Søtpotet-kraftsuppe mot forkjølelse og influensa

Denne deilige suppa lager jeg ofte, spesielt på vinterstid. Den er storfavoritt både smaksmessig og næringsmessig. Den er inspirert av suppa til Dale Pinnock, The Medicinal Chef, og heter da The flu fighting soup. Hvis du googler det så finner du både videoer og artikler med denne oppskriften.

Basen jeg koker suppa på er derimot kraft kokt på bein, ikke grønnsakskraft som han bruker. Dette gir deg utrolig mye mer næringsstoffer og helsefordeler. Her kan du lese et utdypende innlegg om kraft, og hvorfor og hvordan du kan lage kraft selv.

søtpotetsuppe3

 • Deilig søtpotet-kraft suppe – mot forkjølelse og influensa
 • 1 rødløk
 • 2 ss kokosolje, avocadoolje eller ghee
 • 1 grønn eller rød chili
 • 4 fedd hvitløk
 • 4 cm bit ingefær
 • 2 medium el. 1,5 stor søtpotet
 • en håndfull shitake sopp
 • 1 håndfull gojibær
 • 1-2 brokkoli stilker
 • 1/4 bit sellerirot (kan sløyfes)
 • 5-6 dl kraft
 • 1-2 dl kokosmelk
 • salt, pepper, urter etter smak

Hakk rødløken og surr den i olje noen minutter på medium varme til den er myk. Hakk chili, hvitløk og ingefær og la det surre med et par minutter ekstra. Skjær søtpotet, sopp, brokkoli og sellerirot i større biter og ha det sammen med shitakesopp og gojibær i pannen. Hell over kraft og kokosmelk og la det småkoke/trekke i 20-30 minutter. Deretter kjører du suppen til glatt konsistens med en stavmikser. Vi liker den litt tykk, ikke for tynn, men du må gjerne spe med mer kraft eller kokosmelk til din egen preferanse. Smak til til slutt med krydder og gjerne ferske urter.

Alle grønnsakene i denne suppa er immunstyrkende og super næringsrike. Sammen gir de deg en suppe som kan styrke immunforsvaret og som også smaker skikkelig godt.

Shitake sopp kan du kjøpe fersk i butikker med godt utvalg, hvis ikke så finner du den her. Denne må bløtlegges før bruk, og det gjør jeg før jeg begynner å hakke grønnsaker, så er den klar til å hive i panna når resten er ferdig. Dette er en super sopp med medisinske egenskaper, men er mild og trygg nok å bruke for både barn og gravide.

Vi pleier å servere den med stekte grønnsaker som f.eks. brokkoli, eller kokt egg, bacon eller strimla kylling til. Da får man litt mer å tygge i, mer proteiner og noe crunch. 

søtpotetsuppe2

Håper dere liker suppa like godt som vi gjør, her i familien er den en skikkelig favoritt :)

 

Ha en nydelig dag!

 

 

 

 

 

Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *