Nydelig, supersunn og supernæringsrik Raw Sjokoladepudding!

Ja, du leste helt riktig, supersunn, supernæringsrik OG helt fantastisk nydelig sjokoladepudding! Det går an ;-)

Når jeg la ut innlegget om sjoko-shaken for noen dager siden var det noen som kommenterte at den kunne brukes som sjokoladedessert om man bare brukte mindre melk. Det kan den helt fint altså, men dette er min favoritt når det kommer til sjokoladedessert, sjokoladekrem eller sjokoladepudding – alt etter hva du vil kalle den. Den er mørk, rik på smak, fyldig, fløyelsmyk, kremete – og det helt uten sukker, e-stoffer, mel og andre unødvendigheter. Denne er både kjernesunn og raw, du kan spise den som et eget måltid om du orker så mye av den;)

For å lage en skikkelig kremete og fløyelsmyk sjokoladepudding synes jeg det fungerer best å bruke en kraftig stavmikser. Blenderen klarer ikke jobben like bra, så fremt du ikke har en med flere hestekrefter da. Med stavmikseren får du kjørt alt helt fint og samtidig blandet det godt sammen uten at du trenger å tilsette væske. Du kan droppe en del av ingrediensene her om du ikke har alle, f.eks. ha bare avocado, kakao, kokosolje og søtning. Det holder, men her er hva jeg i tillegg liker å ha oppi for en ekstra nærings- og smakssboost.

 • Raw Sjokoladepudding
 • 1 passe moden avocado
 • 2 ss kokosolje
 • 4 ss rått kakaopulver
 • 3-5 ss naturlig søtning (bruk gjerne forskjellige typer sammen eller bare en, f.eks honning, lønnesirup, kokossukker, stevia)
 • 2 ss lucuma
 • 1 ts maca
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1 klype himalayasalt/havsalt
 • – Blend alle ingrediensene sammen, smak til med litt søtning om gangen og deretter mer om det trengs. Kjør massen godt med stavmikseren så den blir tykk, fluffy og silkemyk. Server i en skål og nyyyyt sakte.
Vil du ha mildere smak?
–> Dropp noe av kakaoen, bytt det evt. ut med carob eller 1 ss ekstra lucuma.
–> Rør eller blend inn litt tykk kokoskrem til slutt.
–> Ha i nøttesmør av cashew eller macadamia.
Kan gjerne serveres med kokoskrem og/eller rørte bringebær. Smaker nydelig!

Smaker fantastisk godt! :-)

Informasjon: Jeg er bortreist denne helgen så dette innlegget er forhåndspublisert. Kommentarer vil ikke bli besvart før mandag. Kommentarer som venter på godkjenning vil heller ikke bli godkjent før mandag. God helg!

Anita

18 Comments

 1. Nam! Så HELT nydelig ut!:) Pleier å lage noe lignende selv, men har ikke prøvd å ha i kokosolje eller mesquite. Derimot har jeg hatt i rismelk og/eller kokosmelk, da blir det mer som en mousse, men da går den lettere rundt i blenderen, og smaken blir litt mildere. Pleier også å ha i hi-lignan (flaxpowder), for mer fiber. Og nå skal jeg jammen prøve å ha i kokosolje også, næringsverdien blir jo enda høyere da- takk for tips!:):)

  • Jeg synes kokosoljen gjør mye for konsistensen, og næringsinnholdet selfølgelig:)

 2. Mmm, denne var god! Ble desserten min i helgen med litt pisket fløte til ;-) Hvordan går det forresten med produksjon av heftet ditt?
  Har også alltid lurt på om du jobber med noe innen helse/livsstil eller om dette med blogg og kosthold (og all den kunnskapen det innebærer)er noe du gjør uavhengig av yrke/jobb. Du er iallfall råflink! :-D

 3. P.S: Jeg kunne ikke se de som hadde kommentert før meg, før jeg kommenterte selv. Var ikke det litt rart…? Har stusset over at det lenge har vært lite kommentarer på bloggen din. Etter at du la om designet tror jeg. Men kanskje du har en del kommentarer, men som ikke synes for de som ikke kommenterer selv..? Var litt rart, så ville bare gi beskjed i tilfelle det er noe feil…

 4. Heisann.
  Idag lagde jeg sjokoladepuddingen og jeg serverte raw vaniljekrem til den. Kjempegodt og så mektig at du orker ikke å spise mye av den :-)
  Jeg lagde den med unntak av å ha i mesquite, lecitin og maca fordi jeg ikke hadde det, men hva er det egentlig godt for?? disse produktene…

  Du har en flott blogg som jeg følger og får inspirasjon fra :-)

  • Tusen takk!

   Høres herlig ut!:) Mesquite er et proteinrikt mel (supermat) med masse vitaminer og mineraler, lecithin er fettsyrer som er bra for hjerne og nervesystem, samt at det virker som en emulgator, og maca er også supermat som gir både masse vitamin og mineral, samt at det gir masse energi. Dessuten virker kakao og maca i synergi med hverandre, dvs. at de kan øke næringsopptaket når man spiser dem sammen og gi bedre effekt. Mange supermatprodukter virker på denne måten, spesielt adaptogener som maca, gojibær osv.

