Kakao laget på kokosmelk

Dette er en nydelig og næringsrik kakao å servere til både små og store mager som ikke tåler eller liker vanlig melk.
Et viktig tips er  velge rett kokosmelk. Jeg foretrekker den som Rema selger, en liten rosa boks. Den er ikke tilsatt noe, og koster 11 kroner. Boksen koster opp mot 20 kroner hos andre butikker, så sjekk prisen i din butikk. Den er ikke økologisk, men kokosnøtter er så vidt meg bekjent ikke noe som blir sprøytet. En god del økologisk kokosmelk er tilsatt ting jeg ikke vil ha i meg og koster både det dobbelte og enda mer. I tillegg er ikke alle like gode på smak, men denne er veldig mild og god i smaken. Vi bruker den både i smoothies, middagsmat som supper og gryter, og blandet med vann som melkeerstatning til diverse ting vi lager.
.kokoskakao1
Kakao laget på kokosmelk
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl vann
  • 2-4 ss kollagen/gelatin
  • 1 ss smør eller kokosolje
  • 2-4 ss rått kakaopulver
  • 2-4 ss lønnesirup eller honning
  • et par dryss med vaniljepulver
  • et par dryss skikkelig havsalt
Varm opp melk og vann forsiktig i en kjele. Jeg blander like forhold kokosmelk og vann, men du kan smake deg fram til om du liker den tynnere eller tykkere. Tilsett de andre ingrediensene og rør godt sammen. Den skal være drikkevarm, men ikke koke.
Smak til selv hvor mye kakaosmak og søtsmak du liker. De minste liker som regel ikke for sterk kakao, og noen liker søtere ting enn andre. Smaken er som baken;)
Så er det bare å servere kakaoen i fine kopper og nyte sammen med familien eller venner
Ungene mine liker denne bedre enn kakao laget på vanlig, rå kumelk. 3 åringen liker ikke melk i det hele tatt, kun hvis den er sur som tjukkmjølk, kefir eller yoghurt. Men denne kakaoen digger han! :)
kokoskakao2
Tips! Hvis det blir rester (vi lager som regel dobbel porsjon), så sett den kaldt i kjøleskapet når den er avkjølt. Det smaker som sjokomelk, eller faktisk enda bedre ;) Like god varm som kald, herlig!
Ønsker en nydelig helg til alle ♡  Og god vinterferie til de som har det :)

 

 

 

 

 

Anita

4 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.