Julekuler på pinne – cake pops i juleforkledning

Jeg testet så mange oppskrifter og lagde så mye godis og julesnop i oktober og november, at det har ikke blitt så mye snoplaging nå i desember. Og jeg putta likeså godt alle 28 oppskriftene inn i e-boka, og tenkte ikke på å spare noen til bloggen i desember heller.. Men jeg skal være snill og dele en av de med dere nå! E-boka med masse annet digg i også kan du fortsatt kjøpe her ;)
Disse cake pops’ene – eller julekulene –  som jeg har valgt å kalle dem – er så innmari gode, og likevel veldig enkle å lage. Og de er veldig populære hos både små og store :)
acakepops1
  • 3 dl cashewnøtter
  • 3 dl revet kokos
  • 4 ss honning
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • Kjør nøtter og kokos i food processor til de er finmalt og begynner å klistre seg sammen litt, altså slipper fettet og begynner å bli til nøttesmør/kokossmør. Tilsett honningen og kjør videre til det blander seg til en seig masse.
  • Form til litt store kuler og sett en pinne i hver kule. Legg dem i fryseren til de er kalde.
  • Dypp i hjemmelaget sjokolade, gjerne flere ganger, og pynt med det du måtte ønske. Revet kokos eller knuste frysetørka bringebær er passe julete synes jeg. Sett dem i fine papirformer til avkjøling.
julekulerpapinne2
Slike cake pops er lette å lage av alle slags godiskuler egentlig, bare de ikke er for myke.
Du kan også sette de til avkjøling i et glass fylt opp med sukker, eller aller best, en isopor bit med hull, om du vil ha de runde på toppen. Men det funker veldig kjapt og greit sånn som disse her. Og så både ser det fint ut, og er veldig praktisk for de små som gjerne ville hatt hele hånda full av smelta sjokolade før de var ferdige. Ingen garanti for at de ikke har det uansett altså ;)
Håper dere liker disse – nyt dem! Og nyt førjulstiden, den er fin og passe travel med juleavslutninger, julegaver og julekos her i hus i alle fall <3

 

 

 

 

Anita

2 Comments

    • Ja, den porsjonen jeg lagde i oktober er borte for lengst, så på tide jeg lager en porsjon til jula også ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.