Sjokoladehjerter med nougatfyll

Hvis du har fri og rolige romjulsdager foreslår jeg at du lager litt hjemmelaget sjokolade. Digg til både tekoppen, kakaokoppen eller gløgg koppen ;)
nougatsjokolade
Disse har et enkelt og nydelig nougatfyll, med helt rå nougat uten hvitt sukker. Til søtning har jeg bukt kokossirup, med en god og mørk søtsmak. Jeg bruker hasselnøttsmør fra Helios, men om du vil kan du lage ditt eget nøttesmør av tørkede og bløtlagte hasselnøtter. Da bare kjører du de tørkede nøttene i food processoren en god stund, til de slipper fettet og blir til nøttesmør.
  • Nougatfyll
  • 2 store ss hasselnøttsmør
  • 1 ss romtemperert kokosolje
  • 3 ss kokossirup
  • en klype vaniljepulver
    – Bland alt sammen i en skål, med gaffel eller visp.
Sjokolade kan du enkelt lage av 100 g. kakaomasse, 60 ga kakaosmør og 2-4 ss lønnesirup. Ha gjerne i vaniljepulver og havsalt også, og kanskje 1 ss kokosolje. Smelt over vannbad og bland godt med en visp.
nougatsjokolade2
For å gjøre disse til fylte sjokolader har jeg litt sjokolade i bunnen av formene og har deretter i en liten halv-teskje med nougatfyllet og heller sjokolade over der igjen. Sett de kaldt til de er stivnet helt, enten i kjøleskap eller fryser. All hjemmelaget sjokolade har satt seg og er best dagen etter synes jeg. Men ingen har jo tid til å vente på det, så spis i vei og nyt når du vil ;)

 

 

 

Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *