Sjokoladekalender makeover

Sjokoladekalender er populært hos de små og når min eldste ville ha en sånn for to år siden irriterte det meg veldig at kvaliteten på sjokoladen er så utrolig elendig. Eller at varianter i helsekosten koster en formue (og de fleste er for voksne, ikke barn). Det var da jeg kom på at jeg kunne bytte ut sjokoladen som er inni med en som faktisk er god.

sjokokalender

Så enkelt er det:

  • Kjøp en av disse billige kalenderne med herlig nostalgisk motiv og åpne den forsiktig på toppen. Så må du lirke ut plastformen inni. Vær obs på at den gjerne er punktlimt et par plasser på forsiden så du ikke ødelegger den.
  • Popp ut alle disse ekle sjokoladene som er inni og kast de..
  • Smelt en god sjokolade, jeg bruker ikke rå sjokolade her, litt rart om de må oppbevares i kjøleskapet hele advent.. Mine små liker f.eks G&B 70% eller 85% – eller velg en lys om de ikke liker mørk sjokolade. Tilsett 1 ss kokosolje om du ønsker det, men det er ikke nødvendig.
  • La sjokoladen stivne helt og putt plastdelen tilbake på plass. Vær sikker på at du setter den rett vei ;)
  • Lim forsiktig igjen toppen og la den tørke.
  • Fiks ferdig øko julekalender! Og da er både mammaen og kidsa happy :)

 

I ettertid har jeg sett at flere gjør dette, men de jeg har sett bare åpner hele kalenderen og fyller sjokoladen i fra forsiden. Det kunne jeg aldri gjort, for da ville frøkna skuffa spurt hvem som hadde åpna kalenderen hennes – å sprette opp lukene er jo det som er mest gøy ;)

 

Vi skal i tillegg til disse her ha adventskalender med spill i, altså tid sammen voksne og barn, hver søndag i advent. Hva skal dere ha som adventskalendere? :)

 

 

 

 

 

Anita

4 Comments

  1. Åh, tusen takk for ein fantastisk ide! Akkurat slik eg vil ha det, uten da å vite det før no. Har utsatt å kjøpe dyre kalendere med dårlig sjokolader, eller billige med enda dårligere.. heller ikkje ville eg ha noe dyr pakkekalender i år, så da passa det med kvalitetssikre på søndagene der familien skal kose seg sammen! Takk, takk og takk! ?

    • Vi har prøvd flere forskjellige ting, både pakkekalender, aktivitetskalender, blanding av de to og sjokoladekalender. Synes sjokoladekalender blir litt kjedelig alene, så vi har alltid noe annet også. I år skal vi prøve noe nytt, en adventssøndag-kalender. En stor felles pakke med noe man kan gjøre sammen, eks. filmkveld eller brettspill. De to store er jo 4 og 8 og vi ble enige om å gjøre det sånn i år. Minstefrøkna er jo alt for liten til å være med uansett. Tid sammen er viktig synes jeg, og da tvinges man til å sette seg ned. Blir fort så travelt i førsjulstida når alle skal noe hele tiden :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.