Luke 3: Rå julesjokolade med vanilje & kanel

I dag er det 3. desember!:) Luke 3 i adventskalenderen er er noe jeg vet dere liker, nemlig rå sjokolade!:)

Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen på søndag er å legge igjen en kommentar under et av innleggene/lukene denne uka. 1. adventspremie trekkes på søndag 4. desember. Les mer herDenne ukens sponsor er Tidsporten, som gir en utrolig heldig vinner et gavekort på hele 500 kroner! Ta en titt i butikken her, de har et fantastisk bredt utvalg og alle produktene er av absolutt beste kvalitet. Kommer mer om både butikken i eget innlegg på søndag:)

Disse sjokoladene smaker så godt av vanilje og kanel! En herlig kombinasjon, med litt julete smak. De er også ganske søte, så til tross for høy innhold av kakao så tror jeg de fleste vil like disse. Sjokoladen er laget med kakaomasse. Den får du kjøpt hos Økosjokolade, produktene deres finnes også på helsekosten. Ellers har iherb fått inn kakaomasse fra Navitas, den finner du her. Mange mener sjokoladen får bedre konsistens og kvalitet med kakaomasse, jeg derimot liker både denne versjonen og den med kakaopulver og synes ikke det er den største forskjellen selv om den med kakaomasse gjerne blir mer silkemyk enn med kakapulver, om du da ikke har i andre pulver. Har du ikke kakaomasse ville jeg bare hatt i en og en spiseskje med kakao til passe tykk konsistens.

 • Vanilje & kanelsjokolade
 • 75 g rått kakaosmør
 • 150 g. rå kakaomasse
 • 2 ts vaniljepulver
 • 4-5 ss yaconsirup
 • 1/2 ts rå honning, gjerne manucahonning
 • 4 ts ceylon kanel  (jeg delte sjokoladen i to og tilsatte 2 ts i en halv porsjon så jeg fikk ren vaniljesjokolade og vanilje-kanelsjokolade)
 • Hakk eller rasp opp både kakaosmøret og kakaomassen. Smelt over vannbad og rør deretter inn yaconsirup, vaniljepulver, kanel og honning. Smak deg gjerne fram med søtningen om du vil. Rør alt godt sammen og hell i former. Sett kaldt for å avkjøle. Sjokoladen har godt av å stå litt, og har som regel bedre konsistens dagen etter, når den har fått «satt» seg litt. Men det er jo så klart ingenting i veien for å spise den kald fra frysen etter noen minutter;)

Angående kanelen, så bruker jeg ceylon kanel, den kjøper jeg på helsekosten eller hos iherb her. Denne er sunnere enn den som vanligvis selges, cassia kanelen. Dessuten synes jeg den smaker bedre, den er søtere og mildere på smak. Det vil si at dersom du bytter ut målene i oppskriften ville jeg brukt mindre vanlig kanel enn det som står i oppskriften. Prøv deg fram!

Det er mye annet du kan putte i disse sjokoladene, f.eks. mer julekrydder som nellik eller kardemomme, appelsinskall fra økologiske appelsiner eller nøtter i forskjellige varianter. Men det enkle er jo ofte det beste, så disse er absolutt nydelige som de er:)

Ha en kjempefin 2. adventshelg!

 

NB! Internettet mitt blir ikke fikset før over helga, så kommentarer og slikt har jeg ikke tid til å besvare før da. Låner litt nett her og der innimellom for å få postet innleggene til dere:)

Anita

65 Comments

 1. Høyres nydelig ut! :)

  Tusen takk for ein super blogg, som eg oppdaga for berre noen dager siden. Godt med litt inspirasjon som gjør det lettere å leve sunt i hverdagen!

  • Så kjekt med nye lesere! Takk for at du legger igjen spor etter deg;) Håper du vil trives her og finner mange gode oppskrifter og tips fremover.

 2. Oj, takk for tipset ang. ceylon kanel. Var ikke klar over at det fantes flere varianter. Den skal rett på handlelista min! :)

  God advent!

  • Jeg digger den! Ble obs på dette med kanelen når myndighetene gikk ut og sa kanel var skadelig i større mengder. Har aldri vært så glad i kanel som nå etter jeg fant ceylon kanelen. Den er som sagt både søter og mildere, rett og slett mye bedre i smaken:)

 3. yaconsirup er jo ikke å få tak i for tiden. utsolgt overalt. forslag til hva man kan bruke isteden ? :)

  • Du kan bruke agavesirup, de oppfører seg omtrent likt i oppskrifter. Men agave har høyere GI og er dermed ikke så sunn. Den er også mye søtere, så du trenger mindre mengde enn du gjør med yacon sirup.

