis1
 • Oppskrift på vanlig gelegodis finner du her
 • Oppskrift på gelegodis med klementiner finner du her
 • Mer om hvorfor gelatin er så bra for oss her (innlegg om kraftkoking)
 • Formene har jeg kjøpt hos okosjokolade.no, etsy.com eller panduro
 • Jeg kjøper gelatin av kvalitet her og her, du finner den også hos naturligliv.no og sikkert flere nettbutikker

 

 

Anita

4 Comments

 1. Disse tror jeg ungene vil elske! Har du brukt kokosmelk på boks, eller «drikke» kokosmelk på kartong?

  • Jeg bruker tjukk kokosmelk på små bokser, den er kremet og god og mild på smak. Rema og Kiwi har dem :)

 2. Hei! Disse høres nydelige ut,og skal lages nå! :-) Meen,har du tips til hvor jeg kan få tak i mest mulig naturlig og ren kokos melk? Stort sett finner jeg bare fra ekstrakt i butikken…

  • Jeg bruker bokser med kun kokosmelk og vann fra dagligvare, ellers finnes det nok en del på helsekosten også. Men ofte er til og med de økologiske tilsatt noe, så jeg kjøper de med kun vann og kokos og synes det er greit :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.