Parabener i hudpleieprodukter og kosmetikk – skadelig & hormonforstyrrende!

Jeg så et innslag fra FBI på nrk nett-tv som handler om parabener i fuktighetskremer og hvor skadelig det er. Du finner det her, og jeg anbefaler alle å se det! Jeg har lenge unngått å kjøpe produkter med parabener og andre skadelige stoffer i fordi det har vært så mye skepsis rundt dette. Jeg bruker nå kun økologiske produkter med sunne ingredienser.

Danmark gått foran som et godt eksempel og forbudt fire parabener i produkter for barn. Forskeren som er intervjuet av FBI og som har sett på hva disse parabenene gjør i kroppen er bekymret, og sier at parabenene går inn i blodbanen og kan påvirke hormonene våre. Hormonforstyrrende stoffer vil vi da ikke ha i blodet vårt? Kreft og andre livsstilssykdommer øker, stadig flere får problemer med å få barn osv. Dette kan kobles sammen med vår livsstil og særlig bruken av parabener i hudpleieprodukter som kremer, såpe, deodoranter osv. Forskeren sier dette er bekymringsverdig, men norske helsemyndigheter gjør ingenting med det! Jeg synes det er latterlig at norske myndigheter lar penger og politikk gå foran helsen vår – igjen!

Representanten fra et hudpleiefirma som er intervjuet i innslaget sier også at de har kuttet parabener i mange produkter fordi forbrukerne ikke vil ha det. Dette viser at som forbrukere har vi makt! Vi må bare huske på å være bevisste forbrukere og bruke denne makten ved å ikke kjøpe produkter som inneholder skadelige stoffer som er farlige for oss – blant annet parabener.

Velg økologisk og velg sunt! For noen dager siden begynte jeg å skrive på et innlegg om hvordan leve sunnere i hverdagen – dette innlegget kommer snart! 

Her finner du innslaget fra FBI på NRK nett-tv.

Her finner du Grønn hverdag sin faktaside om parabener, hvis du vil lese mer.

Her finner du siden til Grønn hverdag – mange gode tips til en sunnere hverdag og hvilke produkter du bør unngå.

Anita

22 Comments

 1. Jeg så lignende program på Nrk for et halvt år siden (kanskje det var det samme programmet), etter det sluttet jeg helt å bruke hudpleieprodukter som ikke er økologisk. Utrolig hva mennesker kan putte i produkter for profittens skyld! Bra tema :)

  • Takk, Elin:) Jeg synes det er viktig å få delt sånne ting, så blir enda flere mennesker klar over dette.

  • Takk for det!:)

   Veldig kjekt å få delt et sånt innlegg, så får kanskje enda flere øynene opp for hvor skadelige disse stoffene er – og som myndighetene synes er helt greit at vi får i oss.

 2. Huden trenger ikke disse såkalte «hudpleieproduktene» den regulerer seg selv.
  Og hvem vet hva man oppdager om de sunne hudpleie produktene i framtiden kanskje det er noe verre enn parabener ?
  Hudpleie og kosmetikk er en totalt ubrukelig og forurensende dyretorturerende industri som drar inn mange titalls milliarder hvert år.
  At et produkt er påstått økologisk eller sunt kan bare være de samme løgnene som de andre profitørene har brukt før for og tjene penger på hudkrem ….. som ingen uten en hudsykdom trenger.

  Boykott hudkrem.

 3. Skyr parabener som pesten! Bare synd at noen putter oppi andre skumle stoffer istedenfor…ikke så lett å vite hva man skal unngå av stoffer generelt, men parabener er enkel å kjenne igjen i ingredienselista heldigvis.

 4. Etter eg fann meir ut om parabener og kva dei gjor så har eg prøvd å unngått litt fleire produkt som inneheld det. Men det er jo vanskelig å unngå parabener til det fulle og heile. For det er jo faktisk det stoffet som gjer at produkta held seg lenger! Og dei fleste produkt i dag inneheld det stoffet på grunn av det.

  Men eg er glad for at du skriv om dette, har ikkje sett mange som har skreve om parabener. Skreiv om det sjølv på den gamle bloggen min (men den er sletta).

  • JEg synes det går fint å unngå det, finnes mange gode økologiske produkter med sunne ingredienser:)

 5. Hvis det kan hindre folk i å få barn er jo dette kjempepositivt, men det er vel ingen garanti for det, og sammen med de andre negative bivirkningene så kan da ikke dette være no å ha på skråtten.

  Mye skumle økologiske produkter og!

 6. Ja, da må de også forby pomes frites på McDonalds. I et måltid der får du i deg mer parabener enn kremmer kan gir på et år! Alikevel blir barnas bursdag feiret der.

 7. Så bra at noen tar opp dette med parabener! Hva man smører seg med hver dag, har faktisk en innvirkning på kroppen. Og IHVERTFALL sånne ting som bodylotion, da dette smøres på et stort område hver dag. Best å unngå produkter som har parabener.

  Vil tipse om en butikk på Sandvika Storsenter som heter Kremfresh. Selger hud og kroppspleieprodukter som er så naturlig at det kan spises!:) Konseptet kommer fra Norge og ingen av produktene har parfyme eller parabener. Også er de utrolig gode og effektive:D

  • Takk for tips, skal finne ut mer om phenoxyethanol, så kommer det nok et innlegg om det også evt.:) Fant det nemlig i flere av mine økologiske body lotions, men heldigvis ikke alle!

 8. Jeg kommer ikke inn på noen av linkene dine, får opp «error 404 not found» og at grønn hverdag er under hjemmesiden domenet domeneshop og får link til dit istedet :(
  kanskje det bare er pc’n min som er teit… men det er kjempebra at du skriver om hvor farlig parabener er! Jo færre som kjøper det og flere som utstøter det vil vi kanskje kunne få endring her i Norge også :)

  • Hvis det er toppmenyen du mener så holder jeg på å oppdatere og de vises ikke før de er publisert, kommer snart;) I innlegget er det nok en feillink, skal se på det. Tusen takk!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.