Superlivsstils Adventskalender!

I morgen er det 1. desember, nedtellingen til julaften starter, og mange barn og også voksne får adventskalendere av noen de er glad i. Superlivsstil skal så klart også ha adventskalender! Alle lukene er ikke ferdig enda, men jeg håper, håper jeg klarer å bli ferdig med dem. Problemet er bare at jeg ikke vet når den lille babyen i magen har tenkt seg ut i løpet av de neste ukene.. Men regner med dere har forståelse for om det plutselig mangler en luke eller to;) Kalenderen er min gave til dere, fordi dere er så fantastiske lesere, for de fine kommentarene dere gir, og for at dere er så bra! Den blir en blanding av oppskrifter, små julegavetips og andre tips og triks jeg vil dele med dere. Det blir veldig bra!

Kalenderen  fungerer veldig enkelt, alle har jo nok å gjøre denne måneden, så jeg krever ikke så mye for at du skal få være med: Hver dag i desember frem til julaften kommer en ny luke – altså et nytt innlegg på bloggen. Hver søndag trekker jeg en vinner som får noe fint, og alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen er å legge igjen en kommentar på en eller flere av lukene i uka. Enkelt, ikke sant? Du kan også gjerne legge deg til som følger av bloggen på bloglovin eller Facebook, men det er frivillig, jeg tvinger ingen. Vil at dere skal være følgere av egen vilje, ikke bare fordi dere vil vinne premier;) Du kan også reklamere litt for kalenderen på blogg eller facebook om du vil, da blir jeg glad, men det er ingen krav. Kun kommentar trengs for å bli med:) Jeg trekker helt tilfeldige vinnere, og skulle ønske jeg kunne gi premie til dere alle, men det sier seg selv at det vil bli litt vanskelig. Men altså, gled dere til i morgen, da kommer 1. luke!:)

Jeg er så fornøyd med kalenderen jeg har laget til datteren min i år, så må skrive litt om den også! Jeg er egentlig ikke så fan av pakkekalendere med gaver i. De fleste barn hverken trenger eller liker de små tingene de får i disse, frustrerte foreldre løper som regel rundt og leter etter 24 pakker som helst ikke skal være for dyre til sammen. Og butikkene utnytter dette, selger nips, dilldall og billig skrap til en 10’er eller to, som ungene bare roter vekk på det overfylte rommet sitt før dagen er omme, eller ødelegger. Kalendere med aktiviteter og opplevelser er derfor mer nyttige synes jeg.

I fjor tipset jeg om Singsang julekalenderen. Denne har vi i år også, men siden snuppa har blitt stor så har jeg også laget en pakkekalender med en vri. I stedet for 24 unyttige dillepakker har jeg mest opplevelser og aktiviteter, og så noen få gaver. Jeg har også pakket inn noen småting som tilhører aktivitetene (pepperkakeform, nellikspiker til nellikappelsin og andre deler til ting vi skal gjøre, som å lage julegaver og julekort). Tingene er nyttige ting som hun trenger og kan bruke, f.eks. blyantkvesser, refleks, leppebalsam og hårstrikk. Disse har jeg tatt med på dager der jeg vet aktiviteter og opplevelser ikke passer. Det er vanskelig for barn å vite noe om verdien på ting, som regel ligger spenningen i det å glede seg til å pakke opp, og selve oppakkingen, heller enn gaven inni. Barn bryr seg ikke om du har brukt flere hundre kroner på en gave. Til sammen kostet kalenderen meg rundt 50 kroner, bortsett fra en dyrere gave, nemlig kinobilletter. Men den er jo til hele familien. Det blir jo forresten alle aktivitetene også i grunn. Kalenderen er som du ser veldig enkelt laget, hjerter klippet ut av bølgepapp, pyntet litt her og der og pakker pakket inn i gråpapir og avispapir. Miljøvennlig og fint! Og også ganske trendy hvis du titter litt rundt på interiørblogger, for de som bryr seg om det;) Bånd, hjerter og andre ting er alle ting som jeg hadde fra før i scrappesakene mine.

