Kokostrøfler

Årets første oppskrift måtte jo være noe med kakao selfølgelig;) Og siden trøfler er noe av det enkleste og mest smakfulle rå godisen du kan lage så var egentlig den også selvskreven. Godiskuler/trøfler er noe av det vi lager mest av her i huset, de er enkle å få til og enkle å endre på. I tillegg er det masse kokos i disse, som gir deg sunt fett og god smak. Du får også mengder av antioksidanter fra både kakao og kokossukker, samt masse mineraler og vitaminer. Det er bra januarmat vel;)

Disse trøflene er nøttefrie og helt nydelige på smak! Mange har spurt hva de kan erstatte nøtter med i godiskuler og jeg har foreslått solsikkefrø eller andre frø, eller havregryn. I denne oppskriften er det masse kokos, og pittelitt havregryn. Vil tro det går helt fint å kun bruke kokos også fordi som ikke kan eller vil bruke havregryn. Trøflene ble kjempegode! De kan spise ferske, da er de myke og gode, men holder formen fint. Når de er avkjølt i kjøleskap en stund får de en herlig konsistens som ligner på vanlige trøfler. Fantastisk oppskrift, denne må dere prøve synes jeg!:)

 • Kokostrøfler
 • 2,5 dl kokos
 • 1 dl havregryn
 • 12 små, myke dadler
 • 2 ss kokossukker/palmesukker
 • 4 ss rått kakaopulver
 • 4 ss myk kokosolje
 • 1-2 klyper himalayasalt
 • – Ha alt i en food processor og kjør til det blander seg til en deig som kan formes mellom fingrene. Rull deigen til så store kuler du vil og rull dem i rått kakaopulver eller revet kokos. Oppbevares i tett boks i kjøleskap i inntil to uker.

Smaken av kakao og kokos er virkelig perfekt i disse, nesten melkesjokoladeaktig. Disse er også lett å tilsette andre smaker, f.eks. krydder som kanel eller chili, revet appelsinskall, peppermynte osv. PÅ den måten kan du bruke samme oppskrift og få flere ulike smakskombinasjoner. Sjokolade og chili er forresten en veldig god kombinasjon!

Har du ikke kokossukker eller ikke vil bruke det kan du prøve med lucuma i stedet. Da ville jeg også tilsatt 1 ss yaconsirup siden lucuma ikke er like søtt som kokossukker. Bjørkesøt eller sukrin kan også prøves.

Håper dere prøver og liker disse! De falt veldig i smak hos oss for å si det sånn..vi har spist opp hele porsjonen i helga.. oops;) Godt de er sunne!

Anita

43 Comments

 1. Nam! Jeg lagde forresten sjokoladepålegget ditt her om dagen, veldig godt! Dagen etter tok jeg litt av det og trillet til kuler, som jeg så dyppet i sjokolade. Deilig konfekt!

 2. Så gode de ser ut :-) Oppskriften minner litt om chokladbollar, det er en av mine favoritting. Det minner meg på at jeg må prøve å få til en oppskrift på det uten smør/margarin!

  • De var kjempegode!:) Chokladbollar – det er kanskje det samme som havregrynskuler vi kalte for et ikke så veldig fint navn når jeg var liten?:) Disse minte i alle fall meg om disse kulene også, bortsett fra at de originale var fulle av smør og sukker så vidt jeg kan huske :D

  • Det er jeg også, men siden vi har spist opp alle disse i helgen, så tenker jeg det holder! Hehe;)

  • Rosiner eller tørkede aprikoser fungerer som regel bra. Men dadlene gjør mye for konsistens og smak synes jeg. Hvis du tenker at du vil gjøre de lavkarbo er det sikkert like enkelt å finne andre oppskrifter på lavkarbo trøfler:)

 3. Hei Anita

  Gratulerer med babygutten <3
  Disse skal jeg prøve meg på nå :)))))
  Er det Lucuma du har trillet de i, de som ikke er trillet i kokos?
  Det så så lyst ut på bildet til å være kakao?

  • Tusen takk, Karianne!:) Det er kun kakao jeg har rullet dem i, men du kan fint blande kakao og lucuma om du vil, det gjør jeg ofte for mørkere godiskuler enn disse.

