Forkjøla – et tegn på god helse!

Har du og/eller ungene vært mye forkjøla i høst og vinter? Visste du at det faktisk er supersunt å bli forkjøla? Det er immunforsvaret som hjelper deg med å styrke mot verre sykdommer. Og tenk positivt på det, du ble bare forkjøla, ikke ordentlig syk og sengeliggende i to uker :)

Jeg synes mange rundt omkring forbinder sykdom og forkjølelse med svak helse. Så lenge du ikke får feber og blir skikkelig syk en gang i uka så er nok helsa di ganske god. En forkjølelse med tett eller rennende nese, hoste el.l. er faktisk en skikkelig utrensking for kroppen din og veldig bra for å styrke både immunforsvaret og helsa di generelt. Å undertrykke immunforsvaret hos deg eller barna når man er forkjøla ved å gi febernedsettende/smertestillende er ikke særlig lurt, så lenge feberen ikke er så høy at det er helt nødvendig (det blir sjelden det, barn får f.eks. høyere feber enn voksne uten at det er farlig). Min erfaring som mamma er at barna mine lett får feber, spesielt når de er små, og feber er bra! Får de feber i forbindelse med forkjølelsen blir de som regel fortere friske også. Og la oss huske på det som voksne, at en forkjølelse, feber eller hodepine er et tegn på at man skal roe ned, slappe av og la kroppen gjøre det den kan – gjøre deg frisk igjen. Det betyr ikke at vi skal fortsette å løpe rundt, med paracet i kroppen, og undertrykke alle gode systemer i kropp og immunforsvar. Du gjør deg selv en bjørnetjeneste! Forskere har funnet ut av de som aldri er forkjøla eller syke kanskje har eller vil få en alvorlig sykdom i kroppen, som f.eks. kreft. Immunforsvaret dukker under og da får de dårlige, kroniske sykdommene fotfeste.

Så tenk på det, at når du blir forkjøla, så detoxer kroppen din helt automatisk. Og det gratis også! Det er jo blitt så himla populært med detox-kurer i voldsomme prisklasser. En forkjølelse eller litt feber er helt gratis avgifting av kroppen systemer ;)

Les et supert innlegg fra The Healthy home ecocnomist her, hvor hun skriver om forskere som kurerer kreft med meslingeviruset. Jeg anbefaler deg å følge bloggen hennes, hun er veldig bastant på enkelte ting, men husk at man har alltid lov til å ha egne meninger også.

Og så anbefaler jeg deg å lese denne fine boka her, den har mange interessante synspunkter. Kjøp den på norsk eller utenlandsk bokhandel. Det vil ikke si at jeg er enig i 100% av det som står der, men mye er gode sannheter og absolutt en bra motpol mot det som mange tror er og skal være vanlig for barn og helse i vår tid.

God helg – og dersom du klarer, nyt forkjølelsen! ;)

 

Linker og kilder:

 

 

 

Anita

One Comment

  1. Veldig interessant å lese. Har ikke brukt mye febernedsettende her i huset. Har og lest litt av The Healthy Home Economist jeg og. Har boka Nourishing Traditions.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *