Luke 7: Julegavetips med smart innpakning!

I dag er det 7. desember!:) Luke 7 i adventskalenderen er et julegavetips, samt tips til hvordan du kan pakke den inn stilig og originalt!

Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen på søndag er å legge igjen en kommentar under et av innleggene/lukene denne uka. 2. adventspremie trekkes på søndag 11. desember. Les mer om kalenderen herDenne ukens sponsor er Rawganik, som gir en heldig vinner en flott pakke med gojibær og hampfrø i, to av mine favoritter! Ta en titt i butikken deres her. Kommer mer om både butikken og premien i eget innlegg på søndag:) Takk til både denne ukas sponsor, og forrige ukes sponsor, Tidsporten.

Å gi bort hjemmelaget godis er veldig koselig, og mottakerne blir som regel alltid glad. Alle liker jo noe søtt og godt! I tillegg er det en kjekk måte å introdusere sunnere godteri til folk som ikke ville laget det selv. Jeg ga bort noen slike i fjor, men vet ikke om det blir så mange i år siden jeg har nok å gjøre på denne førjulstida. Massevis av gode oppskrifter på rå sjokolade, godiskuler og annet digg finner du her.

Bruk eggekartong for å pakke inn hjemmelaget godis og konfekt! Du kan enten bruke hele, små eggekartonger for 6 eller 9 egg (eller 12 om du skal gi bort mye!:)), eller du kan klippe opp en større som jeg har gjort her. Vil du pakke den inn i noe, bruk cellofan og et fint bånd for eksempel. Som regel er det plass til flere konfekter i en eggeform. Du kan bruke matpapir eller silkepapir nedi formene om du ikke vil de skal ligge rett nedi. Bruker du hele eggekartonger kan du pynte lokket med noe fint papir, klistremerker eller magasinutklipp. Enkelt og så lekkert!

For å lage «snø-effekt» på godiskuler kan du bruke bjørkesøt eller sukrin som er malt til melis i en kaffekvern eller blender. Kjempelekkert!:)

Håper dere liker idèen, jeg synes den gjør mye ut av seg og er enkel å få til.

 • Tips til deilige julesmaker på godiskuler av sjokolade:
 • – ha i pepperkakekrydder som kanel, nellik og ingefær – smaker veldig godt sammen med kakaoen!:)
 • – ha i revet sitronskall eller appelsinskall
 • – ha i noen dråper peppermynteolje
 • – grovhakk nøtter og bland inn for hånd i deigen før du ruller til kuler
 • – finhakk nøtter i food processor eller blender og rull kulene i det

Ha en nydelig desemberdag!

Anita

23 Comments

 1. JA til gjenbruk! Jeg liker å lage søte små esker som jeg pynter og fyller med konfekt, det er så sjarmerende, og jeg tror de som får gaven setter litt ekstra pris på den når jeg har lagt tid og arbeid i den! God dag til deg Anita!

  • Jeg digger gjenbruk, synes det er kult og så ser jeg jo rundt omkring at det faktisk er mote også, hehe:) Jeg har gjort dette i flere år, men alltid gøy når miljøvennlige ting blir mote i alle fall;)

 2. Kjempegod idé, det har jeg aldri tenkt på før. Billig, miljøvennlig og veldig fint.

 3. Så utrolig smart!! Det både ser flott ut, og man får brukt opp eggekartongen!
  Spiselige gaver er så gøy å gi bort, og folk blir så glade!

 4. Supert tips, nettopp det jeg trengte! har gått å grublet på hvordan jeg skal gjøre detinnpakning av med godis-gaver..:)

 5. Så lurt! Det er så koselig med gaver man legger ned tid og arbeid i. Ha en nydelig desemberdag du også! :)

 6. Super smart. Det ser jo fint ut og. Hadde blitt utrolig glad for å fått det jeg ihvertfall :)

 7. Flott tips – har aldri tenkt på å bruke eggekartongen til godiskuler før. Hjemmelaget konfekt passer fint både som vertinnegave og som julegave :)

 8. Du har så utrolig lur, til nå har jeg slitt skikkelig med å finne noe jeg kan oppbevare julegodis-kulene i, men her har jeg jo løsningen. Takk! (:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.