Kokosolje er den beste (og billigste?) hudpleie du får tak i!

Nå er det vel ikke noen overraskelse at jeg er glad i kokosolje, den har jeg skrevet om både titt og ofte. Vi spiser kokosolje hver dag enten i rå form, eller til å steke mat i. Men jeg finner stadig flere bruksområder og det siste året har jeg kuttet flere og flere pleieprodukter både til ansikt og kropp, selv de økologiske. Jeg har rett og slett ikke bruk for dem lenger, ikke når jeg har kokosolje i hus! 

 

Kokosolje er den perfekte sminkefjerner. Jeg bruker denne mascaraen, og den går ikke særlig lett av i vann, så det anbefales å fjerne den med oljebasert sminkefjerner. Kokosolje er perfekt! Den er mild, men samtidig rensende (antibakteriell effekt) og fuktgjørende.

Har du hørt om oil cleansing, altså oljerensing? Det går ut på at man renser og vasker huden med olje i stedet for ansiktsrens. Det finnes mye info om dette på nett, jeg har lest en del og de fleste steder anbefaler en blanding med forskjellige oljer alt etter hvilken hudtype du har. Jeg har prøvd flere av disse typene og ikke blitt klok på det, det fungerte i hvert fall ikke for meg. Så kom jeg på at jeg kunne jo bare bruke kokosolje alene, slik som til mascarafjerningen. Lett som en plett og funker fantastisk bra. Nå bruker jeg kun kokosolje som rens av ansikt og til fjerning av sminke og jeg har aldri hatt finere hud. Det var litt tilvenning, det må jeg innrømme, å smøre olje i fjeset er liksom det jeg har hørt hele livet at man aldri må finne på å gjøre om man har tendenser til fet og uren hud. Ha! Det var enda en ting vi kan krysse av på listen over tull og fjas:P (Og jeg har brukt myyyye penger på rådyr hudpleie tidligere, uten noe særlig forbedring.)

 • Sånn gjør du det:
 • Ta en klatt med kokosolje i hånda, varm den opp i håndflatene og masser godt inn i fjeset, til slutt over øynene for å løse opp øyesminke uten å kline det ut over hele fjeset.
 • Skyll en vaskeklut i godt varmt vann, ikke så varmt at du brenner deg så klart, men så varmt du klarer. Legg denne over fjeset og la den ligge der en liten stund før du masserer kluten over ansiktet for å fjerne overflødig olje og sminkerester. Dampen fra kluten er med på å dyprense sammen med oljen. Skyll opp kluten igjen og gjør det samme en gang til. Dette gjentar jeg en 5-6-7 ganger til jeg føler det er nok og ser at huden er helt ren. Jeg liker å bruke en tykk frottèklut, synes det funker bedre enn tynne bomullskluter, men her får du bare prøve deg fram selv.
 • La huden lufttørke og kjenne hvor myk og god den fortsatt er! Ikke tørr som etter andre renseprodukter i det hele tatt. Trengs det mer fukt masserer jeg inn pittelitt mer kokosolje eller arganolje med rene hender. Ta deg gjerne god tid, ansiktsmassasje er digg når du har tid til det:)
 • På morgenen vasker jeg ofte bare ansiktet med litt vann og har på mer fukt, har en god, økologisk fuktighetskrem jeg bruker av og til, ellers blir det kokosolje da også. Ser det litt an hva huden trenger. Skal jeg bare være hjemme, ikke bruke sminke eller gjøre noe spesielt så lar jeg huden bare være.
 • Av og til bruker jeg skrubb og ansiktsmaske fra et bra økologisk merke (skal skrive mer om det senere).
I dusjen skrubber jeg min egen hud med slike skrubbehansker man får kjøpt. Mine er fra Bodyshop, finnes sikkert sunnere saker der ute, men nå er det disse jeg har og liker best. Har litt dusjsåpe på hanskene og skrubber hele kroppen godt. Dette er superbra for lymfesystemet og hjelper til med å fjerne avfallsstoffer i kroppen og øker blodsirulasjonen. Dette gjør jeg flere ganger i uka, og smører alltid kroppen med kokosolje etterpå. Du får virkelig silkemyk hud, etter jeg begynte med dette jevnlig i fjor har jeg overhodet ikke hatt tendenser til verken tørr eller flassende hud. Kokosolje funker også som hårkur og er suveren å bruke både i tørr hodebunn og slitte tupper. Men pass på å ikke gjøre det dagen før du skal noe, da jeg av og til synes oljen er vanskelig å vaske ut etter bare en vask. Fint å gjøre i helga, ta et lørdagsspa og skjem bort deg selv!
Som en bonus lukter kokosolje deilig og mildt av kokos, men dersom du vil ha en annen duft er det bare å blande noen dråper ekte, eterisk olje i kokosoljen når du smører deg. Billig er det også! Jeg bruker den samme oljen som jeg bruker å spise, denne fra Garden of life. Tar litt oppi et glass med lokk og har på badehylla.

