For masse klementiner etter jul? Lag sunn godis!

Vi kjøpte en 6 kilos kasse deilige, økologiske klementiner før jul, spise godt over halvparten av dem før jul og nesten ingen i jula. Typisk ;)

Nå etter jul var en del av de begynt å bli myke og jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre med den digre skåla klementiner som var igjen. Før jeg kom på at jeg kunne lage gelegodis! Og nam, de ble gode.

godicollage3

Jeg brukte min vanlige oppskrift på gelegodis, som er 3 dl væske til 6-8 ss gelatin (alt etter hvor harde du vil ha dem). Du finner oppskriften her. Siden klementiner er mye søtere enn sitron som vi vanligvis bruker så brukte jeg mye mindre søtt og lønnesirup denne gangen. Men jeg hadde oppi litt annet, så her har du oppskriften.

  • Gelegodis med klementinjuice
  • ca. 6 dl juice (av klementiner + en sitron i tillegg for å friske opp smaken)
  • 2,5 dl vann + 1 ss bipollen
  • 2-3 ss lønnesirup
  • 10-16 ss gelatin (ha i mindre om du ønsker dem mykere og mer om du ønsker dem hardere)
  • 1 ts vaniljepulver
  • en god klype salt

gelegodicollage1

Det du gjør er ganske enkelt å juice alle klementinene, pluss sitronen. Så blander du sammen væsken med gelatinpuleret og la det smelet på lav-middels varme til all gelatinen er oppløst. Når du har gelatinen i juicen vil den bli tykk fordi gelatinen suger til seg all væsken (som du ser på bildet), men så smelter den ned etter hvert. Deretter er det bare å blande inn resterende væske og søtning og ha i former. Jeg brukte 1 ss oppløst bipollen, som hadde fått stått med 1 ts kombuchaeddik i vannet over natten. Dersom du ikke har eller vil ha i dette så kan du ha i mer juice, vannkefir, kombucha eller hva du vil i stedet :)

gelegodicollage2

Disse smakte godt altså! Og ungene eeeelsker dem så klart ;)

Gelatin er supermat for alle, spesielt små barn og de med mage/fordøyelsesproblemer. Lettfordøyelig protein, som virker helende og styrkende på magen og hele kroppen.

godicollage3

Klementinene kjøpte jeg hos Friskflora.no, beste klementinene jeg har smakt. Dersom du bor i Florø kan du kjøpe økologiske matvarer i nettbutikken deres her. De sender dessverre ikke varer andre steder enda. Gelatin av god kvalitet, fra gressfora dyr, kjøper jeg på iherb, her.

Dette er godteri som kan nytes, og som jeg også sender med i matpakka ganske ofte :)

Tips! Hvis du er usikker på hvordan du liker gelatingodisen så ta den minste mengden med gelatin og lag en godis i en form som du setter i fryseren. Etter noen minutter er den stivnet og du kan smake om du synes det er passe, eller vil ha mer gelatin i :) Har du allerede laget hele greia for myk eller hard, så kan alt smeltes om igjen på forsiktig varme og tilsettes mer gelatin eller væske.

 

Ha en nydelig dag! ♡ 

 

 

Anita

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.