Krydret smoothie med bjørnebær

Jeg har ikke helt kommet i gang med bloggingen i det nye året, så da tar vi en fin liten reprise og oppdatering på en supergod smoothie som varmer deg i vinterkulden – selv om den er kald ;)

bjørnebærsmoothie1bjørnebærsmoothie21

2-3 dl kokosmelk eller kokosvann
2-3 dl bjørnebær
1/2 banan
1/2 eple
1/2 avocado
1 ss kokosolje
1 ss chiafrø
1 ts amla pulver, 1 ts rått kakaopulver, 1 ts ceylon kanel, 1 ts kardemomme
– Kjør alle ingredienser i blender til silkemyk smoothie. Bruk evt. kokosmelk/kokosyoghurt til topping om du har lyst.
Jeg liker smoothie, både sommer og vinter, selv om noen mener det ikke er bra, som med alt annet. Det gjelder å putte i de rette ingrediensene. Og om vinteren trenger vi masse varmende krydder, derfor passer det fint å putte de i en smoothie (som kan ha en effekt vi ikke vil ha om vinteren, nemlig å gjøre oss kalde). 
Vil du ta smoothien til nye høyder næringsmessig, så tilsetter du 1-2 eggeplommer og 1-2 ss gelatin (helst i form av kolalgenpeptider, så merker du ikke at de er der). Eggeplommen bidrar med unike fettsyrer og vitaminer, samt gjør smoothien skikkelig kremet og deilig med sitt rike innhold av naturlig lecithin, som også er svært immunstyrkende (den bør så klart være økologisk). Og gelatin gir deg gode proteiner, bedre enn noe annet proteinpulver og er bra for hud, hår, negler, mage og tarm, hjernen, ja, egentlig alt ;)
Her bidrar både chiafrø, kokosolje og avocado til gode fettsyrer. Amla gir deg masse c-vitaminer, som vi jo også trenger ekstra mye av i disse forkjølelses tider. Rå kakao er jo som vi alle vet svært rik på antioksidanter, samt lykkebringeren «anandamide». Kanel er også antioksidantrik, antibakteriell, balanserende på blodukkeret, styrkende for immunforsvaret og kan brukes mot plager som slim i luftveiene, er hostedempende, kan ha god effekt på diare og mageplager. Kardemomme er aromatisk og varmende og tilhører samme familie som ingeæfr og gurkemeie. Den er også god for bl.a. fordøyelsen, immunforsvaret og blodtrykk.

Så disse fine krydderne burde absolutt ta steget ut av boller og brød og opp i en deilig smoothie! ;)

PS. Du kan helt fint bruke både solbær, blåbær og også bringebær om du har det i fryseren, i stedet for bjørnebær :)

 

 

 

 

Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.