Jeg bruker også kokosolje på barna, de bader i det, og jeg smører huden deres med det. Dette går også inn i kroppen, det gjør absolutt ALT som du smører på deg, derfor er det lurt å smøre seg med noe som er sunt og har kortest mulig ingrediensliste. Kokosolje er det eneste jeg har smurt babyen med helt siden han ble født, det er det eneste hudpleieproduktet jeg har trengt til ham rett og slett, og han har nyyydelig hud. 5 åringen smører seg også med kokosolje, hver kveld før sengetid.

Kokoksolje funker også veldig bra på sår, skrubbsår og insekstsstikk. Hjelper sårene å gro fortere og lindrer godt på stikk synes jeg. Mange sverger også til kokosolje som deo, tannkrem og solkrem, men dette har jeg ikke noe erfaring med.

Og dersom du nå ble skeptisk til både å skrubbe huden med skrubbehansker og frottèklut i ansiktet så kan jeg si at jeg har ganske sensitiv hud, men dette tåler den fint fordi den får så god pleie etterpå. Skrubbing er essensielt for å fjerne døde hudceller og hjelpe gode oljer å trenge ned i huden.

Har du prøvd kokosolje som hudpleie? Del i kommentarfeltet!:)

Christer deler gode tips med oss i kommentarfeltet! Og dersom du kan kjøpe i stor kvanta (han har mindre også) så er det veldig billig å kjøpe kokosolje hos han!:)

«kokosoljen tar ørebetennelse ved å smelte kokos som man lar renne inn i øret, øyebetennelse ved å smøre rundt øyet, samt andre betennelser og hudsopp også. Smør huden din og nakke på kjæledyr med kokosolje, så holder flåtten seg unna. Er man godt dynket i kokosolje, så er ikke knotten  plagsom heller, men da skal det smøres tjukt på er min erfaring (forsiktig med å få inn på øynene).

Ellers barberer jeg meg med kokosolje, bruker som glidemiddel, sololje (dette fungerer, eneste man trenger for å beskytte mot solbrenthet, også slippes jo solstrålene inn til huden slik at ikke D-vitamin produksjonen hindres)osv. Et virkelig universalmiddel, og som du sier da også billig sett hvor mange funksjoner den har :)

Og den beste, reneste og mest etiske kokosoljen får man hos http://tidsporten.no ;) og der kan man også kjøpe i 20-liter spann til en rimelig literpris.»

Anita

66 Comments

 1. Jeg er også på kokosolje-kjøret! Helt fantastisk er det!. Et annet tips for hårpleie, er å kutte ut shampooen helt. Har ikke brukt siden mai. Og håret er fint som bare det. :)

   • Jeg har også kutta shampoo en god stund nå, bruker natron for å fjerne fett fra hodebunnen og eplesideredikk som balsam (håret blir kjempemykt!). Anbefales!

    Har du prøvd å bruke litt castor/lakserolje i kombinasjon med annen olje når du renser ansiktet? Helt genialt til å «trekke ut» urenheter (men da er det viktig at man masserer hud til det kjennes litt «kornete». Da har man fått ut «dritten» :-)

    Har kuttet ut mer og mer av «pleieprodukter i det siste. Billig og bra:-)

  • Interessant! Bruker du kokosoljen som en shampoo da? Hvordan gjør du det for at håret ikke skal bli fett? :)

  • Hei
   Jeg bor da i Bergen, og vil gjerne prøve det ut. Men hvor kan det kjøpes? Og er det til en billig penge?

 2. Enig, jeg har kuttet ut en del ting selv etter at kokosoljen fint kan erstatte. Jeg har alltid med meg et lite glass kokosolje så jeg kan ha i kaffe, på huden på maten osv når jeg er ute…
  Shampoo har jeg ikke prøvd ennå, er redd for å få fett hår.. det blir jo fett nok når jeg bader i kokosolje..
  Sår stump blir bedre av kokosolje og ellers egentlig for alt spør du meg!

