Antioksidant Smoothie!

Det går litt opp og ned hvor mye smoothie jeg drikker, men finner jeg først en jeg liker så lager jeg den en god del ganger før jeg tester noe nytt. Får litt dilla kan du si:-) Denne har jeg absolutt hatt dilla på i det siste, den er vannvittig god! Målene her er sånn cirka, ettersom jeg bare hiver oppi det samme hver morgen. Denne smoothien gir deg masse sunt fett og proteiner, supernæring og energi fra supermat. Det er noe med blandingen her som i alle fall jeg synes smaker nydelig:-)

Antioksidant Smoothie!

 • ca. 1,5 dl bringebær
 • ca.1,5 dl jordbær
 • ca 1,5 dl blåbær
 • ca 2 dl eplejuice (press selv juicesentrifuge eller kjøp av god kvalitet, ikke fra konsentrat)
 • du trenger nok også noen dl vann for å justere konsistensen
 • 1 liten neve valnøtter
 • 1 ss hampfrø
 • 1 ss rice bran solubles/lecithin pulver
 • 1 ss gojibær
 • 1 ss kokosolje
 • 1-2 ss linfrøolje
 • 1 ts greens av noe slag (hvetegress, spirulina, Best of greens)
 • 1 ts maca
 • – Kjør alt i blenderen til finfin konsistens, den er best tykk og god synes jeg:-)
 • – Vet ikke om det har så mye å si, men jeg legger alltid bærene og nøttene i blenderen først, har på væsken og så supermat og oljer til slutt, synes det fungerer best sånn.

Her får du massevis av antioksidanter fra både bær, nøtter og supermat. Antioksidanter er viktige for oss, de beskytter oss mot sykdommer og motvirker celleskader i kroppen. Jo mer fargesterke frukt og grønnsaker, jo mer antioksidaner inneholder de! Les mer om antioksidanter her. Og som jeg alltid sier, du må selvsagt ikke bruke alt jeg har gjort, tilpass litt etter hva du har selv.

Tips! Lag denne til kveldsmat, og bytt ut maca og greens med 1 ss tart cherry. Da øker du også antioiksidantnivået mye, siden tart cherry er en av de mest antioksidantrike plantene vi har. Du kan også evt. ha oppi 1-2 teskjeer kakaopulver om du tar den til frokost, kakao inneholder også store mengder antioksidanter, og gir spennende smak i bær smoothier.

Jeg tenker at jeg må utfordre meg selv til å lage flere og mer ulike smoothier fremover! Siden jeg har en tendens til å hele tiden lage det samme opp igjen og opp igjen, variasjon er jo både viktig og spennende. Har du en favorittsmoothie eller to du vil dele? Link til den i kommentarfeltet!:)

Anita

9 Comments

 1. Ser du bruker linfrøolje i. Hvis du skal anbefale fett som man bruker i smoothie hva vil du anbefale da linfrøolje eller okinawa happy delight eller cocosa?

  • Det jeg selv bruker til vanlig er extra virgin kokosolje og high lignan linfrøolje. Disse er fantastiske begge to, og selv om Aman prana oljen er fantastisk også, så er den for dyr for meg å ta hele tiden. En flaske koster over 500 kroner, hvor lenge den varer vet jeg ikke enda, men mener det skal være 100 porsjoner i den, altså 3-4 mnd. forbruk. Har man råd er det jo greit å ta den nå på vinteren (eller som meg, når man er gravid) for å få i seg ekstra fett, men til vanlig er jeg veldig fornøyd med de to andre:)

 2. Hei.
  For ein kjempe bra blogg du har :-) her finn ein det meste for å kunne lære litt om supermat :-) eg har testa lavkarbo ei stund no,og syns det er bra,men ikkje heilt riktig for meg,så no er det supermat,og kanskje ein kombinasjon med lavkarbo som skal prøves.Har bestilt boka til david sandoval,og kjem til å «flytte » inn her på bloggen ei stund..hihi…Takk som deler av din erfaring,og ein må jo selvfølgelig sjølv finne ut kva som passer,for me er alle forskjelige,men du har så mykje bra her,og det gjer det lettare å komme i gang.Bruker du forresten vitaminpiller utenom? Kanskje det ikkje trengs med dette kostholdet? Er litt «grønn» på dette enno…

  Britt

  • Takk for herlig kommentar!:) Mye av maten vi spiser er lavkarbo, selv om ikke vi holder et lavkarbo kosthold. For meg fungerer det å ta litt fra flere verdener og lage mitt eget kosthold, da trives både jeg og familien min best og man finner ut på veien hva man må holde seg unna og ikke. Masse lykke til!:)

   Du trenger ikke vitaminpiller dersom du spiser supermat i hverdagen, de er bedre enn vitaminpiller uansett:)

 3. Hei!

  Jeg har en magisk smootie som jeg drikker nesten hver morgen. Har fått oppskrifetn av en venninne, her er oppskriften:

  1 dl frosne blåbær eller bringebær
  1 banan
  rismelk til ønsket tykkelse på smootien
  1 ss spirulina
  1 ss hampproteinpulver
  1 ss rå kakaonibs
  1 ss Udos Choice olje
  1 ss ekstra virgin kokosolje
  1 ts lecitinpulver

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.