Luke 13: Pepperkakekuler!

I dag er det 13. desember og Lucia!:) 

Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen på søndag er å legge igjen en kommentar under et av innleggene/lukene denne uka. 3. og siste adventspremie trekkes på søndag 18. desember. Les mer om kalenderen herDenne ukens sponsor er The Raw Chocolate Shop, som gir en heldig vinner en pakke med deilig, rå sjokolade! Ta en titt i butikken deres her. Kommer mer om både butikken og premien i eget innlegg på søndag:) Takk til både denne ukas sponsor, og forrige ukers sponsorer, Tidsporten og Rawganik.

Idag blir det litt reprise fra i fjor, men med fornyet oppskrift så går det vel bra;) Oppskriften på pepperkakekulene du finner her fra i fjor er fantastisk altså, men jeg har endret den pittelitt her, uten mandelsmør er de enda enklere å lage. Disse kan også lages superduperenkle, med kun nøtter, dadler og krydder og gjerne litt kokosolje. Man trenger altså ikke all supermaten jeg har oppi, men de er veldig gode for både ganen og kroppen og gir ekstra deilig smak synes jeg:)

 • Pepperkakekuler
 • 1 dl mandler
 • 1 dl pecan nøtter – bruk så klart de nøttene du vil 
 • 1 dl dadler
 • 4 ss hampfrø
 • 1 ss lucuma
 • 2 ss kokossukker
 • 2 ss yaconsirup
 • 1 ss ceylon kanel
 • 1 ts nellik
 • 1/2 ts ingefær
 • 1/2 ts kardemomme
 • 1/4 ts pepper

– Kjør nøttene i food processoren til så fine/grove biter som du vil. Ha i resten av ingrediensene og kjør til en fast masse. Rull massen til kuler. Oppbevares kaldt i kjøleskap eller fryser.

– Jeg rullet noen av kulene i rått kakaopulver, det gir en herlig kontrast mellom krydret søtt og bitter deilig kakao.

Disse er så gode å bare mumse på som de er! Smaker pepperkakedeig synes jeg, og konsistensen er god både nylaget og avkjølt i kjøleskapet. Snadder!:)

Anita

33 Comments

 1. Åååh, nam! Jeg elsker pepperkakedeig, så kanskje jeg skal spare sammen til ingrediensene! *nomnom*

  • Jeg kjøper det meste på iherb.com, fordi det er så mye billigere. Finner eget innlegg jeg har skrevet om iherb her: http://superlivsstil.net/wp2/2011/09/handle-pa-iherb-com-hva-hvorfor-hvordan/ En god del av ingrediensene kan også kjøpes på butikk eller helsekost, f.eks. nøtter og dadler. Kjøp nå om du har mulighet til det, både nøtter og dadler er billigere nå til jul enn ellers i året. Dadler kan oppbevares over et år i kjøleskap og nøtter lenge i fryseren.

 2. Naaam, elskar alt som smakar som pepparkaker! Desse skal eg jammen meg prøve til helga. Er det lang holbarhet på de? Har sett at ein del av dette godteriet fort blir muggent.

  Og det hadde jau vore knall å vunnet i konkurransen! :D

  God onsdag! :)

  Maari

  • De kan oppbevares i hvert fall en uke i kjøleskap, men jeg liker å hive de i frysen, spesielt hvis de skal vare til jul. De tiner fort når man tar dem ut:)

 3. Jess! Jeg har alle ingrediensene – bortsett fra at jeg har vanlig kanel. Disse skal jeg lage! Ha en fin dag. :-)) Klem

  • Går fint an å bruke vanlig kanel, kanskje litt mindre mengde, siden den er litt kraftigere i smak:)

 4. Høres helt fantastisk ut og disse vil jeg prøve ut:)Jeg elsker rå sjokolade, helt fantastisk, så hadde vært utrolig gøy å vinne pakken:)

 5. Kokossukker hadde jeg ikke hørt om før. Hum.. Kan teste med bjørkesøt eller sukrin blandet med kokos i stedet kanskje..?

  • Du kan fint bruke bjørkesøt eller sukrin i stedet:) Kokossukker/palmesukker er et sukker laget av kokosblomstsaften, den kokes inn og krystalliseres. Smaker søtt og karamellaktig. Det er et næringsrikt sukker med mye antioksidanter, mineraler og vitaminer, altså gir det kroppen noe i forhold til hvitt sukker som faktisk stjeler vitaminer og mineraler fra kroppen. Kokossukker har en GI på rundt 50 for de som må tenke på det:)

 6. åh herlighet, ser helt nydelig ut, og julesmakende,
  frister mer enn den flate tørre sorten :-)

 7. Yummiiii!! Jeg lagde faktsik rå pepperkaker i går, og de var nydelige! Ender alltid opp med å lage sjokolade, for det er det BeStE jeg vet! Så måtte ta meg skikkelig sammen, og fokusere på at forandring fryder. Også lagde jeg sjokolade itillegg ;)
  Uansett, er så glad jeg lagde pepperkakene. Var som å spise pepperkake deig, og det likte jeg alltid mye bedre enn selv kakene da jeg var liten :)

 8. Disse lagte jeg i går og NAM!! de ble såååå GODE!!! Tusen takk for denne fantastiske opskriften:)) Jeg hadde ikke kokossukker så jeg brukte stevia istedenfor. Og hassel og valnøtter istedenfor pecannøtter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.