  Ha en fin lørdag!
  melissa

  • Det har jeg også alltid med:) Det er samme grunn jeg ikke har testet, synes håret er litt fett når jeg har brukt det som hårkur. Men fristet til å prøve er jeg, vi får se hva det blir til;) Fin lørdag til deg og, Melissa!:)

 3. kokosoljen tar ørebetennelse ved å smelte kokos som man lar renne inn i øret, øyebetennelse ved å smøre rundt øyet, samt andre betennelser og hudsopp også. Smør huden din og nakke på kjæledyr med kokosolje, så holder flåtten seg unna. Er man godt dynket i kokosolje, så er ikke flåtten plagsom heller, men da skal det smøres tjukt på er min erfaring (forsiktig med å få inn på øynene).

  Ellers barberer jeg meg med kokosolje, bruker som glidemiddel, sololje (dette fungerer, eneste man trenger for å beskytte mot solbrenthet, også slippes jo solstrålene inn til huden slik at ikke D-vitamin produksjonen hindres)osv. Et virkelig universalmiddel, og som du sier da også billig sett hvor mange funksjoner den har :)

  Og den beste, reneste og mest etiske kokosoljen får man hos http://tidsporten.no ;) og der kan man også kjøpe i 20-liter spann til en rimelig literpris.

  • Så bra tips du deler, de skal jeg legge inn i innlegget:) Skal definitivt prøve det mot flått, det har vi mye av her, og vi har både hund og katt som drar dem med seg inn i huset.

   Jeg har prøvd kokosolje som sololje et par ganger tidligere i sommer, men da fikk jeg soleksem. Har ikke turt å prøve igjen, men det burde jeg jo, for er ikke sikkert det var oljen sin skyld.

   Skulle gjerne hatt et 20 liters spann, men akkurat nå må jeg kjøpe i mindre kvanta og heller oftere:/

 4. Så fin side du har :) Ny tanke å bruke kokosfett som rensemaske, skal absolutt prøves.

  Ellers er jo Cocosa perfekt for oss som elsker sjokolade; blandet med kokesjokolade og tørkede bær blir det en sunnere sjokolade med kokosfett som en sunn energikilde.

 5. Jeg har også vært uten shampoo en god stund. Jeg var veldig skeptisk til å slutte med den fordi jeg har så fett hår, men nå er håret kjempefint. Jeg har prøvet og feilet mye og min erfaring er at skal man ha olje i håret som hårkur, så får man det lettest ut ved å gni hodebunnen med en mild rensende balsam ( lush sin foreksempel) Dette «løfter» oljen ut av hodebunnen og det er lettere å få rent hår. Gjør dette på tørt hår, skyll godt etterpå. Ellers vasker jeg håret minst mulig. Bruker babypudder i hodebunnen mellom hver vask. Dette fungerer bra på blondt hår ihvertfall. Mange bruker baking soda som shampoo, det fungerer bra en gang i uka. Noe mer enn der blir for sterkt for min hodebunn. Å skylle med eddik etterpå synes jeg gir håret en sur lukt. Så jeg stemmer for balsammetoden.

 6. Jeg bruker kokosolje i håret, på kroppen og i teen, men jeg kommer aldri til å bruke det på ansiktet igjen. Kokosolje har en veldig høy comedogenic rating, altså den er veldig poretettende, og den kan forverre akne og/eller foråsake kosmetisk akne. Jeg fikk et forferdelig utbrudd av kosmetisk akne etterat jeg prøvde oljerens med kokosolje. Ansiktet mitt ble rødt, irritert og fullt av vonde kviser, og jeg fikk hudormer overalt. Etter 3 måneder er huden nesten tilbake til normalen, men jeg har fremdeles mange merker igjen etter utbruddet. Oljerens med saflor/fargetistelolje og timianolje derimot, det er helt topp. Vi som har lett for å få kviser bør unngå kokosolje på ansiktet.

  • Jeg både elsker og hater kokosolje som hudpleie. Det positive er at ansiktshuden min aldri er tørr mer og den leger seg veldig fort, minuset er som hun over skriver at jeg får en del hudormer/urenheter/kviser. Et annet alternativ kan være shea butter (fra Now Foods+den som er økologisk som jeg også bruker), men den har kanskje samme effekt at den gir uren hud?