  • Det gjorde de ikke her heller :D Men de kan altså holde seg i to uker om man ikke spiser de opp *knis*

  • Bruker stevia dråper noen ganger, men ellers har jeg ikke brukt så mye stevia. Den er litt vanskelig å dosere i forhold til andre ting, det skal så utrolig lite til for å få mye søtsmak. Den får også lett bitter smak, eller en smak lik kunstig søtning om man bruker for mye. Men jeg synes den er bra til sitt bruk, f.eks. i drikke, eller en pitteliten mengde for å få bare litt ekstra søtsmak. Skal prøve å bli flinkere å tenke på å ta med stevia:)

 4. Har nettopp laget de og spist opp halvparten! De var supergode!! Takk for oppskriften!! Hilsen Liv

 5. Jeg har fulgt med på bloggen din en stund nå, men i går var første gangen jeg faktisk prøvde en av oppskriftene (ja, jeg er treig). Etter to uker uten noe snacks annet enn frukt var dette noe av det mest fantastiske jeg har spist! Mannen min elsket det, og i dag har jeg servert det til ei venninne som også ble kjempeoverrasket over hvor gode de var!

  Tusen takk for inspirasjonen! Jeg skal prøve flere oppskrifter fra nå av! :)

  -Ingunn.

  • Å, så herlig! For en fin kommentar, den gjorde meg kjempeglad:) Vi har laget disse flere ganger og synes de er fantastisk gode:)

 6. Jeg vet ikke hva jeg gjorde feil med disse, men det ble ikke helt som du beskrev.. Neste gang skal jeg prøve å knuse havregrynene og kokosmassen først, slik at det blir mer trøffel.konstistens. Takk for mange fine, inspirerende oppskrifter, Anita!

  • Så kjedelig at de ikke falt i smak. Kanskje ville du hatt dem søtere? Eller mulig du ikke kjørte dem lenge nok, det skal blande seg godt sammen i food processoren før man ruller til kuler. Håper du får de til neste gang:)

 7. Sååå gode, enkle å lage,og enno enklare å spise,hihi…nam,og takk for nydelig oppskrift :-)

 8. Hei!
  Har sett på en del av oppskriftene dine, og blir virkelig inspirert til å prøve å lage litt av denne sunne snacksen. Er desverre alt for lett å ty til det man har liggende, men om man har noe sunt liggende e jo ikke d noe problem :) Men eg ser du bruker kokosolje i en del av oppskriftene dine. Så vidt jeg vet er kokosolje og palmeolje de to typene vegetabilsk olje som virkelig er usunn og gir høyt kolesterol. Er det mulig å bytte ut denne oljen med en annen vegetabilsk olje?

  -Ine-

  • Kokosolje og palmeolje er kjempesunne oljer! De har bare fått et veldig dårlig rykte fordi raffinert og ødelagt olje brukes i industrimat. Kjøper du økologisk, extra virgin kaldpresset kokosolje er det, etter min mening i alle fall, en av de sunneste oljene som finnes. Den skal alltid smake og lukte av kokos! Jeg spiser den hver eneste dag og har gjort det i to år! Søker du på kokosolje her på bloggen finner du mer info:)

  • Revet kokos, sånn som var standard pynt på sjokoladekake når jeg var liten;) fås kjøpt i vanlig butikk eller økologisk på helsekost:)

 9. Heisann. Denne kommentaren har ikke noe med denne oppskriften å gjøre, men jeg lurte på om du vet om det er noe på IHERB som ikke er lovlig å bestille til Norge ? tusen takk for ellers inspirenrende blogg, den er grunnen til at jeg selv nettopp har begynt å blogge :)

 10. Heisann. Denne kommentaren har ikke noe med denne oppskriften å gjøre, men jeg lurte på om du vet om det er noe på IHERB som ikke er lovlig å bestille til Norge ? tusen takk for ellers inspirenrende blogg :)

 11. Hei! Kan man bruke mixmaster i stedet for foodprosessor, eller vil ikke deigen henge sammen da? Eier ikke foodprosessor ser du!

 12. Mmmm lagde disse trøfflene nå, helt nydelige!!! :-)) Takk for gode oppskrifter!! :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *