Luke 5: Kanelstjerner

I dag er det 5. desember!:) Luke 5 i adventskalenderen er en deilig julekakeoppskrift!:)

Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen på søndag er å legge igjen en kommentar under et av innleggene/lukene denne uka. 2. adventspremie trekkes på søndag 11. desember. Les mer om kalenderen herDenne ukens sponsor er Rawganik, som gir en heldig vinner en flott pakke med gojibær og hampfrø i, to av mine favoritter! Ta en titt i butikken deres her. Kommer mer om både butikken og premien i eget innlegg på søndag:) Takk til både denne ukas sponsor, og forrige ukes sponsor, Tidsporten.

En av mine favorittjulekaker er kransekakestenger, seige, søte og gode. Denne oppskriften gjør en liten vri på disse stengene og smaker helt fantastisk! Oppskriften er både supersunn, supergod, lavkarbo og glutenfri. Den gir deg en hel haug med kaker, nærmere bestemt to brett, så vil du ha mindre kan du bare halvere oppskriften.

 • Kanelstjerner 
 • 500 g. mandler
 • 3 eggehviter
 • 150 g. bjørkesøt/xylitol (evt. bytt med sukrin for de som bruker det)
 • 3 ss ceylon kanel
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1 klype himalyasalt
 • – Mal mandlene på mandelkvern, bland sammen med vanilje, kanel og salt. Pisk eggehviter og bjørkesøt til hvit og luftig og rør sammen med mandelblandingen. Du skal få en fast og ikke for klissete deig.
 • – Det enkleste er å kjevle deigen mellom to lag med plast (klipp opp en plastpose), da slipper du mye gris på kjevle og disk. Kjevle ut deigen til ca. en halv centimeter tykk, og trykk ut stjerner med en pepperkakeform. Sett på bakepapirkledd brett og stek på 160-170 grader i 10-15 minutter. Hvor lenge du vil steke dem kommer an på hvor myke og seige du vil ha dem, så sjekk dem, de må ikke bli stekt for mye. Jeg likte mine når de var så vidt gylne i kantene, da ble de litt hardere rundt og seige og myke inni. Det kommer også an på hvor store former du bruker.

Denne oppskriften er omgjort fra en vanlig oppskrift, dvs. flere vanlige, nesten like oppskrifter. Jeg har gjort min egen lille vri, hatt i mer kanel, samt vanilje og en klype salt. Søtningsmengden er også redusert, så vil du ha enda søtere kaker må du tilsette mer bjørkesøt. De originale oppskriftene brukte også noe av den piskede eggedosisen på toppen av kakene som en marengs. Dette prøvde jeg første gang jeg lagde dem, men synes de var best uten, du kan jo selv prøve det om du vil.

Disse er herlige og smaker kjempegodt til en kopp te. Som sagt er de ikke supersøte, men søte nok for meg, og har nydelig smak av kanel og vanilje sammen med mandlene. Håper dere liker dem like mye som vi gjør!:)
Ha en kjempeflott mandag og ny uke alle sammen!

Anita

58 Comments

 1. Blir gjerne med på trekningen i julekalnderen. En flott blogg her og jeg følger dere selvf på facebook. Lnsker med dette alle superlivsstil.net en fortryllende førjul:) Julehilsen fra Hildegunn :)

 2. Det så utrolig godt ut! Siden julebaksten i år blir litt vanskelig fordi hverken min mor eller jeg kan spise sukker, tror jeg absolutt dette kan slå an :) Et lite spm, blir det veldig forskjell med sukrin i forhold til bjørkesøt? Jeg har aldri brukt noen av disse produktene. Har gått amok på iherb og gojiking og er litt usikker på hvor mye mer jeg har råd til nå før jul :)

  • Jeg er ikke så glad i sukrin pga. den kalde smaken, men jeg er sensitiv for den. Mange reagerer ikke på den i det hele tatt, så du må nok bare prøve og se hva du liker og ikke:)

  • Et lite spørsmål. Tror du jeg kan bruke yakonpulver? Vet bjørkesøt gir en seig konsistens på ting, så det er kanskje det beste?