 4. De formene du har brukt til g lage mønsteret i sjokoladen, hvor kjøpes de? :)

  • Formene kjøpes hos okosjokolade.no, du kan også finne dem hos en del helsekoster:)

 5. Sjokolade er jo berre sååå godt,og kan tenke meg at kanel i må være godt,må visst bestille meir ingredienser ser eg,hihi….
  Du er så flink :-)

  Britt

 6. Jeg visste heller ikke om det med kanel. :) Uansett så sjokkisen nyydelig ut nå, har hatt så sjokoladesug i dag!

 7. Ah, rå sjokolade- finnes ikke noe bedre!
  Jeg har aldri brukt kakaomasse jeg, synes pulveret er så mye enklere! Får prøve det senere en gang :)

 8. Sitter og gomler kokos-kanel-og appelsinsjokolade som min kjære tok med opp til meg i går. På en ellers så trist lørdagsdag her oppe på rehabiliteringssenteret med regn og sterk vind, er det utrolig hva litt rå sjokolade gjør med humøret! Gud så godt og man føler seg så bra av det! God kveld til deg :)

  • Det høres nydelig ut! Håper du har det bra og får masse ut av oppholdet ditt!:)

 9. Nå har jeg ikke spist rå sjokolade på leeeeenge, tror jeg må slå til og kjøpe kakaosmør hos helsekosten snart… : D

 10. Å den sjokoladen så kjempegod ut. Du har en helt super blogg med så mye gode oppskrifter. Jeg har testet ut flere av sjokolade variantene dine med stort hell.
  Ønsker deg en god helg !

 11. Ser knusegodt ut! Må def lage sånne en gang :D korsn former bruker du for å få sånn fint julemønster?

  • Takk! Har sjokolade-juleformer fra okosjokolade.no. Finnes og på en del helseskoster:)

 12. Jeg elsker kanel i sjokolade! Det har jeg alltid i en dæsj av. Visste heller ikke at det var forskjellige typer, skal kjøpe en på helsekosten neste gang :)

 13. Hørtes kjempegodt ut med kanel i :-)

  Enig med deg at ceylonkanelen smaker bedre,
  synes nesten vanlig kanel ikke smaker noe godt lengre etter at
  jeg har fått smaken på ceylon :-)

  Takk for oppskrift, ha en fin kveld :-)

 14. å jeg får vann i munen. har aldri smakt sjokolade med kanel i men det høres godt ut (:

 15. Enig i at ceylonkanel er den beste! Både på smak og ifht helse. Hindu kanel er eneste kanelen jeg vet om som selges i vanlig butikk som er ekte kanel :)

 16. Dette må prøves ja :) Slenger meg på de andre som lurer på hvor man kan få tak i de juleformene:)

 17. Jeg elsker bloggen din – det er så koselig å lese, og ikke minst prøve ut oppskriftene dine. En virkelig inspirasjon til å leve sunnere;) Takk. Jeg hiver meg på konkurransen denne uka om det ikke er for seint!

  God adventstid!

 18. Høres herlig ut! :D
  Jeg hadde kanel i sjokolade i forrige uke, og det var såå godt ^^,
  Ha en fortsatt fin helg! :D

 19. Denne skal definitivt testes!:) Og takk for tipset angående ceylon kanel, var ikke klar over at det var en forskjell..

 20. Elsker bloggen din!Og rå sjokolade!:)Vil gjerne være med på trekningen på søndag:)

 21. Hei! Lurer på en ting…hvor lenge må sjokoladen avkjøles før den kan spises? ;-)

  • Ikke mer enn noen minutter i en fryser eller noen minutter lenger i kjøleskap. Jeg tar ikke tiden, bare sjekker etter noen få minutter at den har stivnet helt. Men den smelter lettere når den er fersk enn når den har stått til neste dag:)

 22. Mmm. Må få tak i mer kakaosmør før jeg prover denne. Det går vel greit med norsk honning?

 23. Hei, har fulgt med bloggen din i en måneds tid og jeg fant den da jeg jeg søkte på konfekt -og sjokoladelaging som en forberedelse til adventstiden. Håper og tror på en sunnere livsstil denne desember enn forrige!

 24. Så spennende med manuka-honning i rå sjokolade, det skal jeg prøve! :) Imens jeg venter på pakke fra iherb skal jeg lese meg opp på Ceylon-kanel. Veldig hyggelig kaldender du har laget, Anita!

 25. Oppdaget bloggen din for noen dager siden, og wow, for en jobb du gjør! En super blogg med masse supre oppskrifter
  Juleklem fra «ny fast leser» :-)

 26. Takk for nydelige oppskrifter. Har prøvd masse. Oppdaget deg i sommer. Har kjøpt minst 50 pakker fra Iherb siden da. Med din rabattkode;)

 27. Mmmm de så supergode ut. Jeg har laget rå sjokolade i dag her, en med kanel/muskat/ingefær, og en med harrissa i. Kjempegodt!

 28. Kakaomasse = cocoa powder på Gojiking? Er dette ikke noe man kan få tak i Norge, samme kvalitet?

  • Cacao powder er pulver, cacao liquor er kakaomasse, finnes på gojiking (kalles cacao paste på iherb) :) Økosjokolade har også alle disse produktene, du finner dem på okosjokolade.no eller i helsekostbutikker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.