   • Dette er helt motsatt av hva jeg har opplevd. Hvordan gjør dere rensingen da? For meg er det veldig viktig det steget med den varme kluten og la den hjelpe til å dampe ansiktet og dermed fjerne all sminke og smuss fra ansikt og porer. Shea butter har jeg liten erfaring med.

    • Jeg bruker kokosolje som hudpleie. Smører godt inn, lar det sitte på noen sekunder. Tar et mykt tørkepapir over, trykker lett og får fjernet, absorbert, overskytende olje og resultatet blir så fint,

  • Der er jeg faktisk heeelt uenig! Jeg har alltid slitt med uren hud og mye kviser og etter jeg begynte med kokosoljen har det blitt mye, mye bedre, jeg har faktisk fått skryt for huden min, det har aldri skjedd før! Dette med comedogenic rating høres ut som noe en hudpleier kan ha sagt,og de er dessverre utdannet slik at man skal selge produkter fulle av kjemikalier til kundene sine så hva de sier tar jeg med god klype salt. Jeg har kjøpt rådyre produkter hos hudpleiere tidligere som lover gull og grønne skoger og det hjalp ikke i det hele tatt. Derimot er vi alle forskjellige og reagerer på ulike ting:)

   • Jeg har også kjøpt rådyre produkter som ikke har fungert, og jeg har senere funnet ut at de egentlig er fulle av irriterende produkter som gjør huden verre. Ikke bra.
    Jeg har brukt denne siden for å finne de oljene som passer best til huden min http://www.beneficialbotanicals.com/facts-figures/comedogenic-rating.html . Jeg har prøvd kokosolje, avokadoolje, kastorolje, aprikoskjerneolje, olivenolje og saflorolje, og den eneste som ikke har gitt meg problemer er saflorolje. Jeg har kuttet ut nesten alle vanlige hudpleieprodukter og sverger til OCM med eteriske oljer og rå eplecidereddik som toner.

    Eplecidereddikken bruker jeg forresten på håret også, da blir det silkemykt og blankt. Ca. 1-2 spiseskjeer blandet ut med 0,7 dl kaldt vann. Tøm oppi håret etter at sjampo og balmsam er vasket ut, masser inn i hodebunnen i et par minutter og enten skyll med litt kaldt vann eller la den bli i håret. Dette bør ikke gjøres for ofte, jeg gjør det kun en gang i uken. Eplecidereddikken gjenoppretter ph-balansen i hodebunnen og hjelper mot flass. Bare et lite tips, siden jeg nevnte den elskede eplecidereddiken min :)

   • Jeg får også kviser av kokosolje, så jeg unngår å smøre det på ansiktet og nær nakke/hals. Det samme gjelder kakaosmør. Har riktignok ikke prøvd det som rens, men der bruker jeg allerede andre oljer som funker kjempebra :-) Jeg tror på comedogenic rating etter at jeg opplevde at hampolje og sheasmør ikke forverrer huden – de skal ikke være komedogene i det hele tatt, mens både kokosolje og kakaosmør scorer 4 på en skala fra 0-4, der 0 er best. Veldig synd, men det går uansett med masse kokosolje til «invortes bruk», og det er kanskje det viktigste :-)

    Tror det kommer an på den enkeltes hud om man reagerer på det eller ikke, som du sier. Fantastisk at det funker så bra for deg, da! Unner alle som sliter med dårlig hud å få ren hud, for det er ikke noe kult for selvtilliten.

  • Jeg kan heller ikke bruke kokosolje i ansiktet. Får helt forferdelig med kviser. Betente og vonde, ser ut som ett skikkelig pupertetslus. Gikk tilbake til andre rene oljer; som argan, rose hip, weatgrass, og det funker supert. Får fin hud av det, men nå har jeg også fremdels endel merker etter de voldsomme kvisene jeg fikk etter kokosoljen. Bruker kokosolje til mye annet da, og funker fint på resten av kroppen.

  • Det har jeg ikke merket, at den setter seg i klærne. Men så pleier jeg ofte å smøre meg inn på kvelden før jeg legger meg så er nok derfor;)

 7. Bruker kokosfett iblandet eteriske dråper av lavendel og peppermynte , og litt vaniljepulver som deodorant.
  Bruker det også som hårkur, varmer kokosfett forsiktig opp og smører i håret inkludert hodebunn og lar sitte i en time.
  Kokosfett med noen dråper sitronella jager knott og mygg.