 5. Hei! Er gravid og liott ny på dette med supermat, men bloggen din er jo en svært god infokilde!! :)
  Jeg må innrømme at jeg er litt skeptisk til helsekostprodukter i forhold til svangerskapet, og har googlet litt rundt omkring på ulike typer supermatprodukter, med resultat at det finnes utrolig mange ulike meninger om dette i forhold til om det er bra eller ikke for fosteret.
  Jeg leste et sted bl.a at man skal være forsiktig med kakao da dette innholder koffein som man helst skal unngå i svangerskapet, hva mener du om dette? Tenkte jeg skulle lage hjemmelaget sjokolade av rått kakaopulver, kakaosmør, kokosolje og yaconsirup. Hvordan er det med yacon, er dette et trygt søtningsmiddel og benytte under svangerskapet?

  • Det er utrolig mange ulike meninger rundt dette. Noen sier konsekvent nei til alt som har med helsekost å gjøre, enten de vet noe om det eller ikke. Dette mener jeg er feil, men det blir jo bare min mening etter det jeg har lest meg opp på selv og har erfart. Det eneste jeg er forsiktig med er urter, som kan ha mange bivirkninger og jeg føler dessuten at jeg ikke kan nok om urter enda til å bruke dette under et svangerskap. For meg har det vært helt riktig å bruke supermat under svangerskapet fordi jeg har lest meg opp på det og føler meg trygg på det. Jeg har nå også erfart, etter over 7 måneder som gravid, at supermat har gjort meg friskere og sterkere enn det jeg var i det forrige svangerskapet mitt. Det er selfølgelig viktig at du føler deg trygg på det du gjør i svangerskapet ditt. Bruk ikke alger og gress som kan være veldig rensende om du ikke har brukt dette før du ble gravid. Prøv da heller med et mildere preparat som Best of greens fr Pure planet og hold deg til doseringen som står på boksen. Dette vil gi deg massevis av næring og vitaminer, men lite rensende effekt. Annen supermat som kokosolje, hampfrø, gojibær, kakao, yacon, amla, mesquite, lucuma, tart cherry, incabær, osv. vil gi deg massevis av gode fettsyrer, vitaminer, mineraler og antioksidanter som både du og babyen trenger. Men som sagt, føl deg trygg og les gjerne mer om det, helst fra bøker og ikke internett.

   Ang. akkurat dette med kakao. Her er det også mange ulike meninger! Noen raw food’ers og andre grupper holder seg helt unna kakao fordi de mener det er stimulerende og som du sier, inneholder mye koffein. Men faktisk inneholder kakao bare 1/20 koffein sammenlignet med kaffe, så det sier jo hvor lite det faktisk er. Det inneholder derimot store mengder vitaminer, mineraler og andre supersunne stoffer og er dessuten er kakao den beste kilden til store mengder antioksidanter. Yacon er også trygt, etter min mening, det er veldig bra for magen og påvirker blodsukkeret minimalt. Hvis det gjør deg tryggere, så har jeg brukt alle disse supermat-produktene jeg har nevnt over her i hele svangerskapet og barnet mitt er sunt og friskt. Vi var nylig på 3D ultralyd, med medisinsk undersøkelse, og alt var kjempefint med babyen, han var frisk og sterk, og vokste og utviklet seg helt normalt. Jeg er faktisk mer skeptisk til mye mat som selges i daglivaren, stappfulle av e-stoffer, kunstige tilsetningsstoffer og smaksforsterkere, skadelig fett og kunstig søtning, bl.a. Dette er det f som tenker over at de putter i seg i et svangerskap, mens alt som kommer fra helsekost, og som regel er helt naturlig, det er alle skeptiske til. Merkelig, synes jeg.

   Men som sagt, les deg opp mer så du føler deg trygg på det du putter i deg. Jeg anbefaler boken Supermat, av Trine Berge og Sara Chacko, den er lettlest og på norsk. Er du interessert i mer bakgrunnsstoff, så kjøp gjerne bøkene til David Wolfe, men de finnes bare på engelsk. Masse lykke til i svangerskapet ditt, spør gjerne mer om du er usikker!:)

 6. God
  Men jeg manglet endel av de spesielle ingrediensene… Lucuma og mesquite og maca… Og min vanilje heter burboun vanilje, er det grei vanilje?
  Uansett, ble litt skarp og kjente avokadoen, men er dette pga manglende ting?
  Skal prøve igjen når jeg har alt på plass – takk for oppskrifter

  • Bourbon vanilje er flott:) Du trenger som sagt ikke alle ingrediensene, men de er jo med på å gi noe smak, du kan bare bytte med noen andre ingredisener el. mer søtt om det trengs. En ting jeg har lagt merke til er at noen avocadoer smaker mer enn andre. Det er viktig at den er moden så den er myk og kremete, men den må ikke være for moden, da smaker den ikke noe godt synes jeg.

   • Takk :)
    Må nok prøve igjen, øvelse gjør mester? ;)
    Har et stort ønske om å kunne meske meg med sunn sjokolade nemlig…
    Ha en fin dag

    • Smaking gjør også mester – ting små smakes på både to og ti og hundre ganger av og til. Du må rett og slett venne deg til det du selv ønsker å spise:) Ha en fin dag du også!

 7. Hei

  Vet du ca næringsinnhold på denne puddingen? Ser usannsynlig god ut! Må virkelig prøve denne i kveld. Hvor får man tak i alle ingrediensene forresten? Helsekost?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *