Lag din egen kokos yoghurt!

Min siste dille! SÅ godt! :) Men det er et krav, du må like kokos, for dette smaker skikkelig kokos og det smaker ikke like mildt som yoghurt laget av kumelk, bare så det er sagt.

Disse damene som blogger og lager videoer på youtube inspirerte meg til å prøve å lage yoghurt av noe annet enn fersk (upasteurisert) kumelk, som jeg oftest gjør. Og det er jo så enkelt! Hvis du aldri har prøvd å lage din egen yoghurt før så må du bare prøve, det er mye enklere enn du tror.

I videoen sier de at du kan lage med hvilken som helst melk, jeg valgte kokosmelk, både pga. næringsinnholdet og fordi jeg ser for meg at yoghurt med tynnere plantemelk blir veldig tynn. Men det er bare å prøve for den som vil.

kokosgranolatilbloggen

Sånn lager du din egen kokos yoghurt:

  • 5 dl kokosmelk
  • 1 dl økologisk yoghurt

– Varm opp kokosmelka til den ryker (evt. kok den i 15 sek om du vil, men det er ikke nødvendig syns jeg) og ta kjelen av platen. La den avkjøle seg til 46-48 grader før du har i yoghurten som blir en starter. Visp godt så den blir fordelt jevnt i melka. Ha den over på et glass med lokk.

– Jeg har dehydrator så jeg setter den på 48 grader og la den stå over natten, det blir alt fra 7-12 timer som regel når jeg lager denne på kvelden en gang. Du kan også bruke stekeovn som står på 50 grader med døra på gløtt.

– La yoghurten avkjøle seg litt før du setter den i kjøleskap.

– Dersom du vil ha en tykkere yoghurt kan du tykne den med chiafrø slik som de gjør. Eller du kan sile den gjennom et klede i et dørslag. Jeg søter den heller ikke med honning, da synes jeg hver og en heller kan søte den når den spises, om de har behov for det.

Den smaker nydelig, syrlig kokos og er god toppet med bær eller hjemmelaget nøtte-granola, og også veldig god i smoothie.

 

PS. Den er godkjent både av meg og kidsa ;)

 

 

 

Anita

6 Comments

  1. Prøde meg på kokosyoghurt etter inspirasjon herfra forleden. Hadde oppi chiafrø og brukte probiotika i form av «Probiform». Ble godt!

  2. Hvor lenge skal den stå i stekeovn eventuelt på ett varmt bad gulv? Kan en bruke en del av den til kun å lage yoghurt som kun består av kokosmelk etterpå? :)

    • Den trenger jevn temperatur på rundt 48 grader i 7-12 timer+, så vet ikke om det funker på badegulvet. Du kan bruke den til å lage yoghurt igjen, men etter en del ganger så synes jeg den funker dårligere, så det blir gradvis mindre av yoghurtbakteriene i yoghurten :) Du kan kjøpe flere yoghurtkulturer hos naturligliv.no, mener jeg å huske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.