  Kokosfett på huden min er håpløst, det trekker ikke inn. Trenger sjeldent smørning for kroppen uansett.
  Bruker til vanlig the organic pharmacys carrot butter cleanser, kanskje jeg skal prøve å fase ut den sminkefjerningen med kokosfett , takk for tips :-)

  • Bruker du kanskje for mye? Hvis jeg overdriver syns jeg det tar lang tid før den trekker inn. Er ikke så mye som skal til:)

    • Nå har jeg prøvd kokosfett som sminkefjerner, og jeg er i EKSTASE !
     Den er mye bedre enn min kjære, eller var min kjære, carrot butter cleanser fra the O.P.
     Jeg bruker til vanlig bare oljen som sminkefjerner, og en oljerens av hele fjeset iblant. Tok hele fjeset igår vd uttprøving, og jeg er overbevist. Dette er knallbra. At jeg ikke har tenkt på det flør.
     Atter en gang , tusen takk for tipset. :-)

 8. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg syns ikke kokosolje er så bra som alle skal ha det til, jeg. Syns ikke det fjerner sminke godt nok, og hvis jeg smører det i ansiktet om kvelden våkner jeg bare med oljete fjes uten at huden har trukket til seg noe fukt. På kroppen funker det ikke i det hele tatt, oljen trekker jo aldri inn! Noen ting fungerer det riktignok supert til, som for eksempel på solbrent og sår hud, men jeg må dessverre si at kokosolje som hudpleie ikke er noe for meg. I det siste har jeg testet arganolje, og det syns jeg er mye bedre i ansiktet. Huden føles veldig lite oljete samtidig som den trekker til seg fukt. Det gjenstår bare å se om den tetter porer og gir meg urenheter, krysser fingrene for at den ikke gjør det!

  • Syns bare den fjerne sminke godt nok om jeg bruker vaskeklutmetoden med varmt vann og damper ansiktet med den, som jeg beskriver over. Og så er det som sagt veldig lite som skal til:) Jeg bruker bare pittelitt når jeg smører meg og masserer det godt inn i huden. Lett å ta for mye fordi man er vant til å ta bodylotion o.l. Men så er vi jo alle forskjellige;) Jeg liker arganolje også! Bruker det innimellom for å ha noe å bytte på.

 9. Her går det i kokosolje til det meste ja. Sminkefjerne, solkrem, deo, sårsalve, tannkrem… etc etc. Og bebisen får masert føtter og kropp daglig med kokosolje, noe han koser seg vilt med. I dag fikk han også en liten smaksprøve av olja og smattet fornøyd en lang stund :) <3 kokosolje

 10. Først: takk for alle herlige tips og oppskrifter. Jeg er aromaterapeut og kan litt om oljer, så tenkte jeg kunne gi litt tilbake =) (lenge siden jeg drev med det). Når det gjelder mineraloljer og kremer som inneholder dette, så er problemet ganske «mekanisk» – de inneholder for store molekyler til å trenge gjennom porene i huden, og de legger seg gjerne som en «film». Dette kan jo være ønskelig hvis man vil ha en tykk hinne for å beskytte mot ett eller annet, feks gnagsår. Naturlige oljer som olivenolje, jojobaolje osv er jo nydelig for huden, og trenger lett gjennom. Hvetekimolje er veldig gul og fet, virker som et konserveringsmiddel og man har gjerne litt av denne i kremer/oljeblandinger, men ikke for mye. Det er herlich å blande eteriske oljer i (Iherb har), og jeg elsker ylang ylang (mot fet hud), eller neroli (beroligende). Jeg stjeler ideer fra Decleor (føres av hudpleiere og basert på eteriske oljer), og titter på deres spesial ansiktsoljer ;). En annen ting som er lett å lage selv er skrubber: med honning, sukker og salt (sikkert perfekt med litt kokosolje) så har du det jeg kaller en «cubansk hemmelighet». Angående begrepet comedogenic rating, så kan det jo hende at det er med kokosfett som med mineraloljer, at molekylene er så store at de gjerne tetter porer, men siden vi alle har ulik hud så funker det på noen mens andre må ha lettere oljer.. =) En liten tanke på slutten: husk at hudpleiere ikke er «onde», he he, de har lært seg et yrke som de skal leve av og tror jo på det de kan – og de kan jo mye om hud selv om de ikke sokner til dette med naturprodukter. Skjønner at det lett blir litt svart/hvit fremstilling, og slik jeg leser bloggen din er du jo en reflektert, nyansert sommerfugl =)