Må nevne litt ekstra om luke 23, lille julaften! Da pynter vi alltid juletreet på kvelden, dette er tradisjon hos oss og vi har gjort det sammen siden snuppa var baby. Jeg fant ut at som kalendergave denne dagen kan hun få en ny ting å pynte treet med, en julekule eller figur å henge på treet. Synes det kan bli en koselig tradisjon, og når hun da flytter hjemmefra kan hun få med seg all juletrepynten som er blitt samlet over mange år. Luke 24 er ganske enkelt å få velge og pakke opp en julegave som ligger under treet, samt at vi putter litt hjemmelaget godis, klementiner og kanskje en overraskelse i julestrømpen hennes. Dette gjorde vi i fjor også, uten at hun hadde pakkekalender, og det var stor suksess. Det kan bli en lang og kjedelig julaften for de små og måtte gå rundt å se på alle pakkene under treet og bare vente og vente. På denne måten kan de ha noe nytt og spennende å holde på med en stund. Det blir som regel mye gaver på de små og det kan fort bli overveldende og de husker ikke hvem de har fått hva med.

 

Til dere søte, observante; jeg vet at 20. er komt to ganger, må byttes ut med en 21. hehe;)

Synes du det er vanskelig å finne på aktiviteter eller opplevelser til kalenderen? Husk at det enkle er ofte det beste, barn vil helst at du tilbringer tiden sammen med dem, så det trenger ikke være så avansert. Her skal du få noen av våre aktiviteter/opplevelser fra kalenderen:

 • – Pakke inn julegaver sammen – vi pakker inn med nydelig (og billig og miljøvennlig!) gråpapir og i år tenkte jeg å lage pompom’er av rød ulltråd til å ha utenpå pakken, surret fast med ulltråden. Pakker inn et garnnøste og papp til å lage de med:)
 • – Tur i skogen med bål og kakao – pakk inn en fint pyntet fyrstikkeske, med juleklistermerker eller barnets navn, eller evt. en pose med tørre ingredienser til kakao
 • – Gå på biblioteket og låne julebøker sammen – som da også må leses sammen selvsagt;)
 • – Lage pepperkaker  – kjøp evt. en ny, fin pepperkakeform og pakk inn
 • – Pynte nellikappelsiner til å henge i kjøkkenvinduet – pakk inn nellikspiker
 • – Lage julegaver til foreldre, tanter og onkler osv. – pakk evt. inn det som skal lages
 • – Lage hjemmelaget julepynt – pakk inn noe av det som skal brukes
 • – Poppe pocorn og se en fin julefilm sammen – pakk inn filmen eller lån en på biblioteket, da kan du jo pakke inn upoppa popcorn:)
 • – Lage julemarsipan eller annen godis – pakk inn mandler! Vet barna at marsipan lages av mandler?:)
 • – Gå på kino – pakk inn billettene

Et annet triks jeg kom på å gjøre, men ikke har gjort fordi jeg lagde aktivitetskalender i stedet; Kjøp en sjokoladekalender og pirk forsiktig opp lukene. Ta ut sjokoladene som er der (kast dem, de er søppel!!), og fyll formene med hjemmelaget rå sjokolade i stedet. Genialt?:D Da slipper ungene (eller de voksne som liker sjokoladekalender??) å  få i seg dårlig sjokolade med skadelig fett, ødelagt kakao og sukker hver dag. I stedet gir du dem en liten bit energigivende sjokolade med antioksidantrik kakao, sunt fett og søtt som ikke påvirker blodsukkeret. Jeg synes denne idèen var rimelig smart, men har som sagt ikke testet ut i praksis. Si fra om du prøver da! Tips: Lag en tykk og god sjokolade med kun kakaosmør, kakaomasse/pulver og søtning så den ikke smelter så lett. Fyll evt. former for bare en uke av gangen, så slipper alle sjokoladene å henge ute i 24 dager.

