Blåbæryoghurt til kveldsmat – for gravide og andre småsultne;)

Dette er en enkel og liten porsjon med yoghurt, som passer fint som kveldsmat. Jeg pleier ofte ikke ha bruk for kveldsmat, men nå som jeg er gravid så har behovet for et ekstra mellommåltid vært der og dette er perfekt på alle måter. Det gir meg pittelitt ekstra så jeg ikke er skrubbsulten om morgenen, samt at det er en grei måte å få i seg kokosolje på (det er ikke alltid like digg som vanlig å bare svelge oljen eller drikke den i te nå…), pluss tart cherry som gir mengder med antioksidanter og vitaminer og som gir bedre søvn – og det kan i alle fall jeg trenge akkurat nå siden småen sparker og herjer som verst når jeg skal sove.

 • Blåbæryoghurt til kveldsmat – for gravide og andre småsultne;)
 •  1-2 dl yoghurt – bruk rå/upasteurisert, hjemmelager yoghurt eller jeg rører sammen litt kokosyoghurt selv
 • 2-3 ss frosne blåbær
 • 1-2 ss flytende kokosolje
 • 1 ss tart cherry
 • 1 ts lønnesirup eller noen dråper stevia

Her er det bare å røre sammen alle ingrediensene og spise – enkelt og greit :-) Du trenger ikke søtning oppi hvis du ikke vil. Å ta tart cherry 1-2 timer før man skal legge seg kan gjøre at lettere sovner, og/eller sover bedre.

Ellers kan jeg jo også si at jeg tar probiotikaen min om kvelden, da får nemlig probiotikaen virke i fred i magen og tarmen på natten. Jeg tar også kalsium/zink/magensium. Zink konkurrerer med andre mineraler, så den er lurt å ta på kvelden. Kalsium er også lurt å ta sammen med en olje/d-vitaminer, det øker nemlig opptaket, det samme gjør magnesium. Man kan helt fint ta kalsium og magnesium på dagtid, men jeg har disse tre mineralene samlet i en tablett nå og da må jeg ta de sammen. Og som dere vet er det også lurt å ta tart cherry på kveldstid siden det kan gi bedre søvn. Bare noen tips, som de fleste av dere sikkert vet om allerede:) Og når jeg ikke spiser denne deilige, kalde yoghurten til kvelds så tar jeg så klart bare olje med skje og tart cherry i vann.

Det er selvsagt ingenting i veien for at du kan lage yoghurten når som helst på dagen, smaker like godt;) Men da ville jeg kanskje hatt i noe mer energirikt også, som nøtter, frø, hampfrø, gojibær, kakaonibs eller annen supermat. Du kan også selvsagt bruke andre bær om du vil, fersk frukt, most banan osv. Mye sunnere å lage sin egen smakssatte yoghurt med naturlig frukt og bær, alle kjøpte varianter inneholder sukker og en god del annet tull. Veldig bra å lage sånn yoghurt til barna sine f.eks!:)

Denne smaker så digg, er kald og god pga. bærene og og gir meg akkurat nok påfyll til neste morgen. Jeg har spist dette hver kveld i over en uke nå!:D 

Anita

10 Comments

 1. Et herlig mellommåltid! Du er flink :D
  Hvilke zink, kalsium og mag.tilskudd bruker du? Trenger man det når man bruker supermat?

  • Du trenger det egentlig ikke om du får i deg mye supermat, jeg tar det pga. graviditeten. Får ikke i meg like mye greens som før og siden det krever en del å «bygge» en baby tar jeg det for å være sikker på at jeg får i meg nok.:) Jeg bruker et økologisk merke fra iherb, husker ikke merket akkurat nå, men det ligger link i innlegget om supermat i graviditeten :)

 2. Hvor får du tak i økologisk soyayoghurt? Jeg finner kun den «vanlige» typen i butikken :/

 3. Hurra, jeg vant Give Away’en! :) Sender deg brukernavnet på epost. Sv: Så bra å lese at det ikke bare er meg som er stuptrøtt på slutten av graviditeten :) Det tar jammen litt krefter å bygge en ny verdensborger. Men jeg kan iallefall bare slenge meg på sofaen; det er jo litt annerledes når man har barn fra før :) God helg til deg!

  • Ja, så gøy:D

   Det er kjempeslitsomt å bygge en baby ja:D Jeg husker jeg leste i forrige svangerskap at kreftene det tar for å lage en baby er like slitsomt som å bestige Mount Everest:D Den bruker jeg ganske ofte når «kjekke» mannfolk sier det ikke er en sykdom å være gravid;) Kjempefin helg til deg også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.