Inspirasjon: Carina Dahlman

Jeg lar meg inspirere av mye, men først og fremst mennesker. Ikke fordi de spiser akkurat som meg eller liker de samme tingene eller gjør akkurat det samme. Jeg blir inspirert fordi de er seg selv og er unike. Mange forskjellige mennesker har inspirert meg på min kosthold og livsstilsreise, og noen av disse vil jeg presentere i blogginnleggene Inspirasjon framover. Jeg håper at du vil få et lite innblikk i tanker og tips fra mennesker som virkelig brenner for god mat og helse.

Inspirasjon tar pause til etter nyttår – fortell meg gjerne hvem du vil like å se i disse innleggene etter nyttår – legg igjen kommentar! :)

I dag er det Carina Hultin Dahlman som skal inspirere oss. Denne sprudlende dama med et hjerte for juicing og sunn livsstil har over flere år inspirert utrolig mange mennesker med juicingen sin. Hun holder kurs, har gitt ut flere bøker og har også nettopp startet en fin you tube kanal med det superkule navnet JuicyTube. Hun er utdannet juice terapeut, hun arrangerer årlige livsstilsreiser med juicing, og du har sikkert sett henne rundt omkring i media, f.eks. på God morgen Norge på Tv2. På nettsiden hennes Juicydrops.no finner du mer inspirasjon, du kan bestille bøkene hennes (jeg anbefaler de, utrolig fine bøker!) eller de nye lekre juiceflaskene som hun har designet selv.

Carina har inspirert meg i mange år, de fine bøkene hennes bruker vi når ungene vil plukke seg ut en fin juice å lage. Det er så mye bedre å lage sin egen juice enn å kjøpe kokt juice på butikken som har like mye sukker som brus(!). Ferske råvarer som gulrøtter, rødbeter, fennikel, eple, agurk, ananas, sitron og ingefær er noen av mine favoritter. Juice og nyt! Og la deg inspirere av Carinas flotte budskap om å få i seg mer frukt og grønt via juicing – du finner flere linker nederst i innlegget :)

84a0aa73-c55e-4c01-9cdc-efb38ef36049

Hvordan ble helse og sunt kosthold til for deg?

Jeg har vært overvektig fra jeg var barn og hatt en del helseproblemer og nedsatt allmenntilstand i alle år grunnet dette samt, ubalanser og matintoleranser. Da jeg var 22 år fikk jeg nok og begynte å lese og lære mer om kosthold og trening og ikke minst juicing! En ny karriere og en ny hverdag er i dag resultatet.

Hva betyr helse og og sunn mat for deg i dag?

Alt. Uten en god helse, energi og en fungerende kropp har man ikke overskudd og livsglede til å gjøre de tingene man vil i livet.

Er sunn mat og livsstil noe du gjør alene, eller er hele familien med på det?

Det er uhyre viktig med et godt støtteapparat og et positivt miljø rundt seg, med mennesker som vil deg vel og setter selv selv og sin helse høyt. Den måten jeg/vi lever på er slik vi er skapt for å leve som mennesker med naturlig mat og daglig fysisk aktivitet.

Hvem eller hva inspirerer deg?

Det kommer an på hvilket område av livet man sikter til men jeg er nødt til å reise MYE ut i verden for å finne inspirasjon og glede i hverdagen som gründer. Nye kulturer og opplevelser inspirere meg.

Hvordan ser en typisk mat-dag ut for deg? (Frokost, lunsj, middag, evt. snacks/mellommåltider.)

Jeg juicer 2- 3 ganger om dagen og alltid til frokost. Middag er proteinrik med masse grønt og en mindre andel karbohydrater.

Hva er din favoritt mat?

Alt italiensk.

Hva er din favoritt dessert?

Foretrekker mat.

Hva er din guilty pleasure, noe som du egentlig ikke ser på som sunt?

Pizza..

Hva har du alltid i kjøkkenskapet eller kjøleskapet?

Sitron og ingefær samt chia frø.

Hvilket mat/kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

Juicepressen.

Hvordan holder du deg aktiv?

Jeg trener 5- 6 ganger i uken på både helsestudio og jogger ute når jeg kan. Daglig trening er bare noe man gjør akkurat som å pusse tennene!

Har du en skjønnhets rutine du vil dele?

Det begynner innenfra og man må både spise riktig og være i bevegelse. Rense huden og pleie den minst en gang om dagen er også essensielt.

Hva gjør deg lykkelig?

God mat!

Til slutt, del ditt beste tips for å holde deg sunn, sterk og lykkelig :)

All of the above…

 

unnamed (4)

 

Inspirasjon tar pause til etter nyttår – fortell meg gjerne hvem du vil like å se i disse innleggene etter nyttår – legg igjen kommentar! :)

 

 

 

 

 

Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.