Avocado Ice Cream ♥

Det er vår, snart sommer, er det ikke herlig??:) Vi hadde en skikkelig forsmak på sommeren i slutten av april, det var helt nyyydelig  Og sommer er jo istid nummer en, så her får dere en herlig oppskrift på sunn is ;)

avocadois1

Jeg holder på å lage til en super iskrem bok som kommer som e-bok i slutten av mai/begynnelsen av juni. Gled dere til mange herlige og nydelige oppskrifter!:)

Men her skal dere få en smakebit på en av mine favoritter, nemlig avocado is. Og dette er en super-is, den er nemlig stappfull av næring så den kan helt fint og med god samvittighet spises som et måltid.

avocadois3

 • Avocado Is for 2 
 • 1 stor moden avocado
 • 2 frosne bananer i biter
 • 2 ss lucumapulver
 • 2 ss lønnesirup
 • 1/2 ts vaniljepulver
 • 2-3 eggeplommer
 • 2 ss gelatin (kan sløyfes)
 • litt kokosmelk for å få det til å gå rundt i blenderen
 • (har  linket noen av favorittene mine i ingredienslisten;))
 • Legg først i eggeplommer og avocado i blenderen, sammen med en skvett kokosmelk/mandelmelk el.l, deretter de andre ingrediensene og så bananer på toppen. Da får blenderen blendet de myke/våte ingrediensene først og så blir bananene dratt nedi og blendet sist. Dette blir silkemykt og kremete som soft-is. Har du ikke kraftig nok blender må du kanskje stoppe og skrape ned, evt. bruke en stavmikser. Da legger du bananene i bunnen av beholderen for samme effekt.

Isen får en herlige karamellaktig smak av lønnesirupen og lucumapulveret. Visste du at lønnesirup er mye sunnere enn du tror?:) Nyere forskning viser at lønnesirup inneholder en rekke antioksidanter, noen av de samme som i bær og som bl.a. er antibakterielle. Det viser seg også at lønnesirup inneholder syrer som kan være med på å bekjempe diabetes og andre metabolske sykdommer. Det er også funnet stoffer som kan hemme veksten av enkelte typer kreftceller. Forskningen pågår fortsatt, men resultatene så langt er veldig spennende.

Og lønnesirup er så absolutt å anbefale foran populære og påstått sunne helsekost alternativer som agave (og andre søte siruper som er et stoff tatt ut fra noe annet). Det er fordi lønnesirup inneholder glukose som er lett for kroppen å bryte ned og bruke som energi, mens agave inneholder fritt fruktose, som er hardt for leveren å bryte ned, spesielt hos våre søte små, og ikke spesielt bra for kroppen. Dessuten er visst ikke produksjonsmetodene noe bra heller. FriFritt fruktose er altså det motsatte av bunden fruktose som finnes i frukt og bær, der alle andre næringsstoffer også er intakt. Lønnesirup er 100 % naturlig, kun saft/sevje tappet fra lønnetrær og kokt inn til sirup. Dette gjør også næringsstoffene konsentrerte. Les mer om lønnesirup her og her. Og om agave her.

avocadois2

Håper dere liker denne super-isen like godt som jeg og mine gjør :) Hvis du lurer på hva jeg har pyntet med så er det spiselig blomsterpynt (kornblomst og monarda) og søte kakaonibs.

Ønsker dere en nydelig dag og god helse ♥

 

 

 

Anita

6 Comments

 1. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke ennå har prøvd meg på å lage is av avokado. Jeg har sett diverse oppskrifter og tenkt at det MÅ jeg bare gjøre. Takk for påminnelsen :0)

  Men du, hvordan blir forskjellen på konsistensen med og uten gelatin?

  • Jeg bruker gelatinen som jeg linker til i innlegget, den løser seg opp i vann og man merker den ikke:) Vanlig gelatin vil nok måtte løses opp i varmt vann og avkjøles først.

   • Ok, da skjønner jeg. Gelatinen er egentlig et kosttilskudd og ikke noe som påvirker konsistensen. Takk for svar! Da kommer jeg nok til å prøve med… :0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *