Supersunn & barnevennlig; Magisk rød juice!

Vi lager denne juicen ofte og datteren min elsker den! Og jeg elsker å lage den til henne, fordi jeg vet hvor mange godsaker hun får i seg. Hun synes den smaker nydelig, og ber gjerne om påfyll flere ganger.
Supersunn & barnevennlig Magisk rød juice (1-2 porsj.)
1 stor rødbete
3 gulrøtter
1 oransje eller rød paprika
1 mango
1-2 epler
1 2-3 cm bit ingefær
1/2 lime

– Jeg skreller rødbeten, for da synes jeg man slipper unna «jordsmaken» som mange klager over at rødbete får i juice, og barna gjerne ikke synes noe om. Lime skreller jeg av det ytterste grønne skallet og paprika og mango fjerner jeg kjerner på, ellers har jeg gulrøtter, ingefær og epler hele i. Kjør alt sammen i juicemaskin. Server gjerne i fine glass, med isbiter og sugerør om du vil. Liker barna juicen søtere kan du ha i mer eple eller mango, liker du den syrligere kan du ha i mer lime eller sitron. Denne er enkel å gjøre om på også, har jeg ikke mango en dag så har jeg kanskje i ekstra eple, eller en bit ananas. Men kombinasjonen av disse tingene over er den vi liker best. Smaker fantastisk!

Datteren min liker de fleste juicer aller best kalde, men denne liker hun selv om den er lunken – som den jo blir når man lager den fersk av romtempererte ingredienser. En morsom variant er å kjøre juicen med isbiter i en blender for å lage «slush» – kjekt til sommeren i alle fall! Det er også morsomt å putte oppi gojibær eller friske bær om du har det, og la de «svømme» rundt i juicen. Barn elsker litt dilldall og sterke, fine farger. Og så må jeg også nevne, selv om jeg synes det er en selvfølge, at barna elsker å få være med å lage juicen! Jenta mi synes det er kjempegøy å putte frukt og grønnsaker oppi juicemaskinen og se den presse all saften ut av dem. Ta barna med på å lage maten, så spiser/drikker de mer er min erfaring! Denne juicen er også fantastisk å drikke når  man er gravid, og den er dermed også svært mammavennlig;)

Og det beste er næringsinnholdet! Her får du lett i barna fem om dagen – i èn fantastisk juice:) Rødbeten er en fantastisk antioksidantkilde, det ser man jo på den fine fargen, og er i tillegg en god kilde til mineraler, samt b-vitaminet folat (som er viktig når man er gravid). Epler og paprika dekker dagsbehovet for c-vitaminer og vel så det. I paprikaen fins også vitamin E, samt viktige vitamin B6 som hjelper kroppen å omdanne protein, fett og karbohydrater til energi i cellene våre. Gulrøtter er med sine a vitaminer i form av betakaroten viktig for synet, og med både dem og mango som er rik på vit-A dekker man også det dagsbehovet. Og ingefær er godt for alt, pleier jeg å si! Den er blant annet betennelsesdempende og god mot kvalme. Du kan selv velge hvor mye ingefær du vil ha i, har du i mer så gir det en sterkere smak. Lime frisker ikke bare opp smaken, den gir også c-vitaminer, kalsium og b-vitaminer. Denne juicen er altså ganske enkelt en antioksidantrik c-vitaminbombe for både mor og barn! (kilder: bama.no og frukt.no)
Advarsel! Du kan risikere å få skikkelige blide og glade unger av denne juicen;)

Ha en nydelig mandag!

  10 comments for “Supersunn & barnevennlig; Magisk rød juice!

 1. 12. mars 2012 at 11:13

  Jeg tror det akkurat slik en får barna til å spise sunt. Det er morsomt å være med å lage mat, og ikke minst – spennende å smake!
  Kjempesøt jente du har :)

 2. Birgitta
  12. mars 2012 at 13:41

  Hei Anita!
  Du har en fin blogg, og en fin familie! Følger med på alle innlegg. Tror jeg skal kjøpe meg en juicemaskin og komme i gang med juicepressing. Philipsmaskinen du har virker veldig bra. Jeg liker også dine bilder! Hva bruker du for å få den fine blå bakgrunnen? Hilsen fra Birgitta

  • Anita
   7. juni 2012 at 22:07

   Tusen takk, Birgitta! Beklager mitt trege svar.. Er veldig glad i phillips maskinen og vet det har kommet en ny og enda bedre modell nå, den skulle jeg gjerne hatt:) Den blå bakgrunnen på bildet ble sånn fordi bildet ble tatt i dagslys fra vinduet mot et grått skap. Har ikke gjort så mye med bildet annet enn å skru opp kontrast, litt fargeforsterkning og skarphet.

 3. Gry
  12. mars 2012 at 14:00

  Ser vidunderlig ut!!!

 4. 12. mars 2012 at 16:01

  Deilig!
  Snart skal juicemaskinen få stå fremme hele tiden, da blir det lettere å juice (jeg har en sånn 10 kg greie, puh!). Det blir ikke så mye juicing nå for tiden, men nå er det jo vår!!! Og da vil kroppen ha mer juice!
  Takk som deler, jeg skal prøve rødbetejuice neste gang!

 5. 13. mars 2012 at 22:21

  For en flott jente du har! Har aldri prøvd rødbete i juiceren, takk for tipset!

 6. 14. mars 2012 at 19:24

  Ser utrolig godt ut! For en nydelig datter du har :-)

 7. 19. mars 2012 at 08:48

  Så herlig! Ser helt nydelig ut! :)

 8. 22. mars 2012 at 12:17

  Så søt jenta di er!! :)
  I <3 juices! Har fått helt dilla etter jeg fikk juicemaskin i hus! I dag har jeg faktisk en aldri så liten juicefaste. Så lang går det veldig fint, men det er jo fremdeles tidlig :)
  Kanskje jeg lager denne senere i dag! Har ikke prøvd paprika i juice før!

  • Anita
   27. mars 2012 at 14:00

   Tusen takk!;) Ja, jeg er superglad i min maskin, har for tiden dilla på grønn juice til frokost:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *