Luke 6: Hjemmelaget julepynt

I dag er det 6. desember!:) Luke 6 i adventskalenderen er noen småtips og inspirasjon til hjemmelaget julepynt fra meg.

Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen på søndag er å legge igjen en kommentar under et av innleggene/lukene denne uka. 2. adventspremie trekkes på søndag 11. desember. Les mer om kalenderen herDenne ukens sponsor er Rawganik, som gir en heldig vinner en flott pakke med gojibær og hampfrø i, to av mine favoritter! Ta en titt i butikken deres her. Kommer mer om både butikken og premien i eget innlegg på søndag:) Takk til både denne ukas sponsor, og forrige ukes sponsor, Tidsporten.

Du trenger ikke være superkreativ for å lage litt hjemmelaget julepynt. Bruk det du har i stedet for å kjøpe noe nytt! Og sliter du med inspirasjonen så sjekk ut hobbyblogger og interiørblogger, der finnes det mange fine idèer. Hjemmelaget julepynt og selvlagde ting (ofte kalt DIY=do it yourself) er også på moten for tiden virker det som, jeg ser i alle fall masse av dette i både interiørblader og hos interiørblogger jeg titter innom jevnlig. Det er jo bra at miljøvennlig er in! Sjekk for eksempel ut den fine bloggen Lidenskapelse.

Disse søte lysestakene har jeg sett hos flere blogger og sist så jeg det i et interiørblad. Der hadde de laget hjerteform, jeg har sett både hjerte og stjerne flere steder. Du kan jo også lage bokstav i stedet for en form, eller hva med et juletre? Du lager disse enkelt selv ved å bruke tomme hermetikkbokser og hammer og spiker, ikke noe hokus pokus. Tegn opp formen med tusj først, så får du den fin og jevn. Den minste boksen har jeg brukt en utstikker/punch med stjerneform (fås i hobbybutikker). Synes disse ble kjempesøte! Fine å pynte med ute også, fyll de da med grus eller noe tungt i bunnen så de ikke blåser av gårde med lyset oppi. Snøkrystallene har jeg og 4-åringen laget med hama perler, disse skal vi henge i fine greiner.

Denne vimpelrekka er enkelt laget med gamle boksider og utklipte bokstaver, samt en utklipt snøstjerne.  Du kan lage trekanter i stedet for, med fint papir, boksider eller avispapir og klippe ut enda flere bokstaver om du vil. Kjempeenkelt og dekorativt over et speil for eksempel. Du kan også henge julekuler i et slikt snøre eller bånd og bruke som pynt fram til de skal på juletreet. Disse snøstjernene er forresten supersøte å henge på vindusrutene. Vi skal lage disse som en julekalenderluke neste uke og henge på vinduene, de er enkle og morsomme for både voksne og barn å klippe ut.

 

Lyslenker er en av mine favoritter å pynte med både til jul og vinter, de gir så utrolig koselig lys og stemning. Dander dem i kroker, rundt bilder eller speil. Du kan også putte hele lyslenken oppi en vase og få en ekstra lampe. Kjøper du led-lyslenker sparer du mye strøm.

Jeg liker også å pynte med kongler og tørket mose funnet i skogen, eller greiner og drivvedplanker funnet i fjæra. Det er så mye nydelig som ikke trenger å koste så mye!

Dette var bare noen småtips til hva du kan lage selv, det finnes utrolig mange kreative idèer om du søker på google og titter innom en del blogger. Har du andre tips til enkle og flotte ting å pynte med til jul så del dem gjerne i kommentarfeltet!:)

 

Anita

27 Comments

 1. Så søte lysestaker, de må lages her hjemme også tror jeg:) Vi har tradisjon hjemme hvor vi pakker inn sjokolade og bruker det som julepynt på treet, for så spise det utover i julen. I år er det raw sjokolade som henger til pynt:D

  • Så herlig tradisjon:D Tror vi må vente til jenta mi blir større, ellers vil hun nok rane hele treet for pynt om hun finner ut det er sjokolade inni, hihi;)

 2. Så fine tips! Jeg er kjempeglad i slike lyslenker og fikk nettopp to stykker av min snille mormor. Hun kjøpte de på Ikea for 39 kr/stk. De er supersøte med snøkrystaller!

 3. Je lager julestjernner av papir til å henge opp som jeg syns blir kjempefine, nå minnet du meg på at jeg har en liten tutorial på det som jeg skulle blogge om! Kjempefin pynt du har laget forresten :-)

  • Ja, jeg har sett et par stykker rundt omkring som jeg tenkte jeg skulle prøve meg på, elsker hjemmelaget pynt:)

 4. Hjemmelaget pynt er alltid kjekt.Gjør pyntingen litt ekstra spesiell, iallefall når den er laget sammen med noen en er glad i.
  Takk for tips!

 5. Kjempefin julepynt Anita! Er så koselig å lage pynt selv!
  Prøver å holde pyntingen til et minimum, det blir så fult i leiligheten :)

 6. Utrolig fint med boksidene! :D

  Her i huset tar vi med treåringen ut og finner bl.a kongler og kvister, noe granbar, som vi sprayet og/eller maler!
  Setter kanskje øyne og skjegg på konglene, mens kvistene blir plassert rundt i gull og sølv og noe hvitt.

  Herlig med hjemmelaget. Spesielt fra barna!

 7. De lyktene tror jeg, jeg skal prøve å lage. Genial ide. Funker jo også forsåvidt hele året :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.