  • Haha, jeg mente så klart ikke at hudpleiere er onde:D Kjenner flere flinke også, så der formulerte jeg meg nok litt dårlig;) Og du og du så fine ord da! Takk for det<3

   Takk for mange gode tips:) Har ikke brukt honning i skrubbene mine, men liker veldig godt å bruke honning som ansiktsmaske, det gir silkemyk hud!

 11. Hvis man bruker (kokos)olje som hårkur og har problemer med å skylle ut: Masser hår/hodebunn med sjampo FØR du væter håret. Da er det mye lettere å få ut olja. Væter du håret først, og så har i sjampo er det helt håpløst.

  Vennlig hilsen Heidi

 12. Åh kokosolje er gull, med tanke på det meste! Jeg bruker oljen til rens/sminkefjerner som deg, hverdagsdeo, hårkur, fuktighetskrem og som solbeskyttelse. Hadde planer om å lage en mer vannfast sololje for ungene sin del, med bivoks i tillegg. Men det har vært så mye dårlig vær, så det har ikke vært behov! Dette med hudhelse og hudpleie er veldig spennende – spesielt når det i utgangspunktet kan gjøres så lettvint. Lite fænsi hudpleieprodukter på baderomshylla i det siste ja:-)

  Har skrevet et innlegg om hudpleie/hudhelse i bloggen min – det er sant at skjønnhet kommer fra innsiden. Og tradisjonsmat inneholder all den næring/kollagen og de fettstoffene huden vår trenger! Hurra!
  http://viblans.blogspot.no/2012/06/hudpleie-hudhelse.html

 13. Hei! Har et spørsmål relatert til barn og sukkererstatninger. Bruker xylitol (av bjørk), sukrin, yaconsirup og flytende stevia med div smak fra Sweet Leaf. Lurer på om det er ok at barn og småbarn spiser dette? Tenkte du ville vite det siden du er mor til to små. Mener å ha lest noe om alkohol i flytende stevia…stemmer det? Takk for super blogg!!

 14. Vi har vært 1 måned i Tyrkia,hele september….og der var det SOL;SOL hver dag.
  Vi lå mye på stranda…..jeg brukte solkrem de første 3-4 dagene.Etter det brukte jeg bare kokosolje (den jeg hadde var fra Thailand,den ble tappet direkte fra treet )…har aldri hatt en sånn flott hud på stranda…..og så deilig å smøre på ..også deilig å ha på huden (skal si at jeg hater å ha olje på kroppen)
  Så dette er bare å begynne med alle sammen.

 15. Nå har jeg prøvd ut kokosoljerensingen i noen uker – og jeg elsker det! Får skikkelig ren, myk hud. Men kjenner at det er viktig å få vasket oljen ordentlig bort, ellers blir den liggende på huden, og da ser jeg tendenser til tette porer neste morgen allerede. Tusen takk for tips, og hurra for naturlig hudpleie! :D

 16. Hei:)

  Dette er kjempespennende! Jeg har nettop oppdaget fordelene av kokosolje selv, og jeg er helt frelst! Har slitt mye med uren hud og irritert hud på kroppen, og jeg har virkelig prøvd ALT!! Etter at jeg begynte å ha kokosolje i maten hver dag og byttet ut alle de dyre hudpleieproduktene med kokosolje er huden min blitt fin:) Har ikke hatt så fin hud siden ungdomsskolen, haha!

  Men det er en ting jeg lurer veldig på:
  Flere her inne snakker om kokosolje som solbeskyttelse. Dette skjønner jeg ikke helt. Kokosolje inneholder jo Ingen solfaktor, og i og med at dette er en olje- vil det ikke egentlig skade huden å sole seg med den?? Veldig nysgjerrig på dette, på forhånd takk for svar;)

