Mine skjønnhets favoritter akkurat nå

Jeg har prøvd utrolig masse forskjellig øko hudpleie og sminke produkter de siste årene. Mye er dårlige produkter, men mye er bra også. Det finnes altså veldig mange gode alternativer i øko verden, og utvalget er mye større nå enn for bare ett til to år siden. Du trenger med andre ord ikke bruke produkter som inneholder gift på huden din.

Om man blir så mye «skjønnere» av disse produktene kan sikkert diskuteres og alt er jo smak og behag. Men egenpleie og velvære er en god ting om du liker det.

favproduktersuperlivsstil

Jeg liker hudpleie og sminke som er så ren og naturlig for huden som mulig, derfor er det mange produkter som ikke godkjennes hos meg. Disse er mine favorittprodukter akkurat nå. Noen byttes ut ganske ofte fordi jeg liker å prøve nye ting, mens andre har jeg brukt i årevis.

Extra virgin kokosolje. Multiprodukt og storfavoritt. Brukes til oil cleansing, altså sminkefjerner og renseprodukt i ett. Kan også brukes som fukt, men synes den gir for lite til ansiktet alene. Bruker den både på meg selv og barna. (Du vet du maser mye om kokosolje når du sier au, fordi du slår deg i fingeren, og 3-åringen bak deg sier «Ta på kokosolje, mamma!»)

Rein Ringblomstsalve.  (ikke på bildet dessverre, da jeg er tom akkurat nå, men måtte være med likevel) Enda et multiprodukt og storfavoritt. Brukes på alt! Såre lepper, tørre albuer  og hender, sprukken hud, sår og tørr barnehud, vinterkinn og forkjøla-neser. Har flere favoritter fra dette merket som kommer i seinere innlegg;)

Arganolje. Både denne fra Acure og Aura cacia sine er favoritter. Gir masse fukt og pleier huden, bruker den på dagtid.

Tamanuolje. Dette er en utrolig nydelig olje, lukter nøtteaktig, gir masse fukt og gjør huden slikemyk. Bruker denne på kvelden.

– Go Eco mineralpudder. Dette har jeg brukt i flere år nå, etter at min favoritt fra Terre d’oc gikk ut av produksjon. Dekker bra og ser naturlig ut.

Dr. Hauschka Volume Mascara. Denne har jeg bruk i sikkert 3-4 år. Fantastisk mascara som gir mye volum og farge på vippene.

rms Lip2cheek Demure. Jeg bruker den som blush, gir en veldig naturlig look. Konsistensen gjør at den ser naturlig ut, og er utrolig drøy i bruk. Sikkert den reneste sminken som finnes, laget av bl.a. min favoritt, kokosolje. Kan brukes som leppefarge også, men den er for lys for mine lepper, perfekt farge til kinnene derimot.

rms Living Luminizer. Highlighter som er perfeksjon. Ikke et hverdagsprodukt hos meg, men kan fint brukes hver dag om man ønsker da den gir en naturlig look, men kan bygges opp til mer glans/highlight. Visstnok et kult-produkt i øko sminkeverden, jeg skjønner godt hvorfor!

rms Lip shine Sacred. Nydelig farge til leppene, gir kraftig farge, men kan brukes som stain også, da den farger leppene.

Honeybee gardens lip liner «Zen». Denne har jeg brukt flere av. Fin farge til mine mørke lepper, den er litt mer rosalilla og mørkere enn mine lepper, men passer perfekt sammen med litt leppepomade. Har du lyse lepper vil nok denne gi litt for mye farge.

Honeybee gardens eye liner. Både den sorte (Jet set) og den mørke brune (Belgian chocolate) er mine favoritter. Gir masse farge, men er myk nok til å duse ut og bruke på våtkanten. Brukt opp flere av disse også.

Honeybee gardens øyeskygge «Cairo». Varm brun øyeskygge. Liker dette merket, rene, men gode produkter og helt super øyeskygge som er godt pigmentert.

Terre d’oc Eye liner. Flytende eye liner, beste jeg har prøvd. Den er dessverre gått ut av produksjon, men leter du så tror jeg noen nettbutikker har den enda. Bruker den ikke til hverdags, så håper den varer leeeeenge.

Acorelle Protecteur de jeunesse night cream. Denne har stått i skapet siden jeg var gravid da jeg følte den ga for mye fukt i vår/sommer. Men nå som høsten er her med sur vind og tørr inneluft, så er den veldig god. Gir masse fukt og føles som den gir masse pleie og næring til huden. Inneholder bl.a. bipollen.

Acure lip balm. Denne har vært favoritt i mange år. Perfekt leppepleie produkt, finner ingen bedre.

Ecotools sminkebørster. Disse er supermyke og god kvalitet, samt laget av bambus og miljøvennlige materialer. Finnes mange forskjellige, alle jeg har prøvd er utrolig myke og gode.

favproduktersuperlivsstil2

Disse produktene har jeg kjøpt hos iherb.com, greenspirit.no, pureskin.no, reinhudpleie.com og på helsekosten. Noen av produktene er linket.

 

 

 

 

 

 

Anita

2 Comments

  1. Heia, jeg har lett en stund etter en god, giftfri mascara uten hell. Kunne tenkt meg å prøve den du anbefaler, men finner den ikke i noen av nettbutikkene du har nevnt (eller andre tilgjengelige steder på nett). Kan jeg spørre hvor du kjøper den?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.