 • Andre julekalendertips:
 • – Har du en snill mamma, venninne, søster, bror osv, som fortjener kalenderglede i desember? Se denne fine kalenderen som Karoline lagde, den syns jeg var søt!
 • – Mange med litt større barn kjøper ferdig kalendere fra f.eks. Lego, der de får noen biter lego hver dag som de kan bygge og til slutt blir den ferdige lego figuren på julaften. Du trenger så klart ikke kjøpe de ferdige kalenderne, du kan kjøpe en stor legopakke og dele opp selv:) Dette kan også gjøres med puslespill eller andre lignende saker som kan deles opp i mange pakker
 • – Noen gir større kalendergaver, men kun til de fire adventssøndagene, og gjerne noe som hele familien kan gjøre sammen, f.eks. brettspill. Denne idèen liker jeg!
 • – Har du en søt kjæreste som fortjener litt ekstra oppmerksomhet? Lag en kjærlighets-kalender! Skriv små beskjeder, søte ord og vennlige tanker på 24 lapper og la ham få en ny hver dag. Skriv f.eks. «24 grunner til at jeg elsker deg» utenpå en boks eller konvolutt. Litt kliss er lov!;)

Nå tenker du kanskje at det var litt seint å komme med dette innlegget i dag, siden det er 1. desember allerede i morgen.. men de som har vært supertreige hiver seg kanskje rundt, og det er uansett mange gode tips her som du kan spare til neste år hvis ikke. Å lage en opplevelses/aktivitetskalender i siste liten i kveld er heller ikke umulig. Finn på litt ting etter hvert som du ser fremover hva ukene kommer til å inneholde. Som du ser av bildene mine over er ikke alle lukene hengt opp enda, det er så vidt jeg vet ikke et krav for å ha adventskalender;)

Ha en nydelig onsdag, alle sammen!

Anita

34 Comments

 1. Så morsomme tips! :) Tenkte å legge igjen råd om å plukke ut sjokoladen fra ferdige butikkjøpte kallendere. Et tips er å åpne toppen av kallenderen, å ta ut hele plastikkplata, da trenger du jo ikke å åpne hver eneste luke :)

 2. Herlig tips for kalendere! :D
  Vi har ikke prioritert kalender i år, men i og med du skal ha kalender på bloggen så har jeg jo på en måte en kalender alikevel =D
  Gleder meg til de forskjellige lukene, leser bloggen fast og blir like glad hver gang det kommer et nytt innlegg! :D

 3. Så fin kalender! For to år siden hadde jeg og mannen min kalender med aktiviteter også. Ting vi skulle gjøre sammen, det trengte ikke å være store greiene. Gå en tur sammen i snøen, besøke veksthuset i botanisk hage (Vi med te på termos og sjokolade), se en film sammen etc. Det var veldig koselig! Nå har jeg akkurat laget en godterikalender til oss, med sunnere godteri som jeg har kjøpt på Helios. Blir ikke så mye sjokoladelaging på meg om dagen ;) Lykke til med sluttinnspurten på svangerskapet ditt, forresten :))

 4. Takk for mange tips til kalenderen. Jeg har hatt aktivitetskalender for barna mine i mange år, men klarer ikke alltid å finne på aktiviteter til alle dagene slik målet mitt var. Når har jeg fått flere ideer. Supert! Har forrensten stor sans for bloggen din:)

 5. Så utrolig koselig :-)

  Har ikke Facebook, men leser bloggen din fast og synes den er inspirerende og ordentlig fin :-)
  Gleder meg til adventskalenderen da jeg ikke har noen selv :-)

  Må også bare si; en superfin adventskalender du hadde laget,
  kult med kleshengeren !

 6. Så utrolig koselig :)

  Her har sønnen min bursdag i morgen på selveste 1. des, så jeg pleier å gi ungene aktivitetskalender. Hver bursdag lager vi pepperkaker, og det er så hyggelig. Og så er det alltid HAN som får åpne den første luken!

  De gleder seg stort til i morgen de 4 største barna :)

  Leser bloggen din fast selvsagt og håper på store vinnersjanser! :)

  Klem og ha en fin kveld!

 7. Så utrolig god ide! Denne kalenderen er jo både fin å se på, og veldig veldig koselig! Jeg er helt enig i at det ikke er vits i å fylle en kalender med småting og tullete unyttige gaver. Jeg har blitt helt anti-gaver. Hehe.. Nå for tiden ønsker jeg meg bare ting jeg kan bruke fra venner (vin, kokosolje osv..), og hjelp til å kjøpe ting jeg trenger (kamera, pc osv..) fra mamma og pappa! Orker ikke alt som samler seg opp :P
  God Advent! Gleder meg til kalenderen her på bloggen også!

 8. Jeg blir helt stum av beundering over hvor flink og kreativ du er!!=) Tusen hjertlig takk for mange gode tips!=)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.