  • Å, så bra!:) Kokosolje inneholder ca. solfaktor 15. Det er fordi kokosoljen inneholder stoffet tiosol, som fungerer som solbeskyttelse. Faktisk er tiosol tatt ut fra kokosolje ofte brukt som solfilter i økologiske solkremer. Jeg har selv testet ut dette litt og det fungerer! Jeg smører huden en stund før jeg går ut, sånn at oljen trekker ned i huden og ikke ligger oppå. Jeg har ikke blitt brent i vår/sommer, og pleier faktisk alltid å bli litt brent av en første solen selv om jeg har hatt på solkrem. Men det er viktig å huske på at kokosolje ikke er magisk, så oppholder du deg lenge av gangen i solen, altså for mye i for sterk sol så vil du nok kunne bli brent. Å smøre seg igjen flere ganger er lurt. JEg har kun brukt det her i Norge, men har fått flere kommentarer på bloggen om at det har fungert i varmere strøk også.

   • Hei!
    Vet du hvor jeg kan lese mer om kokosolje og tiosol? Interessant :)

 17. er med uren hud og mye kviser. Har lyst til å prøve kokosolje men er usikker ettersom mange har
  Fått store utbrudd etter. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre! Har prøvd alt:-( håper noen har tips!!!!!!!!

  • Du kan prøve andre oljer, mandelolje, jojobaolje osv. Man må nesten prøve seg fram, for vi er alle ulike og reagerer på forskjellige ting.

 18. Etter å ha lest innlegget ditt har jeg veldig lyst til å prøve kokosolje. Har tenkt til hovedsakelig å bruke det på armer og i ansiktet. Er litt i tvil hva slags kokosolje jeg skal bruke. Hadde vært kjempe fint hvis du la ved en link eller et bilde av den du bruker :) Supert innlegg!

  • Pass på at den er økologisk og kaldpresset. Har sett at en del innvandrerbutikker selger kokosolje, men vet ikke om den er så bra. Jeg har brukt flere forskjellige fra helsekost og utenlandske nettbutikker, og de er alle gode, noen bedre enn andre så klart.

 19. Har sett etter kokosolje i dagligvare butiker men de har bare kokosmelk. Hvor kan man kjøpe kokosolje?

  • På helsekost eller rimeligere på iherb.com. På iherb kan du brukes koden REK144 for å få avslag på din første bestilling :)

 20. Nei nei , du kan ikke skrive at kokosolje gir nok beskyttelse mot solen. For noen gjør det muligvis det, men de aller fleste med nordisk hud trenger daglig høyere beskyttelse enn det kokosolje kan gi. Min hud blir ikke (synlig) brent, men får flekker med en gang jeg ikke bruker spf 50. Jeg er ellers om bord med det du skriver, og benytter kokosolje på de nevnte måter selv. Lurer dog på hvorfor en femåring må smøre seg med olje (eller noe som helst) hver dag? Har han/hun en hudkondisjon som tilsier smøring? Synes det virker litt overkill ellers. Min 5-åring er kun interessert i (og får kun) smøring i form av oljemassasje på ryggen kanskje en gang eller to per mnd. Huden hans er jo feilfri og silkemyk, slik barnehud som oftest er.

  • Jeg har selv veldig lys hud og blir ikke brent med bare kokosolje, det gir nok beskyttelse for meg. Det kommer jo selvsagt an på hvor mye man er i solen også da. Ingen må noe som helst, men jeg liker å smøre mine barn med det, det er nærende og godt for huden deres. Saltvann, sol, sand og andre ting kan gjøre selv barnehud tørr, alle er jo forskjellige. Dessuten er de ikke så glad i å spise kokosoljen, så det å smøre det på dem gjør jo også at de opptar de gode stoffene i kroppen sin. Alle velger jo selv hva de vil gjøre :)

 21. For meg så passer det ypperlig med kokosmelk som fuktighetskrem. Får jeg kviser, så bruker jeg også eplecidereddik og sitron.

 22. Jeg er litt plaget med psoriasis flekker på leggene. Derfor trenger hud min mye fuktighet. Mange såper tørker ut huden og der er kokosoljen super. Jeg bruker den i dusjen istedet for såpe. Heller litt på en dusj svamp av denne typen http://www.wayofliving.no/shop/velvre/?com=1230 og massere inn oljen over hele kroppen. Huden blir siljemyk og glatt og du trenger ingen lotion. Den varme dusjen gjør at du ikke føler deg oljete. Etter dusjen klapper jeg huden tørr med håndkle. Svampen av denne typen tåler kokevask og kaster den i maskinen med annen kokevask. Det tror jeg ikke går med andre svamper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.