Energi Chaga Tonic

Her kommer enda en chaga tonic oppskrift til dere, men denne gangen energigivende og oppkvikkende :)

energichaga1

I det forrige innlegget om chaga kan du lese mer og finne flere linker til chaga osv.

Er det ikke ganske interessant at nesten alle dietter og kosthold rundt om i verden, uansett hvor strenge de er, alltid tillater to ting? Kaffe og sjokolade. Det er jo alltid lov! ;) 

Selv drikker jeg ikke kaffe fordi jeg ikke liker smaken eller effekten det gir meg når jeg drikker det. Jeg blir rett og slett litt duracell kanin og på en veldig ubehagelig og rastløs måte. Kroppen min sier fint i fra at dette er noe den ikke vil ha, og det er helt greit for meg. Men jeg har nok av de rundt meg som drikker kopp på kopp, kanskje til og med litervis av kaffe om dagen. Da tror jeg ikke det hjelper at kaffe er rik på antioksidanter altså… Kaffe inneholder mye koffein, som er sentralnervestimulerende. Du blir kvikk og våken av det, for en liten stund i alle fall, men så vil kroppen ha mer av dette. Mer mer mer.. Men uansett om du velger å drikke kaffe eller ikke, så er det godt å ha alternativer! :)

Som høygravid to- og snart trebarnsmamma så er ikke alltid energien på topp om dagen. Da liker jeg mye bedre å drikke denne deilige tonicen her, i stedet for kaffe.

Den inneholder, i tillegg til chaga te, rå kakao, som inneholder theobromine, et oppkvikkende stoff som ikke er nervestimulerende slik som koffein, og i tillegg inneholder rå kakao lykkestoffet anandamide og massevis av antioksidanter, magnesium m.m. Alt dette er viktige byggeklosser for kroppen å reparere med når du er sliten og trøtt. Jeg putter også i maca pulver, som gir deg et ekstra energikick når det trengs, du kan velge å utelate den om du vil.

Du kan velge å bruke andre oppkvikkende urter også, slik som tulsi (hellig basilikum), reishi, astragalus m.m. Men siden jeg er gravid nå holder jeg meg til denne enklere varianten uten for mye urter. Du kan også lage enkel te av peppermynte eller nesler (som du kan plukke selv nå om våren!)  i stedet for bare varmt vann, om du vil det.

energichaga2

 • Energigivende Chaga Tonic
 • 1-2 dl ferdig brygget chaga te
 • 2 dl vann varmet til 70-80 grader
 • 1 ss rått kakaopulver
 • 1 ss dandy blend (kaffe alternativ, men rensende egenskaper fra bl.a. løvetann)
 • 1 ss kokosolje
 • 1 ts rå honning
 • 1 ts kanel
 • 1 ts maca pulver
 • 1 ss gelatin
 • et par klyper vanilje
 • et par klyper skikkelig havsalt

– Kjør alle ingrediensene i en blender, til du får en tykk og kremete drikke. Tonicen heller du i en kopp og nyter. Dersom den blir for avkjølt av blendingen er det bare å varme den forsiktig i en panne til drikketemperatur.

Denne er herlig å nyte midt på dagen, eller tidlig på ettermiddagen når man gjerne kjenner at alle dagens gjøremål har gjort en litt sliten. Styrkende, varmende og løfter deg på en helt annen måte enn kaffe kan gjøre.

Husk å nyte! Nyt maten du spiser, deg selv, familien, den deilige vårsola som gløtter fram – det er kanskje det viktigste du gjør i dag ;)

 

 

Info: Chaga er adaptogen, og er generelt styrkende for kropp og immunforsvar. Den er smertestillende, magestyrkende, blodrensende, styrker leveren, er bakteriehemmende og virushemmende. Den sies også å være krefthemmende, da det er den kraftigste naturlige antioksidanten som er kjent. Den har også størst mangfold i medisinske egenskaper. Kilde og mer info. Det er også en helt trygg urt/sopp å bruke i svangerskapet, og har ingen bivirkninger, jeg har selv brukt den mye.

Du får tak i chaga på helsekosten som pulver du kan brygge te av selv, eller du kan kjøpe ferdig ekstrakt f.eks. her. Chaga te smaker søtlig og jordaktig, jeg liker smaken, men jeg liker også det meste av te. Noen mener den har en kaffelignende smak, men da synes jeg den smaker mer likt svart te. Jeg brygger som regel 1/2 til 1 liter om gangen, da det tar opp til 2 timer å trekke den, og så lar jeg det stå i et glass i kjøleskapet så det bare er å varme opp igjen. Den tåler fint å stå i alle fall en uke.

 

 

 

 

Anita

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.