   • Jeg vet ikke, men ser for meg det gir tørrere konsistens i alle fall. Hvis du bruker litt yaconpulver og litt yaconsirup vil det kanskje gå? Litt vanskelig å si egentlig, må nesten bare prøve deg fram:)

 3. Disse ser kjempegode ut!! kransekake er (eller var) en av mine favoritter også, så seige og gode! Heldigvis er mandelbaserte kaker så enkle å gjøre sunne!
  Tusen takk igjen for gavekortet hos Tidsporten. Har shoppet like crazy i dag- til og med irish moss som jeg er kjempespent på å teste ut!

  • Kransekake er min favoritt også, kommer oppskrift på de og;)

   Så heldig du er, har ikke testet irish moss før, men har lyst. Kos deg med tingene!;)

 4. åh…..!!! fantastisk, eg har gleda meg til å lage kransekakeaktige kaker til jol, og no ser det ut til at draumen vert realisert. eg har på kjensla at desse gjerne ikkje varer så himla lengje heime hjå oss…

 5. Åjåjåj! Disse så farlig gode ut! …og det beste er at det faktisk ikke ER farlig om de er gode fordi de er sunne! Love it!

 6. Tusen takk for mange supre oppskrifter. Bruker flere av oppskriftene dine fast! Denne må bare prøves:)

 7. Skal så absolutt prøve å lage disse!
  Tar imot flere julekake-oppskrifter med et stort smil :)

 8. Så veldig spennende ut:) Jeg har ett lite spørsmål: Ser du har brukt selvmalte mandler i oppskriften. Dersom jeg bruker mandelmel fra Iherb, hvordan tror du væskemengden(altså eggehvitten) vil være ift.det tørre? Altså; trekker selvmalte mandler mer væske enn melet fra Iherb, tror du? Dersom deigen blir litt tørr, kan man ha oppi litt vann eller mer eggehvitte?

  • Det kommer an på, er melet kun malte mandler? I så fall skulle det være det samme tror jeg, mens om det er slik som Funksjonell mat sitt så er det fettredusert og trenger mer væske. Ha oppi en ekstra eggehvite om du trenger det.

 9. Det så innmari godt ut må jeg si! Tror du det funker å bruke no-egg istedenfor eggehviter?

  • Har aldri brukt no-egg så det vet jeg dessverre ikke. Hvis det er meningen det skal erstatte egg så burde det vel gå?:)

 10. Åh, de så kjempegode ut!! Men er veganer og spiser ikke egg, kan kanskje prøve å bytte det ut med «no-egg» eller linfrøhvite?

  Gleder meg til en sunn og god jul!

  • Det kan du, eller du kan bytte ut litt søtt med sirup søtning som agave eller yaconsirup:)

 11. Mmm, de så veldig gode ut! Kjenner nesten duften gjennom skjermen her på morgenkvisten :)
  Forslag til hva man eventuelt kan bruke istedetfor eggehviter?

 12. Jeg lagde faktisk noen liknende kaker selv i forrige uke, suksess! Bloggen din gir vanvittig mye inspirasjon :)

 13. Så gode (og fine!) de ser ut! Har aldri smakt kransekakestenger før, men regner med at det er litt av samme greia som vanlig kransekake, og det er jo veldig godt… :-) Skal prøves om jeg orker!

 14. Disse så utrolig gode ut! Veldig godt å ha noen sunnere oppskrifter i denne fete juletid.
  Som alltid blir jeg imponert over de flotte bildene du tar:-)

 15. Oi oi dette MÅ jeg prøve! ser så vakkert, enkelt og saftig ut :) gleder meg til desember allerede :) kommer det kanskje enda flere oppskrifter på juleting i år også? :) Du er digg!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.